پنل ارسال خبر
نسخه چاپی


فقر مواد مغذی، علت اصلی بروز بیماری در کودکان

امروز عمده بیماری در کودکان عشایر تب مالت است

یک متخصص بیماری های کودکان می گوید امروز عمده بیماری در کودکان عشایر تب مالت است و در بقیه کودکان نیز کمبود ویتامینD به‌وفور مشاهده می‌شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، دکتر حمید شوشتری، پزشک نام‌آشنای همدانی است که از محضر اساتید زیادی بهره‌مند شده که یکی از مهم‌ترین آنان، دکتر محمد قریب، نخستین پزشک متخصص اطفال و بنیان‌گذار دانش نوین پزشکی کودکان در ایران است.

دکتر شوشتری معتقد است کودکان جامعه امروز ما از فقر مواد مغذی رنج می برند که علت اصلی بروز بیماری در کودکان است.

این پزشک 90ساله متخصص کودکان درخصوص بیماری‌های رایج در کودکان در سال‌های اخیر می گوید: عمده بیماری که در کودکان عشایر دیده می‌شود، تب مالت است و در بقیه کودکان نیز کمبود ویتامینD به‌وفور مشاهده می‌شود که علت اصلی آن تغییر سبک زندگی مردم و ترویج فرهنگ آپارتمان‌نشینی است که باعث شده کودکان کمتر از نور آفتاب استفاده کنند و نیاز است خانواده‌ها در این زمینه مشورت‌هایی با پزشک داشته باشند و توجه لازم را به تغذیه کودکان بکنند.

وی ادامه می دهد: ناخن های برخی از کودکان از همان طفولیت ریخته و موهای سر آنان نیز سفید می‌شود و عمده خانواده‌ها نیز این موضوع را عنوان می‌کنند که فرزندشان در خانه به تغذیه اهمیت نمی‌دهد و بیشتر به سمت خوراکی‌های مضر گرایش دارد.

 

توصیه پزشکی به خانواده های ایرانی برای سلامت فرزندانشان

دکتر شوشتری به خانواده‌های ایرانی توصیه می کند محیط خانه را برای کودکان به یک محیط شاد تبدیل کرده و مشکلات خودشان را به آنان انتقال ندهند. پوشش کودکان نیز باید لباس‌هایی با رنگ شاد باشد که بر ذهن آنان تأثیر خوبی دارد و گوش دادن به موسیقی‌های مناسب هم در بهبود رفتار‌های کودکان مؤثر است.

وی می گوید: متأسفانه شاهد درگیری بیش از حد کودکان با گوشی‌های موبایل و فضای مجازی هستیم که این موضوع نیز می‌تواند به حد زیادی در شرایط زندگی کودک تأثیر منفی ایجاد کند و راه حل آن مدیریت صحیح فضای مجازی توسط خانواده‌ها است که بسیاری در این زمینه دچار غفلت شده و کوتاهی کرده‌اند.

این پزشک متخصص کودکان با بیان اینکه استفاده از محصولات دارای مواد نگهدارنده و افزودنی در بسیاری از موارد در گوارش کودکان تأثیر مستقیمی داشته و باعث بروز برخی از بیماری‌ها می‌شود، می افزاید: توصیه من به خانواده‌های ایرانی این است که به فرزندان خود شیر گاو و شیر پاستوریزه ندهند، چراکه باعث فقر آهن و یبوست می‌شود؛ شیر‌های تهیه‌شده در کارخانه‌ها نیز دارای مواد افزودنی و نگهدارنده است که به خودی خود در سلامت بدن تأثیر بدی دارد.

دکتر شوشتری اضافه می کند: خانواده‌ها در برنامه‌های غذایی فرزندان خود غذاهایی مانند عدسی، آبگوشت و قورمه‌سبزی را مد نظر داشته باشند و در حد توان گوشت قرمز نیز برای مصرف در غذاهای خوراکی تهیه کنندتوصیه دیگر مصرف تخم مرغ توسط کودکان است؛ چراکه سرشار از پروتئین، آهن، زینک و مس است و در دوران قدیم نیز مصرف این ماده غذایی در خانواده‌ها مرسوم بود.

  • تاریخ درج خبر : چهارشنبه ٧ شهريور ١٤٠٣ - ١٥:٣٦
  • /
  • ارسال به دوست
  • نسخه چاپي
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: