امروز : 23 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1402/10/13 - 12:37
  • تعداد بازدید : 279
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

کوچ از مسیرهای سخت، زندگی را برای عشایر ایلام سخت کرده است

یکی از معضلات عشایر ایلام از بین رفتن ایلراه‌ها است که زندگی را برای آنان سخت و مشکلات زیادی را برای کوچ ایجاد کرده است.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها،در استان ایلام عشایر و اقوامی حضور دارند که به دو شیوه کوچ نشینی و یکجانشینی زندگی می کنند و درآمد اصلی آنان از دامداری تأمین می شود.



این عشایر در طول سال دوتا چهار مرتبه همراه با خانواده، دام و وسایل زندگی خود کوچ و از مکانی به مکان دیگر جابجا می شوند که این جابجایی مشکلات خاص خودش را دارد. علت اصلی کوچ عشایر رسیدن به مراتع سرسیز و کمبود علوفه دامی در ماه های سرد سال است.



 



از بین رفتن ایلراه ها و تحمیل هزینه حمل و نقل به عشایر



امروز، یکی از دغدغه‌های اصلی عشایر استان ایلام، از بین رفتن ایلراه ها و استاندارد نبودن مسیرهای تردد عشایر



آنان است. جعفر رمضانی، یکی از عشایر ایلامی در این خصوص می گوید: با از بین رفتن ایلراه ها، مشکل دیگری که برای عشایر ایجاد شده تحمیل هزینه حمل و نقل است و هر ساله برای کوچ از ییلاق به قشلاق و بالعکس مجبور به پرداخت هزینه های گزاف و خارج از توان هستیم.



وی می افزاید: طی دهه‌های اخیر، ایل‌راه‌های عشایر تقریباً بر جاده‌های آسفالته منطبق شده و به مانند گذشته دیگر مختص به عشایر نیست که احتمال تصادف دام‌ و عشایر هنگام عبور از این جاده‌ها وجود دارد در صورتی که این موضوع در گذشته مصداقی نداشت.



 



ممنوعیت تغییر کاربری ایل‌راه ‌ها در قانون تصریح شده



مرضیه شرفی یکی دیگر از عشایر ایلامی نیز مهم‌ترین مشکل عشایر استان را از بین رفتن ایلراه‌ها به دلیل جاده سازی و ساخت وسازهای متعدد در این مسیرها عنوان می کند و می افزاید: با وجود اینکه در قانون ممنوعیت تغییر کاربری ایل‌راه ‌ها تصریح شده، متأسفانه در خیلی از نقاط، این مسیرها دچار تغییر کاربری شده و به بخش صنعتی یا زراعی تبدیل شده است.



وی ادامه می دهد: جدا از تغییر کاربری ایلراه ها، بارندگی‌ و سیل و سایر عوامل طبیعی موجب تخریب آنها می شود و تاکنون وعده های زیادی از سوی مسئولان برای برطرف کردن این مشکل داده شده اما این مشکل همچنان وجود دارد و زندگی را برای عشایر استان سخت کرده است.



 



2300 کیلومتر راه عشایری در ایلام وجود دارد



مدیرکل امور عشایر ایلام نیز با اشاره به اینکه ایلراه‌ها محورهای ارتباطی عشایر میان ییلاق و قشلاق عشایر هستند ازهمین روی از اهمیت بالایی برخوردارند، می افزاید: 2300کیلومتر راه عشایری در استان ایلام وجود دارد و برای تسهیل در تردد عشایر، مرمت و بهسازی این راه ها در طول سال به تناوب انجام می شوند.



وی ادامه می دهد: با توجه به ظرفیت امور عشایر و اعتبارات تخصیصی و برنامه ریزی هایی که داده ایم، تمام راه های عشایری خسارت دیده در استان مرمت و باسازی خواهند شد.



 



مسئولان به مشکلات عشایر توجه کنند



اغلب راه های عشایری در کشور و از جمله در استان ایلام، درحد یک راه روستایی درجه3 و یا پایین‌تر از آن است که فاقد ابنیه فنی مناسب هستند و در هربار بارندگی، تخریب و در بیشتر مواقع موجب قطع ارتباط و تردد عشایر می شود.



به نظر می رسد، اگر این مشکلات متعدد که طی سال‌های اخیر برای عشایر ایجاد شده برطرف و سختی‌های این شیوه زندگی مرتفع شود، زندگی مبتنی بر کوچ همچنان گزینه مطلوب عشایر باشد، از اینرو برطرف شدن این مشکلات یکی از مطالبات عشایر است که باید مورد توجه مسئولان مربوطه قرار گیرد.


کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب