پنل ارسال خبر
نسخه چاپی


مشکلات عشایر زوله کرمانشاه بر سر مراتع "بانمیل" در گیلانغرب به کجا رسید؟

مدیرکل امور عشایر کرمانشاه در خصوص مشکل پیش آمده عشایر استان با روستاییان ایلام، می گوید: براساس تقسیمات کشوری، مراتع "بانمیل" متعلق به شهرستان گیلانغرب کرمانشاه است. عشایر "بانمیل" گیلانغرب در استان کرمانشاه با مسائلی دست و پنجه نرم می‌کنند که زندگی آنان را دچار مشکلاتی کرده است.

خبرگزاری ایرنا - بررسی ها نشان می دهد تعدادی از عشایر منطقه شامل ایل "زوله" و "خالوندی" که همه ساله برای قشلاق به این منطقه کوچ می‌کنند اخیرا با مشکلاتی برای اسکان و چرای دام در مراتع "بانمیل" مواجه شده اند؛ مشکلاتی که آنان را مجبور به مراجعه به استانداری کرمانشاه کرده است.

یکی از عشایر ایل زوله در این خصوص می گوید: با ارتقای بخش چوار استان ایلام به شهرستان، مردم و مسوولان این منطقه مراتع "بانمیل" که در محدوده بخش سومار کرمانشاه قرار دارد و ده ها سال است عشایر در فصل زمستان به این منطقه کوچ می کنند را متعلق به خود می دانند.

وی که خود را علی خالوندی معرفی کرد، گفت: با اعلام استانداری ایلام مبنی بر اینکه مراتع "بانمیل" متعلق به استان ایلام است، ساکنان روستاهای اطراف منطقه وارد این مراتع شدند و از ورود عشایر کرمانشاه جلوگیری می‌کنند که این اختلافات، موجب بروز مشکلاتی برای عشایر استان کرمانشاه شده است.

یکی دیگر از عشایر ایل خالوندی نیز به خبرنگار ایرنا می گوید: این مراتع یکی از مناطق مهم برای قشلاق عشایر ایل خالوندی به شمار می رود که در صورت ممانعت از استقرار، جای دیگری برای قشلاق نخواهیم داشت.

سجاد خالوندی می گوید: انتظار داریم استانداری و امور عشایر کرمانشاه از حق و حقوق ما در استفاده از مراتع منطقه که متعلق به سومار و استان کرمانشاه است، دفاع کنند.

وی یادآور می شود: اخیرا از سوی استانداری کرمانشاه نام ۱۴نفر جدید به عنوان عشایری که مجاز به استفاده از مراتع "بانمیل" هستند به وزارت کشور اعلام شده که حتی نام یک نفر از عشایر "ایل زوله" در آن دیده نمی‌شود در حالی که پس از تحقیقات لازم، مشخص شده حتی یک نفر از این افراد عشایر نیستند.

 

مکاتبه با وزیر کشور با امضای سران و بزرگان عشایر کرمانشاه

در همین رابطه نامه‌ای به وزیر کشور با امضای جمعی از سران و بزرگان ایلات عشایری استان کرمانشاه ارسال شد که در آن خواستار رسیدگی به مشکلات عشایر منطقه شده اند.

مدیرکل امور عشایر استان کرمانشاه در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: برای حل مشکل عشایر جلسه ای در فرمانداری گیلانغرب با حضور معاون سیاسی استاندار، فرماندار چوار، مدیرکل امور عشایر و منابع طبیعی استان ایلام و همچنین معاون سیاسی، مدیرکل منابع طبیعی و امور عشایر استان کرمانشاه برگزار شد که خروجی آن تعلق داشتن مراتع مورد بحث به استان کرمانشاه است.

علی‌جعفر رضایی افزود: پس از مدتی، مشاهده شد بیش از ۵۰خانوار از روستاییان شهرستان چوار در استان ایلام، وارد مراتع "بانمیل" شدند که همین امر موجب بروز مشکلاتی بین آنان و این خانوارها شد.

وی با بیان اینکه این خانوارهای روستایی ایلام حقی مبنی بر ورود به مراتع "بانمیل" ندارند، یادآور شد: جمعی از بزرگان عشایر خالوندی، اخیرا به وزارت کشور رفته و مستندات و مدارک لازم را مبنی بر اینکه این مراتع به استان کرمانشاه تعلق دارد را ارائه داده اند و برهمین اساس وزارت کشور نیز حقانیت آنان را به استانداری ایلام ابلاغ کرد.

رضایی توضیح داد: براساس تقسیمات کشوری، مراتع "بانمیل" متعلق به شهرستان گیلانغرب کرمانشاه است و با ممیزی صورت گرفته، متعلق به ایلات استان است بر همین اساس به پلیس مرزبانی نیز اعلام شد تا از ورود افراد غیر به این مراتع جلوگیری شود.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، مستند به داده های آماری، جمعیت عشایر کرمانشاه در آخرین سرشماری مرکز آمار ایران ۷۹هزار و ۲۰۰نفر در قالب ۱۴هزار خانوار در ۱۴ایل برآورد شده که حدود 4درصد جمعیت استان را تشکیل می دهند.

عشایر استان کرمانشاه از نظر جمعیت رتبه هشتم و از نظر تعداد دام سبک با داشتن یک میلیون و ۵۰۰هزار راس دام، رتبه چهارم کشوری را دارند.

عشایر کرمانشاه در قالب سه گروه، کوچرو که تمام سال در حال کوچ هستند، نیمه کوچرو؛ عشایر یکجانشینی که در فصل خوش آب و هوا به مراتع خود کوچ می کنند، و عشایر رمه گردان که ساکن روستا هستند و در فصل بهار و پاییز گله های خود را به صورت روزانه به کوه ها می برند، تقسیم می شوند.

همچنین عشایر استان کرمانشاه در ۱۴زیست بوم مانند منطقه اورامانات، منطقه گرمسیری قصرشیرین در قالب ۶۷۰سامانه مراتع عرفی با حدود ۲۶هزار و ۵۲۷هکتار وسعت (مراتع عرفی، مراتعی است برای بهره بردای نسل اندر نسل در اختیار عشایر قرار گرفته است) ساکن می شوند.

عشایر استان کرمانشاه امروز با داشتن دوهزار و ۱۴۵کیلومتر ایلراه، به روش ماشینی و به روش سنتی در فصل بهار و پاییز کوچ می کنند و معمولا مدت زمان کوچ آنان ۳۰تا ۴۵روز به طول می انجامد.

عشایر کرمانشاه معمولا در فصل بهار به مناطق ییلاقی استان که از نظر آب هوایی معتدل است کوچ می کنند و در فصل زمستان نیز به مناطق گرمسیری و قشلاقات کرمانشاه و سه استان لرستان، ایلام و خوزستان کوچ می کنند.

  • تاریخ درج خبر : شنبه ١٤ بهمن ١٤٠٢ - ٠٠:٥٠
  • /
  • ارسال به دوست
  • نسخه چاپي
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: