امروز : 02 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1399/01/29 - 21:32
  • تعداد بازدید : 664
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
لرستان محل عبور عشایر عشایر چهار استان

چالش های عشایر کوچنده غیربومی در عبور از لرستان

در استان لرستان بیش از 14 هزار و 500 خانوار عشایری زندگی می‌کنند که بیش از دو میلیون واحد دامی دارند اما به گفته مسئولین منابع طبیعی لرستان ظرفیت مراتع استان تنها جوابگوی یک میلیون واحد دامی است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، هرساله با پایان اسفند و آغاز فروردین عشایر از مناطق قشلاقی به سمت مناطق ییلاقی کوچ می کنند. عشایر در طول زندگی خود به خوبی یاد می‌گیرند که بدون آسیب زدن به طبیعت از مزایای آن بهره‌مند شوند.


در استان لرستان بیش از 14 هزار و 500 خانوار عشایری زندگی می‌کنند که بیش از دو میلیون واحد دامی دارند اما به گفته مسئولین منابع طبیعی لرستان ظرفیت مراتع استان تنها جوابگوی یک میلیون واحد دامی است.



این در حالیست که سالانه در فصل کوچ بیش از یک میلیون واحد دامی که متعلق به عشایر استان‌های مجاور است از لرستان عبور می‌کنند و استان‌های مقصد اجازه ورود زودهنگام عشایر به استان خود را نمی‌دهند و همین موضوع باعث می‌شود که مدت زمان استقرار عشایر غیربومی که باید نهایتا 15 تا 20 روز در لرستان باشند به حدود یک ماه برسد.



 



لرستان محل عبور عشایر کرمانشاه، همدان، اصفهان و چهارمحال و بختیاری



مدیرکل امور عشایر استان لرستان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری فارس اظهار می دارد: لرستان با توجه به موقعیت جغرافیایی، در هنگام کوچ محل عبور عشایر کرمانشاه، همدان، اصفهان و چهارمحال و بختیاری است که بر اساس قانون باید از 15 فروردین به بعد اقدام به ورود به لرستان کنند.



سعید کریمی با بیان اینکه امسال با توجه به شرایط آب و هوایی مناسب، شاهد کوچ زودهنگام عشایر نبوده‌ایم، خاطرنشان می کند: مشکلی که امروز با آن روبرو هستیم این است که متأسفانه زمین‌هایی که زمانی جزو منابع طبیعی بوده و عشایر از آنان عبور می‌کردند امروز به زمین‌های کشاورزی تبدیل‌ شده‌ است.



وی با بیان اینکه باید با مدیریت و هدایت، عشایر را از استان عبور دهیم و نباید با بستن راه برای آنان مشکل ایجاد کنیم، عنوان کرد:  کوچ در کوه‌های زاگرس سابقه طولانی دارد اما فعالیت‌های عمرانی باعث ایجاد مشکل برای عشایر کوچرو شده است.



 



ورود عشایر کوچ رو به لرستان تا 15 اردیبهشت ممنوع است



معاون فنی منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان نیز در گفتگو با خبرگزاری فارس با بیان اینکه بر اساس قانون عشایر سایر استان‌ها باید از 15 تا 20 فروردین وارد لرستان شده و حداکثر 5 اردیبهشت از استان خارج شوند، اظهار داشت: متأسفانه شاهد هستیم به علت اینکه استان‌های مقصد این عشایر، جلوی ورود آنان را بسته‌اند زمان استقرار آنان تا اواخر اردیبهشت در لرستان به طول می‌انجامد.



زمانی بهاروند با اشاره به اینکه دام استان بیش از دو برابر ظرفیت مراتع  لرستان است، گفت: با ورود و ماندگار شدن عشایر استان‌های همدان، چهارمحال و بختیاری و اصفهان در لرستان این میزان به بیش از سه برابر می‌رسد.



 وی خاطرنشان کرد: عده‌ای از مسئولان استان معتقدند باید در مرزهای ورودی استان با استفاده از نیروی انتظامی جلوی عشایر گرفته شود اما تجربه نشان داده این کار باعث تجمع عشایر می‌شود و با توجه به شیوع کرونا در کشور انجام این کار به صلاح نیست.



بهاروند با بیان اینکه برای حل این مشکل باید استانداری لرستان با استانداری‌های همدان، چهارمحال و بختیاری و اصفهان رایزنی کند، گفت: تنها راه حل این مشکل این است که استان‌های مقصد، جلوی ورود عشایر را به استان خود نگیرند.



 

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب