پنل ارسال خبر
نسخه چاپی


فرماندار رفسنجان تاکید کرد:

مجتمع مس سرچشمه باید خسارت وارد شده به عشایر را جبران کند

فرماندار رفسنجان یکی از علل از بین رفتن مراتع این شهرستان را آلایندگی معادن دانست و تاکید کرد: مجتمع مس سرچشمه باید خسارت وارد شده به عشایر را جبران کند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها،، حسین رضایی در شورای عشایری رفسنجان در جمع عشایر منطقه سرچشمه، گفت: عشایر از مظلوم ترین و زحمتکش ترین اقشار جامعه هستند و خدمات رسانی به این جامعه باید بیش از پیش در دستور کار قرار گیرد.

وی افزود: عشایر باید به مانند دیگر افراد جامعه از خدمات دولتی و بخش خصوصی بهره مند شوند و زندگی مطلوبی داشته باشند.

رضایی با اشاره به حضور ۵۵۰خانوار عشایری در کشکوئیه، نوق، کبوترخان و سرچشمه گفت: عده ای از این عشایر با مشکلاتی اعم از کمبود آب، برق، زیرساخت جاده ای، تامین نهاده های دامی، بازارچه فروش، و غیره دست و پنجه نرم می کنند.

فرماندار رفسنجان با بیان اینکه عشایر رفسنجان مواد پروتئینی مردم شهرستان از جمله لبنیات و گوشت قرمز را تأمین می کنند، به وجود ۱۳۰هزار رأس دام سبک در نواحی عشایرنشین رفسنجان اشاره کرد و گفت: ۳۰درصد گوشت قرمز شهرستان توسط عشایر تولید می شود.

وی با بیان اینکه برای حفظ سلامتی دام در برابر آلایندگی باید مکمل دارویی تهیه و در اختیار عشایر قرار گیرد، بیان داشت: یکی از علل از بین رفتن مراتع رفسنجان آلایندگی معادن است که مجتمع مس سرچشمه باید خسارت وارد شده به عشایر را جبران کند.

فرماندار رفسنجان خاطرنشان کرد: اداره امور عشایر رفسنجان برای پیگیری و رفع مشکلات عشایر شهرستان به تازگی راه اندازی شده تا عشایر با انگیزه بیشتری به تولید بپردازند.

 

باید سهم عشایر از معادن متناسب با خسارت وارده به آنان باشد

مدیرکل امور عشایر استان کرمان نیز در این نشست گفت: باید سهم عشایر از یک درصد معادن متناسب با خسارت وارده به آنان باشد و از محل مسئولیت های اجتماعی معادن، مشکلات تأمین علوفه، آبرسانی، اصلاح راه های عشایری و ساخت مخازن ذخیره آب صورت گیرد.

رضا نیکزادی با اشاره به وجود ۱۶هزار خانوار عشایری با جمعیت ۶۳هزار نفر در شمال استان کرمان، بیان کرد: با توجه به اینکه مطالبات عشایر به نسبت گذشته تفاوت کرده و با عنایت به ظرفیت های عشایر در حوزه های مختلف اقتصادی، اجتماعی و امنیتی، حمایت جدی  از عشایر به ویژه در پرداخت تسهیلات کم بهره نیاز است.

وی خاطرنشان کرد: ۲۵درصد از گوشت قرمز و ۳۰درصد از صنایع دستی کرمان توسط  عشایر استان تولید و به بازار عرضه می شود.

 

بازارچه فروش محصولات عشایر در رفسنجان راه اندازی می شود

رئیس امور عشایر رفسنجان نیز در شورای عشایری شهرستان گفت: از طریق مجتمع مس سرچشمه ماهیانه ۴۵۰ تانکر با ظرفیت ۱۲هزار لیتر آب بین عشایر سرچشمه توزیع می شود و ماهیانه ۱۰۰ تن علوفه نیز از طریق این مجتمع در اختیار عشایر منطقه قرار می گیرد.

علی ملکی با اشاره به اینکه بازارچه فروش محصولات تولیدی عشایر در رفسنجان در حال راه اندازی است که دارای ۸۰ مغازه ویژه عشایر خواهد بود، گفت: میدان عرضه دام عشایر نیز ایجاد شده که نیاز به حصار کشی دارد.

  • تاریخ درج خبر : چهارشنبه ٨ شهريور ١٤٠٢ - ١٩:٥٨
  • /
  • ارسال به دوست
  • نسخه چاپي
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: