امروز : 05 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1398/05/23 - 06:40
  • تعداد بازدید : 818
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
قائم مقام سازمان امور عشایر ایران اعلام کرد:

کارت هوشمند کنترل تردد دام عشایر صادر می شود

قائم مقام سازمان امور عشایر ایران گفت: از شهریور ماه امسال تردد، جابجایی و عرضه دام عشایر به منظور جلوگیری از قاچاق دام، با ارائه دفترچه عشایری و کارت هوشمند کنترل می شود.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، شاهپور علائی مقدم روز سه شنبه 22 مرداد در نشست خبری به مناسبت برگزاری چهارمین نمایشگاه توانمندی های روستائیان و عشایر کشور با بیان این مطلب افزود: بر اساس مصوبه هیات وزیران و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، عشایر در مرحله اول از شهریور ماه با استفاده از دفترچه عشایری و در مرحله دوم از آذر ماه با ارائه کارت هوشمند می توانند دام خود را جابجا کنند تا انتقال و قاچاق دام به خارج از کشور کنترل شود.



وی با بیان اینکه کارت هوشمند عشایر توسط تشکل های عشایری صادر می شود، اظهار داشت: میزان قاچاق دام عشایر در حدی نیست که بتواند در قیمت گوشت داخلی تاثیرگذار باشد اما این اقدام در جهت مدیریت جابجایی و عرضه دام انجام می‌شود.



علائی مقدم همچنین از پلاک‌گذاری دام عشایر خبر داد و افزود: پلاک گذاری دام‌ عشایر کشور با کد 15 رقمی همانند دام سایر دامداری‌ها در دستور کار قرار دارد تا آمار دقیق دام عشایر و میزان تولید آنان در دست باشد.



قائم مقام سازمان امور عشایر ایران اضافه کرد: اجرای پلاک‌کوبی دام عشایر با توجه به پراکنش عشایر، 3 سال زمان می‌برد و به نظر می‌رسد تا پایان برنامه ششم این طرح کامل شود.



 



عشایر سالانه ۲۰۰ هزارتن گوشت قرمز تولید می کنند



قائم مقام سازمان امور عشایر ایران بیان داشت: عشایر کشور دارای ۲۴ میلیون رأس دام هستند و با در اختیار داشتن ۵۹ درصد مراتع کشور، حدود یک چهارم گوشت قرمز مورد نیاز کشور را تامین می‌کنند.



وی با اشاره به اینکه نیاز کشور به گوشت قرمز سالانه ۸۶۰ هزارتن است، ابراز داشت: از این میزان ۲۰۰ هزار تن توسط عشایر تامین می‌ شود به عبارتی هر نفر عشایر گوشت قرمز ۱۶ نفر ایرانی را تولید و تامین می‌کند.



 



تخصیص ۱۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به عشایر طی پنج سال



قائم مقام سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت: برای توانمندسازی جامعه عشایری کشور از سال ۹۳ تا ۹۸ یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به عشایر پرداخت شده که منجر به افزایش ۴۰ هزار تنی تولید گوشت قرمز در کشور شده است.



علائی مقدم ادامه داد: در طول پنج سال اخیر، بیش از ۳۷ هزار شغل در مناطق عشایری صیانت و ۱۷ هزار شغل نیز ایجاد شده است.



 


 






اجرای ۲۸۰ پروژه آبرسانی با تخصیص ۲۰۲ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی



وی افزود: امسال با اذن مقام معظم رهبری و تصویب مجلس، برای اولین بار از محل صندوق توسعه ملی برای آبرسانی سامانه های عشایری ۲۰۲ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته است که از این محل ۲۸۰ پروژه آبرسانی در مناطق عشایری اجرا می شود که نوید بخش خوبی برای جامعه عشایری کشور خواهد بود.



قائم مقام سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اینکه روزانه هفت میلیون و ۲۰۰ هزار لیتر آبرسانی سیار به عشایر صورت می گیرد، گفت: شاخص‌ برخورداری عشایر از آب به طور میانگین ۵۴ درصد است که با تخصیص اعتبارات فوق و اجرای پروژه‌های دائمی و توسعه شبکه‌های آبرسانی، این رقم تا پایان سال ۹۸ به ۷۴ درصد می رسد.


 


افزایش درآمد عشایر تا دوبرابر تا پایان برنامه ششم



 علائی مقدم خاطرنشان کرد: در طول پنج سال اخیر، با رویکرد خوب دولت و مجلس برای ارتقای معیشت عشایر، تحولی در این بخش ایجاد شده است و بنای ما این است میانگین درآمد خالص عشایر را تا پایان برنامه ششم به دو برابر افزایش دهیم.



وی افزود: برای افزایش درآمد عشایر برنامه هایی از جمله تکمیل زنجیره تولید گوشت قرمز، تکمیل زنجیره لبنیات و فرآورده های لبنی، توسعه بوم‌گردی عشایر، توسعه شرکت‌های دانش بنیان، توسعه باغات در اراضی شیبدار، توسعه کشت گیاهان دارویی و در اولویت برنامه‌های سازمان امور عشایر قرار دارد.



علائی مقدم با اشاره به شریک شدن عشایر در سهمی از درآمدهای ناشی از مالیات بر ارزش افزوده، گفت: در برنامه ششم توسعه برخورداری عشایر همانند شهرها و روستاها از درآمدهای ناشی از مالیات بر ارزش افزوده بصورت قانون درآمده که از این محل به طور میانگین سالانه ۱۵۰ میلیارد تومان برای اجرای پروژه‌های مختلف عمرانی و خدماتی در بخش عشایری اختصاص داده می شود.



وی ادامه داد: تزریق این اعتبارات نوید بخش این است که ایجاد اشتغال و رونق تولید برای تامین امنیت غذایی و توسعه پایدار در مناطق عشایری محقق می‌شود.



 



برگزاری چهارمین نمایشگاه توانمندی‌های عشایر در تهران



علائی مقدم با اشاره به اینکه از 24 تا 27 مرداد ماه امسال رنگین کمانی از ایلات و اقوام و عشایر کشور در تهران حضور خواهند داشت، اظهار کرد: ایلات و عشایر ۱۶ استان کشور در چهارمین نمایشگاه توانمندی های روستائیان و عشایر، از پنجشنبه ۲۴ تا ۲۷ مرداد، در سالن ۱۴ نمایشگاه بین‌المللی تهران از ۱۰ صبح تا ۱۱ شب توانمندی های تولیدی و فرهنگی خود را به بازدیدکنندگان ارائه می دهند.



رئیس ستاد برگزاری چهارمین نمایشگه ملی توانمندی های عشایر افزود: در این نمایشگاه توانمندی‌های عشایر در بحث تولیدات دامی، صنایع تبدیلی و تکمیلی زنجیره گوشت تا سرسفره مصرف کننده، گیاهان دارویی، صنایع دستی، فرش، لبنیات و فرآورده های لبنی و بوم‌گردی عشایر به مردم و مسوولین معرفی خواهد شد.



وی با اشاره به اینکه بیش از  ‌300 صندوق اعتبارات خرد زنان عشایری در کشور راه‌اندازی شده است، افزود: 35 درصد فرش صادراتی کشور مربوط به تولیدات عشایر است.


 


رویکرد مجلس و دولت به جامعه عشایری قابل توجه است



علائی مقدم همچنین به ظرفیت های قانونی ایجاد شده برای حمایت از عشایر اشاره کرد و گفت: رویکرد مجلس و دولت به جامعه عشایری قابل توجه است و ظرفیت های قانونی خوبی ایجاد شده که تاکنون بی سابقه بوده است.



رئیس ستاد برگزاری چهارمین نمایشگاه ملی توانمندی های عشایر اضافه کرد: در همین راستا، تسهیلات ارزان قیمت قابل توجه ای از سوی دولت، از محل صندوق توسعه ملی، از محل اعتبارات مدیرت بحران، و همچنین از محل اعتبارات طرح های ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتیبه عشایر اختصاص داده شده که می توانیم نتیجه این اقدامات را در این چهار روزی که نمایشگاه برپا است مشاهده کنیم.



قائم مقام سازمان امور عشایر ایران گفت: جمعیت عشایری کشور اندک است و این جمعیت به صورت گمنام ولی با اثرگذاری در اقتصاد و توسعه پایدار و امنیت غذایی کشور فعالیت می کنند.



وی خاطرنشان کرد: جمعیت عشایری کشور حدود یک میلیون و 200 هزار نفر است که با در اختیار داشتن 24 میلیون راس دام در 59 درصد جغرافیای ایران پراکنده هستند و در بیش از 15 هزار سامانه به تولید مشغول هستند و به خودکفایی گوشت قرمز کمک می کنند.



علائی مقدم ادامه داد: عشایر با کمترین مزاحمت برای محیط زیست، در حفظ آن و توسعۀ پایدار، اشتغال و بهره وری نقش مهم و تاثیرگذاری دارند.


 




 

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب