پنل ارسال خبر
نسخه چاپی


مرگ غم انگیز دختر 17ساله عشایر

دختر جوان عشایر بهمئی به دلیل خونریزی و نبود بالگرد فوت کرد

یک دختر 17ساله در منطقه سخت گذر عشایری شهرستان بهمئی به دلیل خونریزی شدید و نبود اورژانس هوایی برای انتقال به بیمارستان، جان خود را از دست داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، سرپرست اورژانس پیش بیمارستانی کهگیلویه و بویراحمد در این ارتباط گفت: خونریزی و تاخیر در انتقال به مراکز درمانی به دلیل کوهستانی بودن منطقه علت اولیه فوت این دختر جوان بود و علت دقیق مرگ از سوی پزشکی قانونی مشخص می شود.

محمدامین نیکویی نژاد اظهار کرد: حوالی ظهر روز سه شنبه ۳۰آبان، گزارشی مبنی بر زخمی شدن یک دختر جوان ۱۷ساله  از ناحیه پا در منطقه عشایری "گُنبدبردی" شهرستان بهمئی به مرکز پیام اورژانس ۱۱۵ اعلام شد.

وی افزود: بلافاصله نیروهای پایگاه اورژانس "ماغر" در شهرستان بهمئی به منطقه اعزام و پس از حدود سه ساعت و نیم پیاده روی بر بالین فرد مصدوم حاضر شدند و اقدامات اولیه درمانی و سرم ترابی بر روی مصدوم انجام شد اما به دلیل سخت گذر بودن منطقه، امکان انتقال سریع وی به مراکز درمانی برای اقدامات تکمیلی درمان وجود نداشت.

سرپرست اورژانس پیش بیمارستانی کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: درخواست کمک از اورژانس هوایی فارس و شهر بهبهان در استان خوزستان کردیم که به دلیل غیرفعال بودن، پاسخ مثبتی دریافت نشد.

نکویی نژاد اظهار داشت: به دلیل سختی راه و پس از ۵ساعت انتقال زمینی، متاسفانه علیرغم تلاش های صورت گرفته، این دختر جوان ساعت ۱۷و ۳۰دقیقه درحال انتقال به مرکز درمانی شهر لیکک (مرکز شهرستان بهمئی)، به علت خونریزی زیاد و ایست قلبی تنفسی، فوت کرد.

نیکویی نژاد یادآور شد: پس از سقوط تنها بالگرد اورژانس هوایی کهگیلویه و بویراحمد در تیرماه امسال، تاکنون برای ۷مورد شامل انتقال زن باردار، مارگزیدگی، سقوط از ارتفاع، سکته مغزی و قلبی و سوانح، به امداد هوایی در مناطق محروم، دور افتاده، سخت گذر و کوهستانی استان، به استان های همجوار اعلام نیاز کردیم اما به دلیل نبود بالگرد و امدادرسانی بهنگام، دونفر از آنها فوت شدند.

وی با اشاره به اینکه زمان نقش کلیدی در درمان بیمار دارد، گفت: زمانی که فاصله بین محل حادثه و مراکز درمانی زیاد باشد انتقال هوایی بیماران به مراکز درمانی بهترین راه نجات جان‌ آنان است.

نکویی نژاد پیش تر، مهمترین مانع تامین بالگرد هوایی استان را، شرکت های هلی کوپتری عنوان کرده بود و گفته بود: شرکت های بالگردی در استان دغدغه کوهستانی و سخت گذر بودن مناطق استان و خطرات تهدید کننده سلامت بالگرد را مطرح می کنند.

کهگیلویه و بویراحمد با جمعیت ۷۲۶هزار نفر، استانی کوهستانی و دارای جمعیت روستایی و عشایری ساکن در نقاط دور افتاده و سخت گذر است که نیاز حیاتی به اورژانس هوایی دارد.

 

تنها بالگرد استان تیرماه امسال سقوط کرد

تنها بالگرد اورژانس هوایی کهگیلویه و بویراحمد تیرماه امسال به همراه تکنسین‌ها و کادر پرواز در حال فرود در روستای "سرآسیاب" در دهستان "آجم" از توابع بخش "دیشموک" سقوط کرده بود.

طبق اعلام رئیس اورژانس کشور، بالگرد کهگیلویه وبویراحمد با ۶۰سال فعالیت، روز دوشنبه ۲۶تیرماه، هنگام نشستن ‌دچار نقص فنی شد و بر اثر سقوط آسیب جدی دیده و قابلیت پرواز ندارد.

 به گزارش خبرگزاری ها، قرار بود بالگرد جدید اورژانس هوایی کهگیلویه و بویراحمد تأمین شود اما با گذشت چندین ماه هنوز هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.

۸۵درصد مساحت کهگیلویه و بویراحمد کوهستانی است و بیشتر مردم در مناطق سخت گذر زندگی می کنند و نبود بالگرد، مرگ چند بیمار را در استان به دنبال داشته استدر مناطق دورافتاده و سخت گذر، نجات جان بیمار به دقیقه ها بند است و بالگرد هوایی کهگیلویه و بویراحمد جان صدها نفر به خصوص زنان باردار را نجات داده بود، اما دیگر خبری از این فرشته نجات نیست. 

 

فرماندار: فقط بالگرد می توانست این خانم را به موقع به بیمارستان منتقل کند

فرماندار بهمئی نیز در واکنش به فوت این دختر 17 ساله عشایری در گفتگو با ایسنا، گفت: باتوجه به سخت گذر بودن منطقه، فقط بالگرد می توانست این خانم را به موقع به بیمارستان منتقل کند.

علی محمدی افزود: حوالی ساعت ۱۲روز سه شنبه ۳۰آبان، خبری مبنی بر زخمی شدن خانم جوانی به مرکز فوریت های اورژانس ۱۱۵ اعلام شد که بلافاصله پس از دریافت این خبر به تمام نیروی های امدادی و کمکی دستورات لازم برای نجات جان این خانم جوان صادر شد.

وی اظهارکرد: با توجه به کوهستانی و سخت گذر بودن منطقه عشایری "ماغر"، فقط بالگرد می توانست این خانم را به موقع به بیمارستان منتقل کند اما با توجه به نبود بالگرد هوایی در کهگیلویه و بویراحمد، از استان فارس رایزنی هایی برای کمک سریع شد اما هیچ گونه کمکی نکردند.

فرماندار بهمئی بیان کرد: مسیر پیاده روی از "گنبد بردی" تا محل سکونت این خانم، حدود چهار تا پنج ساعت است که با همه تلاش ها، این خانم توسط نیروی های امدادی با پای پیاده به محل ماشین ها برای اعزام به مراکز درمانی منتقل و به مرکز درمانی شهر لیکک منتقل شد اما با توجه به نرسیدن به موقع و خونریزی شدید، جان خود را از دست داد.

  • تاریخ درج خبر : پنج شنبه ٢ آذر ١٤٠٢ - ٢٣:١٥
  • /
  • ارسال به دوست
  • نسخه چاپي
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: