انتخاب پنج قوچ نژاد برتر عشایر خراسان شمالی
اولین جشنواره انتخاب قوچ برتر عشایر خراسان رضوی در قوچان برگزار شد
عشایر دامدار مشهد، قوچان، درگز و چناران در اولین جشنواره انتخاب قوچ برتر عشایر خراسان رضوی شرکت کردند و پنج قوچ نژاد برتر عشایر استان انتخاب شدند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، مدیرکل امور عشایری خراسان رضوی گفت: اولین جشنواره انتخاب قوچ برتر عشایر خراسان رضوی به میزبانی قوچان در مجتمع دامپروری کلیدر این شهرستان برگزار شد و ۷۵نفر از عشایر قوچان، درگز، مشهد و چناران همراه با قوچهای خود در این جشنواره شرکت کردند.
وی افزود: در این جشنواره، پنج قوچ برتر عشایر استان انتخاب و معرفی شدند که علاوه بر پرداخت ١۵٠میلیون تومان تسهیلات کمبهره، حواله یک تن کنسانتره رایگان نیز به هرکدام از برترین ها اهدا می شود.
جعفری اضافه کرد: همچنین بهمناسبت برگزاری اولین دوره این جشنواره، در مجموع به تمام شرکت کنندگان، پنج تن کنسانتره تقویتی و تخمیری اهدا میشود.
مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی گفت: با توجه به استقبال خوبی که از برگزاری این جشنواره توسط عشایر شد، این برنامه را هر سال در بازه زمانی ۱۵ تیر تا ۱۵مرداد در یکی از مناطق عشایری برگزار می کنیم.
وی تبیین فعالیتهای دامپروری عشایر، معرفی توانمندیهای عشایر و حمایت از آنان، تجلیل از تولیدکنندگان قوچ برتر، اصلاح نژاد و حفظ ذخایر ژنتیکی، ترویج روشهای نوین دامپروری، ایجاد رقابت سالم و معرفی نژاد برتر قوچ را از جمله اهداف و محورهای برگزاری این جشنواره عنوان کرد.
جعفری ادامه داد: برای جلوگیری از بروز مشکلات بهداشتی، یکی از شرایط اولیه حضور قوچ در جشنواره داشتن گواهی سلامت بود که توسط دامپزشکان در محل جشنواره مورد نظارت قرار می گرفت.
۷۲۰۰ رأس دام عشایر خراسان رضوی در طرح اصلاح نژاد قرار گرفت
مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی با اشاره به لزوم ارتقای بهرهوری در حوزه دامداری و دامپروری استان، بیان کرد: سال گذشته ۷۲۰۰رأس دام عشایر استان در طرح اصلاح نژاد دامی قرار گرفتند تا بر اساس تغذیه علمی، شاهد ارتقای بهره وری در دام عشایر استان باشیم و این برنامههای نظارتی و حمایتی ادامه خواهند داشت.
وی یکی از برنامههای حمایتی از زنان عشایری استان را تأمین تسهیلات بانکی ذکر کرد و افزود: سال گذشته برای اولین بار طرح توسعه صنایع دستی در میان عشایر تعریف شد و ٨میلیارد تومان تسهیلات از محل اعتبارات تبصره ١٨ به زنان عشایر استان برای توسعه تولید صنایع دستی پرداخت شد.
جعفری با اشاره به اینکه ۸۲۰۰خانوار عشایری در خراسان رضوی حضور دارند که توانمندیهای بسیاری دارند و باید به مردم، سیاستگذاران و مسئولان معرفی شوند، اجرای برنامههای آموزشی، انگیزشی، مدیریتی و مالی را برای کمک به جامعه عشایری ضروری دانست.
- تاریخ درج خبر : شنبه ٢٠ مرداد ١٤٠٣ - ٠٠:١١
- /
- ارسال به دوست
- نسخه چاپي
نام : | |
ایمیل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر: | |