امروز : 05 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1398/06/30 - 11:36
  • تعداد بازدید : 532
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رئیس فراکسیون عشایری مجلس:

یک سیاه چادر عشایری یک بنگاه تولیدی چند محصولی است

رئیس فراکسیون عشایری مجلس گفت: هر سیاه چادر عشایری یک بنگاه تولیدی چند محصولی است که در آن لبنیات، گوشت قرمز و صنایع دستی تولید می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری خانه ملت، هادی قوامی در تشریح عملکرد فراکسیون عشایری مجلس اظهار داشت: هدف از تشکیل این فراکسیون، هم‌راستایی بین نمایندگان مجلس برای برطرف کردن آن دسته از مشکلات عشایر که به قانونگذاری نیاز دارد بوده است تا عشایر از طریق قانون مورد حمایت قرار گیرند.


وی ادامه داد: در این راستا فراکسیون عشایری توانست یک درصد از ورودی صندوق توسعه ملی را از سال 93 به بعد به وام پرواربندی دام عشایر اختصاص دهد.


نماینده مردم اسفراین در مجلس افزود: به این ترتیب سالی حدود 200 میلیارد تومان از ورودی صندوق توسعه ملی به عشایر کشور داده می‌شود که در تهیه و خرید علوفه دام استفاده می‌شود.


قوامی ابراز داشت: در پرواربندی، دام عشایر از 20 کیلو به 60 کیلو افزایش وزن پیدا می کند که افزایش بهره‌وری و افزایش تولید لبنیات توسط عشایر را به دنبال دارد.


وی ادامه داد: با پیگیری فراکسیون عشایری مجلس، امسال برای اولین بار، عشایر نیز همانند روستائیان از منابع صندوق توسعه ملی برای آبرسانی بهره‌مند شدند.


رئیس فراکسیون عشایری مجلس گفت: عشایر همچنین از یک درصد مالیات بر ارزش افزوده نیز بهره‌مند شدند که اعتبارات این محل سالی حدود 180 میلیارد تومان است.


قوامی اضافه کرد: این مصوبه‌ای بود که در قانون برنامه ششم تصویب شد و این قانون را دائمی کردیم که به این ترتیب عشایر چشمه جوشانی از اعتبارات  مالیات ارزش افزوده دارند که با آن می‌توانند نیازهای خود را برطرف کنند.


رئیس فراکسیون عشایری مجلس اظهار داشت: شرکت تعاونی مرکزی عشایری ایران 80 میلیارد تومان به بانک تجارت و بانک کشاورزی بدهکار بود که در بودجه سال 98 در انتهای بند ل تبصره 16 مصوب شد اصل بدهی را بدهد و سود آن نیز از محل تبصره 16 تصفیه شود، در واقع 60 میلیارد تومان به عشایر کمک شده تا این بدهی تصفیه شود.


وی افزود: ردیف طرح ساماندهی عشایر افزایش داده شده و از محل ماده 10 و 12 حدود 300 میلیارد تومان گرفته شده و در غالب وام 4 درصد به عشایر داده شده است.


رئیس فراکسیون عشایری مجلس گفت: همچنین از اعتبارات ایجاد اشو توسعه اشتغال روستائی و عشایری  یک و نیم میلیاردی که از صندوق توسعه ملی گرفته شده، عشایر هم بهره‌مند هستند که وام‌ ارزان قیمت به آنان داده می شود.


قوامی با بیان اینک تمام این کارها در راستای کمک به ارتقاء معیشت و تولید عشایر بوده است، گفت: با این اقدامات و مصوبات سیاه چادر عشایر را چند محصولی را صیانت کردیم و این صیانت از طریق فراکسیون عشایری صورت گرفته است.


این نماینده مردم در مجلس دهم خاطرنشان کرد: از 5 هزار پیشنهاد نمایندگان که در بودجه سال 98 تصویب شد، 40 مصوبه تصویب شد و از این 40 مصوبه تعداد 8 مصوبه برای عشایر بود.


وی خاطرنشان کرد: عملکرد فراکسیون عشایری بسیار خوب بوده به‌طوری‌که اگر این فراکسیون نبود، نامی از عشایر نیز نبود.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب