پنل ارسال خبر
نسخه چاپی


درخواست عشایر کرمانشاه از رئیس جمهور چهاردهم:

رئیس جمهور آینده دست دلالان و واسطه ها را کوتاه کند

مهمترین خواسته عشایر کرمانشاه از رئیس جمهور آینده کوتاه کردن دست دلالان و واسطه‌ها است چراکه محصولات آنان را زیر قیمت بازار خریداری و به قیمت گزاف می فروشند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، عشایر ایران با تولید ۲۵درصد گوشت قرمز و ۳۵درصد صنایع دستی نقش مهمی در اقتصاد کشور دارند این در حالیست که در برنامه ریزی ها به آنان کمتر توجه می شود.

عشایر در عین اینکه جامعه مولد محسوب می شوند معمولا از مواهب اولیه رفاهی محرومند و سهم بسیار کمی از امکانات آموزشی و اجتماعی دارند در حالی که نقش بسیار سازنده ای ایفا می کنند.

جامعه عشایری ایران علاوه بر تاثیرات مثبت اقتصادی در حوزه های اجتماعی نیز اثر گذار هستند و در هشت سال دفاع مقدس با وجودی که درصد کمی از جمعیت کشور بودند اما بیش از ۱۱هزار و 200 شهید تقدیم میهن کردند.

طبق آخرین آمار اعلام شده، جمعیت عشایر کوچنده کشور ۲۵۱هزار خانوار با بیش از یک میلیون و ۱۵۰هزار نفر است که از این تعداد ۱۳هزار و ۸۸۰خانوار با جمعیت ۷۶هزار نفر در استان کرمانشاه زندگی می کنند.

عشایر استان کرمانشاه با در اختیار داشتن 7درصد دام کشور سالانه ۱۲هزار تن گوشت قرمز، ۲۴هزار لیتر شیر، ۹هزار تن روغن حیوانی، 1700تن پشم، مو و کرک و ۲۱هزار قطعه صنایع دستی تولید می‌کنند.

عشایر کرمانشاه از رئیس جمهور آینده انتظار دارند جایگاه آنان در کشور بیشتر دیده شود و به برطرف کردن مشکلاتشان توجه شود.

 

رئیس جمهور آینده جامعه عشایری را ببیند

حبیب آذرگون از عشایر ایل سنجابی کرمانشاه با اشاره به فرهنگ اصیل عشایر، مهمترین خواسته خود از رئیس جمهور آینده را دیدن عشایر به عنوان عضو اصلی از جوامع تشکیل دهنده کشور بیان کرد.

وی به آداب و رسوم فرهنگی و صنایع دستی عشایر که از تمدن ایرانی به یادگار مانده اشاره کرد و گفت: رئیس جمهور آینده اگر می خواهد برای رونق فرهنگ کشور کاری کند باید به خرده فرهنگ های غنی و اصیل ایران که در جامعه عشایری هنوز وجود دارد در قالب برگزاری جشنواره های مختلف توجه کند و در اولویت قرار دهد.

آذرگون اظهار کرد: به هر جنبه از زندگی عشایر نگاه کنیم پر از مشکل و سختی است و اگر مسوولان واقعا جامعه عشایری را ببینند و حرف های آنها را بشنوند مشکلات یکی پس از دیگر حل می شود.

 

حاصل دسترنج عشایر را دلالان به یغما می برند

بهروز عسکری جوان عشایر کرمانشاهی نیز مهمترین مشکلات عشایر را حضور چنبر وار دلالان بر روی محصولات آنان می داند که به تعبیر او دسترنج عشایر را به یغما می برند.

وی توضیح داد: دلالان به اصطلاح کرمانشاهی ها "بزگیرها" دست به دست هم می دهند و قیمت گوسفند را بسیار پایین حتی کمتر از نصف قیمت گوشت در بازار و قصابی ها تعیین می کنند و هیچکس بالاتر  از قیمت آنان نمی خرد و دامدار هم ناچار است که دام خود را به آنان بفروشد، زیرا نه به صرفه است دام را نگه دارد و نه شرایط و امکان آن را دارد.

درخواست عسکری از رئیس جمهور آینده ابتدا رسیدگی به این موضوع و سپس ثبات در قیمت ها به ویژه قیمت نهاده های دامی و گوشت قرمز است.

 

سود تولیدات عشایر به جیب دلالان می رود

حسین محمدی یکی دیگر از عشایر ایل سنجابی کرمانشاه با تایید اینکه سود تولیدات و محصولات عشایر به جیب دلالان می رود، گفت: دلالان عده ای خاص هستند و هر قیمتی که دلشان بخواهد دام را می‌خرند و هیچ کس نمی‌تواند جلوی آنها را بگیرد، از طرفی بدون این دلالان نیز خرید و فروشی وجود ندارد چون آنها توانایی بازار گردانی را دارند.

وی به بازار دلالی پشم و پوست گوسفند در کرمانشاه اشاره می کند و می گوید: دلالان حتی به قیمت پشم زنی گوسفند حاضر به خرید نیستند در حالی که قیمت پارچه و نخ هر سال چند برابر می‌شود.

محمدی مهمترین انتظار جامعه عشایری از رئیس جمهور آینده را برقراری سیستمی برای کوتاه کردن دست دلالان و ثبات قیمت نهاده های دامی و تامین آب شرب عنوان می کند.

تنی چند از عشایر کرمانشاه نیز با تایید این اظهارات و اینکه چالش جدی و عمده آنها دلال بازی و تامین نهاده های کشاورزی و دامی است؛ خواستار رسیدگی به دیگر نیازهایشان از جمله آموزش شدند.

  • تاریخ درج خبر : سه شنبه ١٢ تير ١٤٠٣ - ١٦:١٨
  • /
  • ارسال به دوست
  • نسخه چاپي
نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: