پنل ارسال خبر
نسخه چاپی


مدیرکل امور عشایر خوزستان:

خوزستان در فصل قشلاق میزبان عشایر هفت استان است

مدیرکل امور عشایر خوزستان گفت: خوزستان در فصل قشلاق میزبان عشایر هفت استان همدان، لرستان، کرمانشاه، اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد، چهار محال بختیاری و ایلام است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان عشایر ایران به نقل از روابط عمومی امور عشایر خوزستان، سیداسکندر موسوی‌زاده در حاشیه چهارمین نمایشگاه توانمندی‌های روستاییان و عشایر خوزستان در جمع خبرنگاران از میزبانی عشایر هفت استان کشور توسط خوزستان خبر داد و گفت: افتخار داریم در استان خوزستان میزبان عشایر هفت استان کرمانشاه، همدان، اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد، چهار محال بختیاری، لرستان و ایلام از پایان شهریورماه هستیم و قشلاق آنان تا فرودین ماه ادامه دارد.

وی افزود: طولانی‌ترین نقطه کوچ‌ همدان است و چهار مسیر برای خروج کوچ‌نشینان از استان وجود دارد که شامل خروجی اندیمشک، خروجی اندیکا، خروجی دهدز و خروجی بهبهان می‌شود.

موسوی‌زاده از ثبت ۳۳ هزار خانوار عشایری استان خوزستان در سامانه سرشماری ثبتی مبنایی خبر داد و افزود: این تعداد خانوار شامل ۱۷۰ هزار نفر است که دفترچه عشایری خوزستان را دارند و با احتساب سایر عشایر، ۳۰۰ هزار نفر در فصل قشلاق در خوزستان مستقر هستند.

مدیرکل امور عشایر خورستان گفت: تامین آب و احداث و زیرسازی راه‌های مواصلاتی توسط امور عشایر استان اجرا می‌شود و مواردی همچون، تامین آرد، علوفه دامی و سوخت از طریق تشکل‌های عشایری تهیه و بین عشایر توزیع می‌شود و روشنایی آنان با همکاری امور آب و برق استان در اختیار عشایر قرار داده می‌شود و سایر خدمات نیز بر اساس آیبن‌نامه ساماندهی در اختیار آنان قرار می‌گیرد.

موسوی زاده در ادامه از پرداخت ۴۶۰ میلیارد تومان تسهیلات به کوچ‌نشینان خوزستان خبر داد و گفت: در دو سال اخیر از سوی سازمان امور عشایر تسهیلات 4درصدی اشتغال‌زایی و با درصد بالاتر برای تامین علوفه با بازپرداخت ۵ ساله در اختیار عشایر استان قرار داده شده است.

مدیرکل امور عشایر خوزستان اظهار کرد: شورای عشایری استان به ریاست استاندار تشکیل می‌شود و مسائلی که علاوه بر حضور امور عشایر، نیازمند همکاری ادارات‌ دیگر است در این شورا مطرح و با دستور استاندار تا حصول نتیجه دنبال می‌شود.

وی افزود: آموزش دانش آموزان آن بخش از عشایر که به خوزستان می‌آیند با آموزش و پرورش استان نیست و از طرفی به دلیل شرایط زندگی و جابجایی فصلی، معلم همیشه دانش‌آموزان عشایر را در اختیار ندارد.

موسوی زاده یادآور شد: متاسفانه برخی از مدارس‌ عشایر چادری هستند و بعضی لیری (دیواره‌های سنگی) و تعدادی هم مدرسه کانکسی داریم اما در مواردی که امکان ساخت است، مدارس ثابت احداث شده است و تلاش شده با همکاری آموزش و پروش و سازمان نوسازی مدارس و سازمان برنامه بودجه، مدارس ثابت و با تجهیزات کامل احداث شوند.

مدیرکل امور عشایر خوزستان از راه‌اندازی هشت فروشگاه خودگردان تولیدات عشایر در سطح استان خبر داد و افزود: به منظور ارائه توانمندی‌های عشایر و با هدف فروش محصولات آنان این هشت فروشگاه در استان راه‌اندازی شده و برای اداره‌‌ این فروشگاه ها از فرزندان عشایر استفاده می شود و در بخش صادرات به صورت مستقیم ورود پیدا نکرده ایم و از طریق شرکت‌های مستقل که کارت بازرگانی دارند، محصولات عشایر به بازارهای جهانی عرضه می‌شود.

موسوی زاده یادآور شد: تامین آب شرب از اساسی‌ترین نیازهای عشایر خوزستان است که به دو صورت لوله‌کشی و حمل با تانکر در اختیار آنان قرار می‌گیرد و امسال به منظور سهولت دسترسی، هزار دستگاه مخزن پلی‌اتیلن ۵۰۰ و ۱۰۰۰ لیتری ذخیره آب تهیه و در اختیار خانوارهای عشایری استان قرار داده شده است.

  • تاریخ درج خبر : پنج شنبه ١٩ مهر ١٤٠٣ - ٠٨:٠٢
  • /
  • ارسال به دوست
  • نسخه چاپي
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: