مدیرکل گردشگری استان اصفهان:
گردشگری عشایر در استان اصفهان رونق می گیرد
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: گردشگری و بومگردی عشایری در استان اصفهان با همکاری مدیریت امور عشایر استان رونق می گیرد.
اصفهان - ایرنا - گردشگری عشایری در اصفهان یکی از ظرفیت های رونق اقتصادی است که این بخش می تواند با سرمایه گذاری و برنامه ریزی اصولی به یکی از کانون های بزرگ گردشگری در استان تبدیل و سبب جذب گردشگران داخلی و خارجی شود.
عشایر اصفهان به عنوان یک جامعه پویا و مولد، نقش انکارناپذیری در جغرافیای استان داشته و به خاطر دارا بودن ویژگی های خاص علاوه بر مباحث اقتصادی، از غنای فرهنگی برخوردار هستند.
جاذبه های مختلف و متنوع محیطی، چشم اندازهای زیبا، نوع زندگی (کوچ)، صنایع دستی، تولیدات لبنی و مجموع جاذبه های فرهنگی، هنری، اجتماعی و اقتصادی عشایر در یک مکان، دارای جایگاه ویژه ای برای جذب گردشگران است.
در شهرهای بویین میاندشت، فریدن و چادگان واقع در غرب استان 27 هزار نفر عشایر ایل بختیاری و در سمیرم، دهاقان و شهرضا در شمال استان 24 هزار نفر از ایل قشقایی و محمدآباد و نصرآباد در شرق اصفهان سه هزار نفر عشایر از طایفه عرب جرقویه سکونت دارند.
مناطق عشایری استان اصفهان بستر مناسب برای توسعه گردشگری است که به گفته مسوولان امر برای تحقق این مهم 40 منطقه شناسایی شده و در آینده به منطقه و کمپ گردشگری انتخاب و به کانون توجه گردشگران ایرانی و خارجی تبدیل خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در سمیرم، اظهار داشت: تعامل خوبی با سازمان امور عشایر داریم و تفاهم نامه ای به منظور توسعه گردشگری عشایری تنظیم کرده ایم.
فریدون اله یاری با بیان اینکه جمعیت اصلی عشایر استان اصفهان در جنوب و غرب استان مستقر هستند خاطرنشان کرد : ایل های قشقایی، عرب جرقویه و بختیاری در اجرا و توسعه این طرح نقش موثری دارند.
وی افزود: قطب و محور این کار به دست ایل قشقایی و مناطق ییلاقی سمیرم است که می تواند بعنوان پایگاه و پایلوت اجرای طره های گردشگری عشایر فعالیت های خوبی داشته باشند.
به گفته وی خانه های بومگردی و چند کمپ عشایری در این شهرستان راه اندازی شده و استقبال خوبی از آنها شده است که نشان می دهد جای کار و توسعه زیادی در این بخش وجود دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با اشاره به تغییر شرایط زندگی امروز عشایر با دیروز آنها افزود: نیروهای تحصیلکرده و خوش فکری در این جامعه حضور دارند که شاید ظرفیت محدود مراتع یا علاقه به مشاغل دیگر اجازه ندهد آنان راه آبا و اجدادی خود را به این سبک ادامه دهند.
اله یاری ادامه داد: این امر بدیهی است که توجه به گردشگری مراتع و محیط زندگی را سالم نگه می دارد و باری بر مرتع و طبیعت تحمیل نمی کند و نقش موثرتری هم در رونق کسب و کار و معیشت خواهد داشت.
وی جایگاه سمیرم در بخش گردشگری را خاص و ویژه عنوان کرد و گفت: این خطه دارای بافتی فرهنگی، تاریخی، روستایی و عشایری به شکل همزمان است و صنایع دستی آن ثبت ملی شده اند.
نظر دهید