پنل ارسال خبر
نسخه چاپی


گزارشی تصویری بارش برف در بهار در ییلاقات اهر

بارش برف پس از تلف کردن 1000 راس دام عشایر در اهر، مراتع ییلاقی این شهرستان را سیراب کرد.

علیرضا رحیمی ـ  ساعت 9 صبح روز سه شنبه 26 اردیبهشت ماه از فرودگاه مستقیم به سمت اهر حرکت کردیم. از تبریز تا اهر 110کیلومتر، حدود یک ساعت و‌نیم، راه بود. بارش برف در اردیبهشت‌ماه، ارتفاعات اهر رو سفیدپوش کرده بود. عشایر شاهسونی که تازه در ییلاق مستقر شده بودند، گرفتار برف شده بودند و چند روزِ سرد و سخت رو سپری کردند.

برف از شامگاه روز یکشنبه 24 اردیبهشت ماه شروع به بارش کرده بود. به گفته رئیس امور عشایر اهر به دلیل برودت هوا حدود ۱۰۰۰راس دام عشایر از بین رفته بود.

محمود محمودی از عشایر ایل شاهسون، طایفه حاج خواجه لو (تیره حاج محمدلو)، چند روزی بود به همراه خانواده در ییلاق یاورکندی (آلتین بلاغ)  مستفر شده بودند. محمودی که با تماس تلفنی امور عشایر اهر رو در جریان گرفتار شدن خانواده و دام هاش در برف و کولاک قرار داده بود، 100 راس از گوسفندها و بزهاش رو از دست داده بود و علاوه بر یخ زدگی، برخی از دام ها طعمه گرگ‌ و برخی هم گم شده بودند.

برف، به غیر از خسارت به دام  و چادرها و وسایل زندگی عشایر، حدود ۳۰۰کیلومتر راه‌ های عشایری منتهی به ییلاقات رو هم تخریب کرده بود که برای تردد نیاز به بازسازی و بازگشایی فوری داشتند. تامین نهاده های دامی، تامین سوخت و وسایل گرمایشی برای عشایر آسیب دیده یک ضرورت حیاتی بود. 

فرماندار اهر به عنوان رئیس مدیریت بحران شهرستان، امور عشایر، هلال احمر، گروه‌های جهادی، بسیج عشایر و نیروی انتظامی اهر در منطقه حضور داشتند که باعث دلگرمی عشایر بود. سگ های گله به گرمی از ورود ناشناس ها استقبال می‌کردند و من هم از این استقبال گرم بی‌نصیب نبودم.

دام‌های تلف شده، قسمت سگ های گله بود و هر دامی که چاقو زده شده بود رو سگ ها می‌خوردند. برخی از دام‌ها هنوز کاملا یخ نزده بودند و نفس های آخر رو می‌کشیدند، محمودی می گفت: قشلاق (ورگهان) خشک بود و دام‌ لاغر و ضعیف؛ به احتمال داشتن بیماری، دام نیمه جون رو سر نمی بریم و نه به مردم می دیم و نه خودمون استفاده می کنیم. محمودی دام هاش رو به خاطر بهانه هایی که معمولا بیمه برای دادن خسارت میاره، بیمه هم نکرده بود.

همون روز، با همکاری امور عشایر و جهاد کشاورزی اهر، شش تن نهاده دامی بین عشایر آسیب دیده توزیع شد تا مرهمی باشه برای تلفاتی که دیده بودند. دام، اصلی ترین منبع درآمد و معاش عشایره و از دست دادن یکباره تعداد زیادی دام، خسارتی جبران ناپذیره.

با کمک اکیپ امور عشایر اهر و نیروهای امدادی شهرستان، جان یک نوزاد و دو کودک عشایری از سرما و کولاک نجات داده شده بود. 37 تخته چادر و تعدادی پتو و والور و وسایل گرمایشی بین عشایر توزیع شده بود. عشایر خسارت دیده می گفتند پرداخت تسهیلات با سود پایین تاحدودی می تونه تسکینمون بده و خسارت هامون رو جبران کنه. صادق زاده رئیس امور عشایر اهر با اشاره به پرداخت 600 میلیون تومان وام با سود 4درصد و بازپرداخت هفت ساله به چند خانوار آسیب دیده، می گفت: به سایر خانوارها هم با توجه به میزان خسارتی که دیدند تسهیلات پرداخت می کنیم، البته دستگاه های مسئول و مدیریت بحران شهرستان هم باید کمک کنند.

آفتاب داغ بالای سرمون، نوید آب شدن هرچه زودتر برف و سیراب شدن مراتع و بازگشت این مردم مهربان و مهماندوست و دوست داشتنی به زندگی عادی رو می داد. عشایر با چای داغ از امداد رسون ها پذیرایی و قدردانی می کردند و با همه گرفتاری ها و ناملایماتی که داشتند، زندگی و تولید در جریان بود. یکی از بزها همون روز دوقلو زایمان کرده بود.

  • تاریخ درج خبر : شنبه ٣٠ ارديبهشت ١٤٠٢ - ١١:٤٧
  • /
  • ارسال به دوست
  • نسخه چاپي
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: