پنل ارسال خبر
نسخه چاپی


تشریح نحوه سرشماری بهره برداران عشایری توسط رئیس سازمان امور عشایر ایران

رئیس سازمان امور عشایر ایران در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما نحوه سرشماری بهره برداران عشایری در سال جاری را تشریح کرد.

  به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، شایان نادری درباره سوالاتی که از عشایر کشور در سرشماری کشاورزی پرسیده می‌شود، گفت: برخورداری از سه ویژگی ساختار اجتماعی قبیله‌ای، اتکای معاش به دامداری و شیوه زندگی مبتنی بر کوچ از شروط اصلی شناسایی عشایر در سرشماری کشاورزی است.

وی در مورد سوالاتی که از عشایر در این سرشماری پرسیده می شود، گفت: این سوالات براساس معیشت آنان، ساختار‌ ایلی و طایفه‌ای، تعداد دام، کوچنده بودن، ییلاق و قشلاق، مسیری که برای کوچ انتخاب می‌کنند، پهنه جغرافیایی که حضور دارند  میزان زراعت و باغداری و تولید صنایع دستی است.

ششمین سرشماری عمومی کشاورزی از ۱۲ آبان ۱۴۰۳ آغاز شده و تا ۴۵ روز در حوزه‌های مختلف کشاورزی شامل زراعت، دامداری و آبزیان انجام می شود.

رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اینکه ۵۹ درصد از پهنه و جغرافیایی کشور مربوط به حضور عشایر است، افزود: براساس آمار مرکز آمار ایران در سرشماری ثبتی مبنایی عشایر کوچنده کشور که در اواخر دهه ۹۰ انجام شد، ۲۵۱ هزار خانوار عشایری با جمعیت یک میلیون و ۱۵۰ هزار نفر اعلام شده است.

نادری ادامه داد: در حوزه تعاونی‌ها جمعیت عشایر کشور بیش از ۳۸۰ هزار خانوار است که این اختلاف آمار در سرشماری سال جاری رفع و به طور دقیق شمار عشایر کشور مشخص می شود.

وی یادآور شد: جامعه عشایری ۱.۲ درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند و در تولید ۲۵درصد امنیت غذایی و ۳۵درصد از صنایع دستی کشور نقش دارند.

 سرشماری عمومی کشاورزی در ایران از سال 1352 تاکنون هر ده سال یکبار انجام شده است و آینده کشور برای تامین امنیت غذایی با این آمار سیاستگذاری و برنامه ریزس می‌شود.

  • تاریخ درج خبر : سه شنبه ٢٢ آبان ١٤٠٣ - ١٩:٢٤
  • /
  • ارسال به دوست
  • نسخه چاپي
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: