امروز : 23 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1402/10/04 - 15:53
  • تعداد بازدید : 517
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
واگذاری سهمیه مهمات به عشایر با نرخ نظامی

هر سیاه‌چادر یک پاسگاه دفاعی و امنیتی محسوب می‌شود

مسئول سازمان بسیج عشایری کشور گفت: هر سیاه‌چادر یک پاسگاه دفاعی و امنیتی محسوب می‌شود و تدبیر نظام بر واگذاری سلاح به‌صورت قانونی و با صدور مجوز به عشایر است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، احمد سعیدی بیان کرد: نقش عشایر در حفظ امنیت پایدار مرزهای کشور به‌واسطه حضور در ۵۹درصد از مساحت ایران قابل‌ توجه است و آنجایی که نیروهای دفاعی و امنیتی حضور ندارند هر سیاه‌چادر نقش یک پاسگاه و پایگاه دفاعی امنیتی را ایفا می‌کند.


وی با اشاره به اینکه تسلیح ضامن تأمین امنیت جان، مال و ناموس عشایر در برابر خطرات احتمالی است، افزود: سلاح جز جداناپذیر زندگی عشایر است و باهدف جلوگیری از رواج خریدوفروش سلاح‌های قاچاق، تدبیر نظام بر واگذاری سلاح به‌صورت قانونی و با صدور مجوز به عشایر است.


سعیدی با بیان این‌که واگذاری مهمات به عشایر از حیث تعداد و قیمت با سایر هم‌وطنان تفاوت چشمگیری دارد، افزود: درحالی‌ که سهمیه فشنگ دارندگان مجوز اسلحه 20عدد است، به دارندگان جواز عشایری تعداد ۱۰۰فشنگ اختصاص پیدا می‌کند و همین رویکرد در مورد قیمت هم وجود دارد و مهمات سهمیه‌ عشایر باقیمت نظامی واگذار می شود و نگاه تجاری به آن وجود ندارد.


مسئول سازمان بسیج عشایری کشور در پاسخ به این سؤال که با توجه به تفاوت قیمت واگذاری مهمات به عشایر، آیا امکان فروش غیرقانونی اسلحه و مهمات توسط دارندگان مجوز عشایری وجود دارد یا خیر، گفت: عشایر به‌ندرت برای فروش سلاح اقدام می‌کنند اما پیش‌بینی‌های قانونی برای زمانی که بنا به دلایلی تمایل به فروش سلاح وجود داشته باشد انجام‌ شده است.


وی ادامه داد: در ارتباط با مهمات با توجه به نیاز عشایر، به نظر می‌رسد عشایر مهمات مازادی نداشته باشند ولی از آنجاکه این مهمات باهدف تأمین امنیت و با نرخ نظامی به عشایر واگذار می‌شود، فروش آن در بازار آزاد مجاز نیست.


 سعیدی در خصوص نحوه نظارت برای جلوگیری از استفاده احتمالی عشایر از این مهمات به‌منظور شکار حیات‌وحش نیز گفت: با توجه به حضور رده‌های مقاومت بسیج عشایر، تاکنون گزارشی مبنی بر اینکه عشایر استفاده غیرمجاز برای شکار داشته باشند وصول نشده است.


وی افزود: برداشت ما این است که عشایر به جهت علاقه‌ای که به طبیعت دارند نه‌تنها خودشان اقدام به شکار غیرمجاز نمی‌کنند، بلکه حافظ طبیعت و مانع شکار غیرمجاز در مناطق عشایری نیز هستند، از همین‌رو نظارت ما به صورت اجبار و فشار نیست بلکه بیشتر به‌صورت فرهنگ‌سازی و آموزش است.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب