انتشار مهم ترین اقدامات سازمان امور عشایر ایران در سال 1402 به مناسبت هفته جهاد کشاورزی
مهم ترین اقدامات و فعالیت های سازمان امور عشایر ایران در سال 1402 به مناسبت هفته جهاد کشاورزی، انتشار داده شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، سازمان امور عشایر ایران به عنوان یک سازمان فرابخشی، اقدامات گسترده زیرساختی و خدماتی را برای ساماندهی به زندگی و افزایش شاخص های توسعه، رفاه و رونق تولید در مناطق عشایری انجام می دهد و نیازهای جامعه عشایری از قبیل تامین برق، خدمات بهداشتی و درمانی، خدمات فرهنگی و... را از دستگاه های متولی مطالبه می کند. این سازمان در راستای توسعه کسب و کار و تنوع بخشی به اشتغال و درآمد جامعه عشایری، چهار طرح توسعه زنجیره تولید گوشت قرمز، توسعه کشت گیاهان داروئی، توسعه صنایع دستی و توسعه گردشگری در مناطق عشایری را در دست اجرا دارد. تولید قرادادی دام عشایر نیز از اقدامات و طرح های شاخص سازمان امور عشایر ایران در سال 1402 بود که امسال نیز ادامه دارد.
به مناسبت هفته جهاد کشاورزی، مجموعه اقدامات و فعالیت های زیربنائی و خدماتی مهم سازمان امور عشایر ایران در راستای خدمات رسانی به جامعه عشایری و توسعه امکانات رفاهی و بهبود شاخص های توسعه، و همچنین رونق تولید، افزایش درآمد و ارتقاء معیشت جامعه عشایری که در سال 1402 انجام شده به شرح انتشار داده می شود.
انجام 79 طرح مطالعاتی در مناطق عشایری در سال 1402
دفتر مطالعات جامع مناطق عشایری سازمان امور عشایر ایران در سال 1402 با هدف بهبود زندگی جامعه عشایری و برنامه ریزی، ایده پردازی و امکان سنجی فعالیت ها و اجرای پروژه های کاربردی و عملیاتی در مناطق عشایری، تعداد 79طرح مطالعاتی از جمله مطالعات طرح ساماندهی عشایر، مطالعات طرح های تامین آب و بهسازی راه و مطالعات پژوهشی در حوزه عشایر کشور را انجام داده است. 33 مورد از این مطالعات در حوزه ساماندهی عشایر، گردشگری عشایر، کشت گیاهان داروئی در مناطق عشایری، راه اندازی میادین عرضه دام عشایر، تامین آب کشاورزی، راه اندازی سایت اسکان با اختصاص چهار میلیارد تومان اعتبار بوده است. 31طرح مطالعاتی نیز در حوزه تامین آب شرب پایدار و بهسازی راه های عشایر با اعتبار 9میلیارد تومان و انجام 15طرح بلندمدت پژوهشی نیز از دیگر طرح های مطالعاتی است که در سال 1402 در راستای برنامه ریزی هدفمند برای توسعه خدمات زیربنائی و رفاهی در مناطق عشایری کشور انجام شده است.
رونق تولید در مناطق عشایری در سال 1402
برنامه های دفتر بهسازی امور تولید سازمان امور عشایر ایران در راستای افزایش تولید گوشت قرمز، محصولات زراعی، باغی و علوفه ای، صنایع دستی و تولید شیر و فرآورده های لبنی است. باتوجه به اهمیت اجرای طرح زنجیره تولید گوشت در مناطق عشایری و از آنجا که زندگی عشایر وابسته به دام و دامداری است، یکی از شبرنامه های مهم در زندگی این جامعه زحمتکش تولید گوشت قرمز است و علی رغم وقوع خشکسالی در چند سال گذشته، با حمایت هایی که از سوی دولت، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان امور عشایر ایران از جامعه عشایری به ویژه در توزیع نهاده دامی و تولید قراردادی دام صورت گرفت، شاهد رونق تولید و تامین یک چهارم گوشت قرمز کشور توسط جامعه عشایری بودیم و در سال 1402 با افزایش 5500تنی نسبت به سال1401، در مجموع 200هزار و 894تن گوشت قرمز یعنی 25درصد از گوشت قرمز مورد نیاز کشور را جامعه عشایری کشور تولید کردند. جامعه عشایری همچنین در سال 1402 موفق شدند سه میلیون و 723هزار تن محصولات زراعی، 463هزار تن محصولات باغی، یک میلیون 514هزار مترمربع صنایع دستی و 397هزار تن شیر تولید کنند.
اقدامات فرهنگی و اجتماعی در حوزه عشایر در سال 1402
برگزاری نمایشگاه بزرگ "توانمندی های روستائیان و عشایر کشور" همزمان با 15 مهرماه "روز ملی روستا و عشایر" به مدت یک هفته در مصلی بزرگ تهران که با استقبال کم نظیر شهروندان تهرانی مواجه شد و بیش از دومیلیون نفر از این نمایشگاه که 50 سیاه چادر و آلاچیق از ایلات و عشایر مختلف کشور در آن برپاشده بود و همچنین برپایی موکب ملی شهدای عشایر کشور در مرز مهران به مناسبت اربعین حسینی برای اولین با در کشور، از برنامه های شاخص فرهگی و مذهبی و اجتماعی سازمان امور عشایر ایران در سال 1402 بود.
راه اندازی 781 نوروزگاه عشایری در نوروز 1402 برای عرضه تولیدات عشایر
یکی دیگر از فعالیت های اثربخش سازمان امور عشایر ایران در نمایش، معرفی و عرضه محصولات تولیدی جامعه عشایری کشور در سال 1402 که در راستای برنامه های ستاد ملی خدمات سفر و با همکاری اتحادیه ها و تعاونی های عشایری انجام شد، راه اندازی 781نوروزگاه عشایری در کیلومتر 30 -60 ورودی شهرها و در محل های گردشگری و پرتردد شهرها برای استقبال از مسافران و عرضه تولیدات عشایر در سراسر کشور بود که مورد استقبال مردم و مسافران نوروزی قرار گرفت که این نوروزگاه ها نسبت به سال 1401 افزایش 46درصدی داشت. معرفی آداب و رسوم، فرهنگ و شیوه زندگی عشایر به مسافران، حذف واسطه ها و عرضه مستقیم تولیدات عشایر، و کمک به اقتصاد، معیشت و درآمد عشایر، از جمله اهداف برپایی این نوروزگاه ها است ضمن اینکه با برپایی این سیاه چادرها و آلاچیق ها، محلی برای استراحت مسافران در نزدیکی شهرها فراهم می شود که می تواند در کاهش تصادفات جاده ای موثر باشد.
توزیع اقلام مورد نیاز جامعه عشایری در سال 1402
در سال 1402 بیش 195هزار تن نهاده دامی مدت دار شش ماهه برای اجرای تولید قراردادی گوشت قرمز در بین عشایر کشور توزیع شد. همچنین در راستای خدمات رسانی و تامین اقلام ضروری مورد نیاز جامعه عشایری، 687تن آرد، 11میلیون لیتر نفت، دومیلیون و 280کیلوگرم گاز مایع توسط تعاونی های عشایری در مناطق عشایری توزیع شد. با همکاری با شرکت توزیع برق کشور نیز بیش از 2500پنل تولید برق خورشیدی به خانوارهای عشایری در سراسر کشور تحویل داده شد.
پرداخت تسهیلات به جامعه عشایری در سال 1402
تخصیص بیش از 1600میلیادر تومان تسهیلات از محل اعتبارات بند ب تبصره 18 قانون بودجه، از دیگر خدمات در سال 1402 به جامعه عشایری بود. در این راستا تعداد 3393طرح، موفق به دریافت 400میلیارد تومان تسهیلات شدند که 1003طرح ویژه زنان عشایری بود. طرح هایی که سازمان امور عشایر ایران برای اجرای آنها تسهیلات به عشایر پرداخته کرده شامل توسعه زنجیره تولید گوشت قرمز، توسعه کشت گیاهان دارویئ در مناطق عشایری، توسعه صنایع دستی و طرح توسعه گردشگری عشایر است. علاوه بر این از محل اعتبارات بند ب ماده 52 قانون بودجه نیز 427 میلیارد تومان تسهیلات در سال 1402 به جامعه عشایری کشور پرداخت شد.
تامین آب پایدار و سیار در مناطق عشایری در سال 1402
یکی از نیازهای اصلی در مناطق عشایری تامین آب شرب انسان و دام است که در برخی از مناطق این آب از طریق انتقال لوله تامین می شود و در برخی مناطق نیز آبرسانی به صورت سیار و با کامیون های تانکردار صورت می گیرد. در این راستا در سال 1402 به بیش از 108هزار خانوار عشایری آبرسانی سیار انجام شد. همچنین در این سال 231کیلومتر راه، 128.5کیلومتر خط انتقال آب کشاورزی، 20کیلومتر آسفالت راه، 39.8کیلومتر شبكه برق فشار متوسط، 51.8لیتر برثانیه ايستگاه پمپاژ آب، 50حلقه حفر و تجهيز چاه، 153.5کیلومتر لوله كشي آب آشاميدني و تسطيح و تجهيز چهار هکتار اراضي كشاورزي در مناطق عشایری انجام شد. توریع دوهزار و 493باب آبشخور دامی، لایروبی و مرمت 75رشته قنات، احداث 3مورد بندخاکی، بهسازی 305دهنه چشمه، 65کیلومتر نگهداري راه، 27کیلومتر راهگشائی، احداث 204کیلومتر راه، احداث 204دستگاه سرویس بهداشتی، حفر 12حلقه چاه، احداث 5هزار و 258مترمکعب آب انبار و احداث 103دهنه پل از دیگر خدمات ارائه شده به جامعه عشایری در سال 1402 بود که با مدیریت دفتر عمران و امور زیربنائی سازمان امور عشایر ایران، توسط امور عشایر در استان ها و شهرستان ها اجرا شده است.
- تاریخ درج خبر : دوشنبه ٢١ خرداد ١٤٠٣ - ١٢:٤٣
- /
- ارسال به دوست
- نسخه چاپي
نام : | |
ایمیل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر: | |