پنل ارسال خبر
نسخه چاپی


قیمت گوشت تا پایان سال متعادل می‌شود

کاهش قیمت گوشت گوسفند در میدان بهمن تهران

قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در تنظیم بازار گفت: قیمت گوشت در میدان بهمن تهران کاهش داشته و شیب نزولی که اتفاق افتاده نشان دهنده این است که طی ۶ماه آینده به قیمت متعادل برسیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، علیرضا پیمان پاک درباره آخرین قیمت گوشت گوسفندی و میزان نزدیکی قیمت آن به ثبات،اظهار داشت:قیمت گوشت گوسفند، ۶۲۰هزار تومان است و در میدان بهمن تهران ۴۰ -۵۰هزار تومان کاهش داشته و حتی قیمتی که معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی به عنوان قیمت تعادلی محاسبه و اعلام کرده ۷۰ -۸۰هزار تومان زیر این قیمت است.

ویبا بیان اینکه در حوزه مرغ به ثبات قیمت رسیدیم اما در حوزه دام سبک و سنگین فرایند تولید طولانی‌تر است و دوسال زمان می‌برد، افزود: در دام سبک در بازه زمانی ۴تا ۵ماه اخیر بازار به ثبات نسبی رسید و در دام سنگین (گوساله و گاو) شاهد کاهش قیمت بودیم و از ۲۲۰هزار تومان تا ۱۷۰ -۱۸۰هزار تومان کاهش قیمت داشتیم.

وی با اشاره به اینکه شیب نزولی قیمت در حوزه گوسفند کم بود، اظهار کرد: این کم بودن شیب نزولی قیمت، دو دلیل اصلی داشت؛ اول اینکه تولیدات در حوزه تولید گوشت سنگین صنعتی است، اما در حوزه دام سبک عموم تولیدات عشایری و روستائی است که وزارت جهاد کشاورزی برنامه‌ریزی دارد آن را به سمت تولید صنعتی متمایل کند.

پیمان پاک توضیح داد: عمده گوشت مصرفی در دنیا گوساله و گاو است درحالی که سبک زندگی در ایران در حوزه روستائی و عشایری است و باتوجه به اینکه جمعیت و نیاز و مصرف ما تغییر و افزایش پیدا کرده، باید مانند برخی از کشور‌ها مثل استرالیا به سمت تولید صنعتی گوسفند برویم که این برنامه‌ریزی در وزارت جهاد کشاورزی صورت گرفته و امیدواریم در مدیریت جدید استمرار پیدا کند تا تولید صنعتی ادامه یابد و بتوانیم با آن بازار را مدیریت کنیم.

 

کاهش ۵۰هزار تومانی قیمت گوشت گوسفندی

قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور تجارت و تنظیم بازار گفت: در قیمت گوشت گوساله به تعادل رسیده‌ایم اما در حوزه دام سبک باید زنجیره‌های تولید ترمیم شود و معاونت دام برنامه‌هایی دارد و این برنامه‌ها را آغاز کرده و این شیب نزولی که اتفاق افتاده نشان دهنده این است که طی ۶ماه آینده به قیمت متعادل برسیم.

وی اضافه کرد: فصل آینده، فصل تولید است و طبیعتاً اگر سیاست‌ها دنبال شود این آهنگ نزولی قیمت که شروع شده ادامه پیدا می‌کند و آن تورم منفی مثل گوشت گوساله، در حوزه دام سبک هم رخ خواهد داد تا به نقطه تعادلی برسد.

پیمان پاک گفت: ما در تولید گوشت قرمز ۱۰تا ۱۵درصد کمبود داریم و اگر نیاز بین ۸۵۰تا ۹۰۰هزار تن برآورد شود، ۱۰۰تا ۱۵۰هزار تن کمبود داریم؛ بخش عمده‌ای از این نیاز‌ از طریق گوشت منجمد گوساله تامین می‌شود، چراکه در مصارف صنعت، اصناف، مصرف پادگان‌ها و مصارف بزرگ به کار گرفته می‌شود و ۷ -۸ماه است که در فروشگاه‌های زنجیره‌ای هم گوشت گوساله منجمد با قیمت ۳۱۵هزار تومان عرضه می‌شود.

قائم مقام وزیر جهاد کشاورزیدر امور تجارت و تنظیم بازارگفت:در حوزه گوشت گوسفندی، گوشت گرم وارد می‌کنیم و مقداری هم گوشت گوساله ‌گرم وارد می‌شود و روزانه بین ۲۰۰تا ۲۵۰تن گوشت گرم وارد می شود و در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و میادین تره بار عرضه می‌شود.

 

سالانه ۱۷۰هزار تن گوشت منجمد و گرم وارد کشور می شود

قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور تجارت و تنظیم بازار با اشاره به اینکه در مجموع سالانه ۱۷۰هزار تن گوشت منجمد و گرم وارد کشور می‌شود، اظهار کرد: ۱۲۰هزار تن آن از محل ارز‌های مبادله‌ای و ۵۰هزار تن نیز ازمحل ارز ترجیحی است که این روند تا پایان سال استمرار خواهد داشت و تا هر زمان که نیاز باشد واردات گوشت انجام و باقی نیاز‌ها نیز از طریق تولیدات داخلی تامین می‌شود.

وی افزود: البته این به این معنا نیست که تا پایان سال نیازی به واردات نخواهیم داشت بلکه به این معنا است که هر جا احساس نیاز کنیم، از طریق تولید داخل تامین و بلافاصله واردات را قطع خواهیم کرد.

پیمان پاک گفت: باید با ترمیم تولید و واردات گوشت گرم و منجمد گوسفندی که برنامه‌ریزی‌های لازم برای استمرار آن تا پایان سال صورت گرفته، به نقطه تعادل برسیم.

 

رفع مشکل نهاده‌ دامی با همکاری جهاد کشاورزی و بانک مرکزی

قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور تجارت و تنظیم بازارگفت: مهم‌ترین پاشنه آشیل حوزه مرغ، تخم مرغ، شیر و دام‌ نهاده‌های دامی است که درگیر انحصار بودند و مشکلات ارزی نیز مطرح بود که ادغام این مسائل با یکدیگر سفره مردم را دچار مشکل می‌کند و همکاری وزارت جهاد کشاورزی و بانک مرکزی منجر به این شده که از یک ونیم سال پیش به این طرف هیچ مشکل و چالشی در حوزه نهاده‌های دامی نداریم.

وی اشاره کرد: به‌طور کلی، کالا‌های اساسی با بحران‌هایی مواجه بودند که بخش عمده‌ای از آنها حل شد و در مورد گوشت قرمز نیز به خاطر خشکسالی، در تامین نهاده‌های دامی دچار مشکل بودیم.

پیمان پاک ادامه داد: نهاده‌ مهم‌ترین موضوعی است که می‌تواند زنجیره‌های پروتئین کشور را ترمیم کند به همین دلیل با برنامه‌ریزی‌های منظم و همکاری با بانک مرکزی توانستیم طی یک سال به‌طور مستمر تولید نهاده داشته باشیم.

وی اضافه کرد: براساس گزارش‌های موجود، طی یک سال گذشته نهاده‌های مختلفی اعم از جو به‌طور فراوان مستمر با قیمت‌های زیر نرخ مصوب در اختیار دامداران قرار گرفت و همین مسئله موجب ترمیم بخشی از زنجیره پروتئین شد.

 

دامدار نهاده‌ مورد نیاز را به‌صورت مدت‌دار دریافت و زیر قیمت پرداخت می‌کنند

قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور تجارت و تنظیم بازارابراز داشت: تا ۶ماه آینده کنجاله سویای مورد نیاز کشور تامین است و امروز قیمت‌های کنجاله‌های ذرت و سویا زیر قیمت مصوب است.

وی افزود: در سال‌های گذشته دامداران هزینه را پرداخت می‌کردند و واردکننده اگر دچار مشکل نمی شد پس از ۶ماه نهاده مورد نیاز آنان را تامین می‌کرد، اما امروز مرغدار و دامدار نهاده‌ مورد نیاز خود را به‌صورت مدت‌دار دریافت و زیر قیمت پرداخت می‌کنند که این فراوانی عرضه، تنظیم بازار را به همراه دارد.

پیمان پاک درباره محل تامین نهاده‌ها نیز گفت: تامین نهاده‌ها از طریق ایجاد تنوع در واردکننده‌ها انجام شد و درحال حاضر ۲۰واردکننده بزرگ داریم در صورتی که در آمار سال ۱۴۰۲بیش از ۲۰۰وارد کننده و در سال ۱۴۰۱نیز ۱۰۰وارد کننده داشتیم و این تعدد وارد کننده‌ها منجر به ایجاد رقابت می‌شود.

وی با بیان اینکه دیگر کشتی معطل مانده در بنادر نداریم و تنها صف کشتی نهاده داریم و مرتب تخلیه و ترخیص می‌شوند، گفت: کشتی‌ها به محض رسیدن معطلی یکی دوماهه دارند در صورتی که در برخی مواقع کشتی‌ها ۱۵ماه معطل بودند که موجب کاهش کیفیت کالا‌ می شد.

 

تنظیم بازار با حمایت از تولید داخلی و توجه به صادرات

قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور تجارت و تنظیم بازاراظهار داشت:حمایت از تولید منجر به تعادل و تنظیم بازار می‌شود و یکی از روش‌های حمایت از تولید، توجه به صادرات است که اقداماتی در این زمینه از جمله توجه به مراکز و پایانه‌های صادراتی، انجام شده است.

وی افزود: درحال حاضر چندین پایانه صادراتی بزرگ در کشور داریم و این پایانه ها بر اساس تقاضا و سلیقه مقصد، محصول را بسته‌بندی و تست و مسائل استاندارد را اعمال می‌کند.

پیمان پاک ادامه داد: در برخی از پایانه‌ها، QRکدی که بر روی بسته‌بندی وجود دارد نشان می‌دهد که این محصول از کدام باغ تامین شده، چه دوره مراقبتی را داشته، چه سمومی استفاده شده، چه زمانی سم قطع شده و چه مراقبت‌هایی صورت گرفته که اتفاق ثمربخشی است و واقعاً توانستیم  در این زمینه موفق باشیم.

قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور تجارت و تنظیم بازارگفت: کشاورزی باید به سمت مدرن شدن و استفاده از فناوری‌های جدید حرکت کند و کشاورز، تولید کننده و صادر کننده باید به این جمع‌بندی برسد که مازاد تولید مصرف داخلی را صادرات نکند بلکه باید از ابتدا برای صادرات و بازارهای هدف تولید کند، یعنی بر مبنای نیاز بازار‌های مقصد تولید را برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری کند.

وی ادامه داد: وقتی این موضوع اتفاق بیفتد، تمام استاندارد‌ها و شروط بازار مقصد از بذر گرفته تا بسته‌بندی، از ابتدا رعایت می‌شود و این منجر به این می‌شود که محصول با برند و نشان ایرانی در بازار جا بیفتد.

  • تاریخ درج خبر : پنج شنبه ١ شهريور ١٤٠٣ - ٢١:٢٠
  • /
  • ارسال به دوست
  • نسخه چاپي
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: