امروز : 04 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1398/07/15 - 07:06
  • تعداد بازدید : 574
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
قائم مقام سازمان امور عشایر ایران اعلام کرد:

۲۰۰ هزار تن از ۸۶۰ هزار تن گوشت مورد نیاز کشور را عشایر تامین می کنند

قائم مقام سازمان امور عشایر ایران گفت: ۲۰۰ هزار تن از ۸۶۰ هزار تن گوشت قرمز مورد نیاز کشور را عشایر تولید و تامین می کنند به عبارتی هر یک نفر عشایر گوشت مورد نیاز ۱۶ نفر را تامین می کند.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، یازدهمین شورای عشایری استان تهران روز یکشنبه 14 مهر ماه به ریاست استاندار تهران و با حضور قائم مقام سازمان امور عشایر ایران، معاونین استاندار، فرمانداران شهرستان های استان تهران و جمعی از عشایر استان در سالن اجتماعات استانداری تهران برگزار شد.


قائم مقام سازمان امور عشایر ایران در این نشست در سخنانی اظهار داشت: ۲۰۰ هزار تن از ۸۶۰ هزار تن گوشت قرمز مورد نیاز کشور را عشایر تولید و تامین می کنند به عبارتی هر یک نفر عشایر گوشت مورد نیاز ۱۶ نفر را تامین می کند که این موضوع با توجه به نسبت جمعیتی عشایر به جمعیت کل کشور، سهم قابل توجهی است.


شاهپور علائی مقدم با اشاره به جمعیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفری عشایر کشور، ابراز داشت: ۲۳۰ هزار خانوار عشایری در کشور زندگی کوچندگی دارند که ۲۴ میلیون راس دام سبک و سنگین در اختیار دارند و ۲۵ درصد گوشت قرمز کشور را تامین می کنند.


وی با تاکید بر لزوم حمایت از جامعه عشایری، اجرای طرح تکمیل زنجیره گوشت قرمز در مناطق عشایری را کلیدی ترین طرح در رونق اقتصاد عشایر عنوان کرد.


علائی مقدم با اشاره به ظرفیت عشایر در کشت گیاهان داروئی، گفت: ۳۴ میلیون هکتار مرتع در اختیار عشایر، کشت و توسعه گیاهان دارویی توسط عشایر در ۱۰ هزار هکتار در دستور کار قرار دارد.


قائم مقام سازمان امور عشایر ایران با اشاره به نقش عشایر در تامین امنیت غذایی و توسعه پایدار کشور، اظهار داشت: عشایر در عین گمنامی در حوزه های اقتصادی، پدافند غیرعامل و توسعه پایدار نقش تاثیرگذاری دارند.


وی با اشاره به نقش آفرینی عشایر در حوزه های اقتصاد و رونق تولید در کشور، افزود: تولید ۴۵۰ هزار تن انواع لبنیات و فراورده های لبنی، 35 درصد صنایع دستی و ۴۰ درصد صادرات فرش در اختیار جامعه عشایری است.


علائی مقدم ادامه داد: سازمان امور عشایر تلاش می کند براساس قوانین بالادستی عدالت در جامعه عشایری را تحقق بخشد.


قائم مقام سازمان امور عشایر ایران ابراز داشت: عشایر همواره در امتداد اقلیم در حرکت هستند و اقلیم آنان را مدیریت می کند و با کمترین مزاحمت برای محیط زیست سعی در اثرگذاری بیشتر در حفظ آن دارند.


وی با اشاره به نقش دولت در حمایت از جامعه عشایری، خاطرنشان کرد: دولت به ویژه در سال های اخیر رویکرد بسیار خوبی نسبت به جامعه عشایری داشته به طور مثال در برنامه پنجم توسعه تنها یک بار نام عشایر آورده شده بود اما در قانون برنامه ششم ۱۷ بار نام عشایر برده شده است.


علائی مقدم گفت: مهم ترین موضوع در برنامه ششم توسعه سهیم شدن عشایر از قانون مالیات بر ارزش افزوده، اختصاص تسهیلات کم بهره به عشایر، و طرح تکمیل زنجیره گوشت قرمز است که گامی مهم در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی است.


قائم مقام و معاون توسعه و امور زیربنائی سازمان امور عشایر ایران با اشاره به مصوبات چهاردهمین شورای عالی عشایر که اوایل امسال به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، بیان کرد: در حال حاضر ۱۸ هزار خانوار در راستای حفظ محیط زیست از انرژی های پاک و خورشیدی بهره مند هستند که وزارت نیرو مکلف شده در بودجه سال ۹۸ ذیل تبصره ۶ تا پایان برنامه ششم ۲۵ هزار خانوار عشایری را از این انرژی بهره مند نماید.


وی گفت: تامین یارانه آرد و سوخت به مناطق عشایری و همچنین تحت پوشش قرار دادن 80 درصد سامانه های عشایری به پوشش تلفن همراه از دیگرمصوبات شورای عالی عشایر است. 


علائی مقدم تاکید کرد: استفاده از توانمندی جامعه عشایری در گرو بهره گیری از ظرفیت های عشایر است که در این راستا تکمیل زنجیره گوشت قرمز از مزرعه تا سفره از مهم ترین برنامه های سازمان امور عشایر است که حلقه گمشده و از ارزش اقتصادی بسیار بالایی برخوردار است.


قائم مقام و معاون توسعه و امور زیربنائی سازمان امور عشایر ایران تاکید کرد: ایجاد بازارهایی برای عرضه و فروش محصولات عشایر و برندسازی آن از جمله مسائلی است که باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.


وی با اشاره به نقش عشایر در توسعه گردشگری، خاطرنشان کرد: ایجاد بومگردی های عشایری با حفظ رسم و رسوم کهن عشایر ارزآوری فراوانی به همراه دارد که این موضوع نیز باید در برنامه ریزی ها برای جامعه عشایری کشور مدنظر قرار گیرد.


علائی مقدم در پایان با اشاره به اینکه سالانه 150 میلیارد تومان از محل مالیات بر ارزش افزوده برای ارائه خدمات به عشایر اختصاص می یابد، افزود: سهم عشایر استان تهران از میزان 12 میلیارد تومان بوده که 7 میلیارد تومان آن پروژه  انجام شده و 5 میلیارد تومان دیگر نیز در دست پیگیری و اقدام است.


 




کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب