پنل ارسال خبر
نسخه چاپی


مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی:

30درصد ناوگان آبرسانی به عشایر خراسان شمالی فرسوده است

مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی گفت: ۱۳کامیون تانکردار آبرسانی سیار به عشایر استان را انجام می دهند که ۳۰درصد از آنها فرسوده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، رضا روشن ضمیر اظهار کرد: امور عشایر خراسان شمالی دارای ۱۳کامیون تانکردار آبرسان است که ۳۰درصد از این دستگاه‌ها فرسوده هستند و باید از رده خارج شوند.

وی بیان کرد: خرید کامیون های تانکردار آبرسان یکی از مصوبات سفر رئیس جمهور به این استان بود که تاکنون از این محل یک دستگاه خریداری شده است.

روشن ضمیر ابراز داشت: با وجود اینکه میزان بارندگی‌ها از ابتدای سال جاری در این استان مناسب بوده و وضعیت مراتع خوب است، پیش بینی می‌کنیم درخواست عشایر برای آبرسانی سیار افزایش یابد.

مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی توضیح داد: سال گذشته عشایر استان تعداد زیادی از دام خود را فروختند اما در سال جاری دام‌ خود را به عنوان دام مولد نگه می‌دارند و مدت زمان استقرار آنان در مناطق ییلاقی و کوهستانی استان نیز بیشتر خواهد بود و در نتیجه تقاضای آنان برای آبرسانی سیار بیشتر می‌شود.

وی با بیان اینکه از گذشته آبرسانی سیار در مناطق میانبند و ته چَرها صورت می‌گرفت اما سال گذشته به علت خشکسالی شدید  در استان، آبرسانی سیار در مناطق ییلاقی انجام شد، گفت: میزان آبرسانی سیار انجام شده در سال گذشته ۱۷۵هزار مترمکعب بود و برای امسال نیز آمادگی کامل برای آبرسانی سیار به عشایر استان وجود دارد.

 

به حرکت درآمدن چرخ تولید توسط عشایر خراسان شمالی

عشایر خراسان شمالی بهار و تابستان را در چراگاه ها و مراتع ییلاقی دامنه کوه های شاه جهان، گلیل و سرانی شهرستان شیروان، ارتفاعات فاروج، سالوک و آلاداغ سپری می کنند و چرخ تولید و اقتصاد را به حرکت درمی آورند. مناطق قشلاقی شهرستان های مراوه تپه، گنبد و کلاله در استان گلستان و مانه و سملقان، راز و جرگلان، جاجرم، کالیمانی و میاندشت در غرب و جنوب غربی خراسان شمالی مناطقی هستند که عشایر در این فصل از سال در آنجا چادرهای خود را برپا می کنند و غالبا با مشکل تامین آب، راه های ناهموار و چراگاه مواجه هستند.

درحال حاضر پنج هزار خانوار عشایری خراسان شمالی در قالب سه ایل با جمعیت ۳۰هزار نفر با در اختیار داشتن ۶۰۰هزار راس دام، به شیوه‌ دامداری سنتی کوچرو و نیمه کوچرو به تولید و اقتصاد استان کمک می کنند و مادام که قشلاق و ییلاق می کنند با مشکل تامین آب نیز مواجه خواهند بود. تامین آب برای این قشر از اهمیت ویژه ای برخوردار است و مسوولان استانی با افزایش اعتبارات و تانکرهای آبرسان، تامین آب آنان را در اولویت قرار داده اند.

  • تاریخ درج خبر : دوشنبه ١٠ ارديبهشت ١٤٠٣ - ١١:٢٤
  • /
  • ارسال به دوست
  • نسخه چاپي
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: