امروز : 30 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1399/11/18 - 13:28
  • تعداد بازدید : 495
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
در نشست رسانه ای دکتر علائی مقدم اعلام شد:

۲۸۸ پروژه در مناطق عشایری در دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسد

رئیس سازمان امور عشایر ایران از افتتاح و بهره برداری از ۲۸۸ پروژه آبرسانی به ارزش ۱۳۵ میلیارد تومان در دهه فجر امسال خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، شاهپور علائی مقدم در نشست رسانه ای در روز شنبه 18 بهمن ماه با بیان این مطلب افزود: تعداد ۱۳هزار و ۵۰۰ پنل خورشیدی توسط وزارت نیرو در دهه فجر امسال بین عشایر توزیع می‌شود، همچنین ۴۰۰ خانه بهداشت به بهره‌برداری می‌رسد و ۱۰۰ هزار نفر از عشایر نیز از بیمه رایگان برخوردار می‌شوند.



 وی گفت: 25درصد گوشت قرمز مورد نیاز کشور توسط عشایر تولید می‌شود که با اقداماتی همچون اصلاح نژاد دام، اطلاح روش تغذیه دام و حمایت‌های مالی و ایجاد زنجیره‌ تولید، تولید گوشت توسط عشایر از ۱۶۴ هزار تن در سال ۱۳۹۲ به ۲۰۰ هزار تن در سال ۱۳۹۹ رسیده است که یک رکورد است.



علائی مقدم با بیان اینکه عشایر سالانه ۹.۵ میلیون راس دام عرضه می‌کنند، افزود: قیمت دام زنده در کشورهای حاشیه خلیج فارس سه برابر قیمت داخل است به همین دلیل به وزیر جهاد کشاورزی پیشنهاد داده ایم ۱۰درصد دام تولیدی عشایر را به صورت مدیریت شده توسط تشکل‌ها صادر کنیم که این موضوع هم به متعادل سازی قیمت دام کمک می‌کند و هم جلوی قاچاق دام گرفته می‌شود.



وی با بیان اینکه امسال به دلیل شیوع کرونا و تعطیلی رستورانها و برگزار نشدن مراسم عذا و عروسی و نذورات، مصرف سرانه گوشت قرمز ۳۵ تا ۴۰ درصد کاهش داشته است، افزود: سال گذشته ۱۷۰ هزارتن گوشت وارد کشور شده بود که امسال این رقم به ۴۰ هزار تن رسیده است.



 





عشایر سالانه 570 هزار تن نهاده دامی نیاز دارند



رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اینکه دام عشایر وابسته به مراتع است و از منابع علوفه‌ای مرتعی تغذیه می‌کند، عنوان کرد: عشایر سالانه 570 هزار تن نهاده دامی نیاز دارند که تاکنون ۴۷۰ هزار تن نهاده دام تامین و توزیع شده و تا پایان سال نیز مابقی آن تامین می‌شود.



وی با اشاره به جایگزینی کنسانتره به جای خوراک دام در مناطق عشایری، گفت: پیش از این تنها ده هزار تن کنسانتره در مناطق عشایری برای تغذیه دام مصرف می‌شد ولی در حال حاضر این رقم به ۵۰۰ هزار تن رسیده است.



 



افزایش تعداد خانوارهای عشایری به ۲۴۶ هزار خانوار



رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به سرشماری ثبتی مبنای عشایر برای اولین بار در کشور که امسال در روز ملی آمار رونمایی و اعلام شد، افزود: براساس این آمار، تعداد خانوارهای عشایری از ۲۱۳ هزار خانوار به ۲۴۶ هزار خانوار افزایش یافته و قدرمطلق جمعیت عشایر همان یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است.



علائی مقدم اظهار داشت: تعداد ۲۲ میلیون و ۴۰۰ هزار راس دام سبک در اختیار عشایر است و ۳۴ میلیون هکتار از مراتع نیز مورد بهره‌برداری آنان قرار دارد.



وی در پاسخ به این سوال که چند درصد عشایر به آب سالم دسترسی دارند، توضیح داد: ابتدای انقلاب شاخص برخورداری از آب شرب سالم 5درصد بود که بعد از ۴۰ سال این عدد به ۴۳ درصد رسید و در دو سال گذشته با اعتبارات تخصیص داده شده شاخص برخورداری از آب سالم به ۶۳ درصد رسیده است.



 





تدوین و رونمایی از سند ملی بهداشت دام عشایر



رئیس سازمان امور عشایر ایران در بخش دیگری از سخنانش به سند ملی بهداشت دام عشایر که با همکاری سازمان دامپزشکی کشور تدوین و از آن رونمایی شد اشاره کرد و گفت: در این طرح قرار است ارائه خدمات به جامعه عشایری توسط بهداشت‌یاران عشایری انجام شود.



وی ادامه داد: در این طرح به ۲۳ هزار بهداشت‌یار که از فرزندان عشایر هستند آموزش ارائه خدمات بهداشتی دام داده می شود و از ابتدای سال آینده بهداشت‌یاران که از جنس خود عشایر هستند به عشایر خدمت‌رسانی می کنند.



علائی مقدم همچنین به یارانه حمل آرد و سوخت عشایر اشاره کرد و گفت: عشایر به ازای هر کیسه آرد 9هزار تومان و به ازای هر سیلندر گاز شش هزار تومان متحمل هزینه می‌شوند که سال گذشته ۲۰ میلیارد تومان و امسال هم ده میلیارد تومان برای یارانه آرد و سوخت عشایر اختصاص یافته است.



رئیس سازمان امور عشایر ایران به وضعیت کرونا در جامعه عشایری نیز اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در جامعه عشایری کمترین میزان ابتلا و فوتی ناشی از این بیماری را داشتیم و براساس آمارها در کل کشور پنج نفر از عشایر بر اثر ابتلا به کرونا فوت شده‌اند و حدود سه هزار نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که بهبود یافته‌اند.



وی اظهار کرد: توسعه باغات در اراضی شیبدار، کشت گیاهان دارویی، توسعه صنایع دستی عشایری و راه اندازی شرکت های خدمات پشتبانی توسط فرزدان عشایر از جمله طرح هایی است که سازمان عشایر از آنها حمایت می‌کند.





خبرنگاران صدای عشایر باشند


رئیس سازمان امور عشایر ایران در پایان این نشست با قدردانی از خبرنگاران، گفت: خبرنگاران جامعه عشایری را به صورت ویژه ببینند چراکه عشایر سخنگو ندارند و لازم است هم مطالبات آنان و هم دستاوردها در این حوزه را اطلاع رسانی کنیم تا عشایر با امید و انگیزه به تولید بپردازند.


کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب