سرپرست سازمان امور عشایر ایران:
نیاز عشایر به نهاده دامی 10 میلیون تن است
سرپرست سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت: نیاز عشایر در سال به نهاده دامی ده میلیون تن است که از این مقدار دو میلیون تن آن جو است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، "بهزاد علیزاده" نماینده مردم دهلران، دره شهر و آبدانان و "سارا فلاحی" نماینده مردم ایلام، ایوان، چرداول، مهران، ملکشاهی و سیروان با "شاهپور علائی مقدم" دیدار و انتصاب وی به سمت سرپرست سازمان امور عشایر ایران را تبریک گفتند.
سرپرست سازمان امور عشایر ایران در این دیدار با اشاره به اینکه امسال نتایج اولین سرشماری ثبتی مبنایی از عشایر اعلام شد، گفت: جمعیت عشایری کشور در سال 87 حدود 213 هزار خانوار بود که در سرشماری جدید به 246 خانوار افزایش یافته است.
علائی مقدم اظهار داشت: در 30 استان کشور امور عشایر داریم که استان ایلام یکی از استان های مهم و دارای جمعیت عشایری و دام بالا و تنوع اقلیمی است که کار ما را در این استان حساس کرده است.
وی ادامه داد: جمعیت عشایر کشور کم است اما تاثیرگذاری آنان در امنیت غذایی، تامین گوشت قرمز و اقتصاد مقاومتی بی بدیل است و هیچ هزینه ای هم بر دوش دولت ندارند.
علائی مقدم افزود: عشایر کمترین آسیب زیست محیطی را دارند و به مراتع به عنوان سرمایه اصلی خود نگاه می کنند و از این منابع طبیعی استفاده و محافظت می کنند.
سهم 159 میلیارد تومانی عشایر از مالیات بر ارزش افزوده با تصویب مجلس
سرپرست سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اینکه تعامل سازمان با مجلس بسیار خوب است و ظرفیت های بسیار خوبی از مجلس برای جامعه عشایری ایجاد شده، افزود: با اضافه شدن کلمه "و عشایر" به کلمه روستائی در قانون مالیات بر ارزش افزوده، عشایر کشور به طور میانگین سالانه 159 میلیارد تومان از این محل سهم می برند.
علائی مقدم گفت: با عنایت مقام معظم رهبری و تصویب مجلس در سال 98 حدود 253 میلیارد تومان اعتبار برای آبرسانی سیار تخصیص گرفته شده که سهم عشایر ایلام در سال 98 حدود 13 میلیارد تومان بود.
وی ادامه داد: امسال نیز 130 میلیارد تومان از این محل برای آبرسانی به عشایر اختصاص داده شده که 60 میلیارد تومان آن تخصیص داده شده که 10 درصد آن را به استان ایلام اختصاص داده ایم.
علائی مقدم با تاکید بر ارائه و تصویب طرحی در مجلسبرای برطرف کردن مشکلات عشایر در حوزه راه، گفت: همچنین از نمایندگان مجلس تقاضا داریم کمک کنند در کمیته برنامه ریزی استانها اعتبارات عشایر تخصیص یابد و مصوب کنند مدیرکل امور عشایر استان عضو کمیته برنامه ریزی استان باشد.
سرپرست سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اینکه در برنامه پنجم فقط یک بار نام عشایر برده شده بود اما در برنامه ششم 17 مورد نام عشایر برده شده است، ابراز امیدواری کرد در حال حاضر که برنامه هفتم توسعه و بودجه 1400 در حال بررسی و تدوین است تصویری از عشایر در ذهن نمایندگان محترم مجلس باشد.
وی اظهار داشت: خوشبختانه همه نمایندگان مجلس فعال و دلسوز هستند و افتخار می کنیم تعامل خوبی با مجلس داریم و از نمایندگان مردم ایلام و سایر نمایندگان درخواست می کنیم با عضویت در فراکسیون عشایری به جامعه عشایری کمک کنند.
پرداخت دو هزار میلیارد تومان تسهیلات به عشایر
سرپرست سازمان امور عشایر ایران گفت: از سال های 92 تا 98 بیش از دو هزار میلیارد تومان تسهیلات به جامعه عشایری با سود 8 تا 10 درصد پرداخت کرده ایم که در بخش عشایری تحول ایجاد کرده و موجب شده سالانه ده میلیون راس دام به کشور عرضه کنند.
وی ادامه داد: با پرداخت این تسهیلات طول دوره پرواربندی به طور میانگین به 100 روز رسیده، روش تغذیه دام اصلاح و دست دلال ها و واسطه ها نیز از دام عشایر کوتاه شده است.
نیاز عشایر به نهاده دامی ده میلیون تن است
سرپرست سازمان امور عشایر ایران در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: نیاز عشایر در سال به نهاده دامی ده میلیون تن است که از این مقدار دو میلیون تن آن جو است و اتحادیه های عشایری امسال وارد کشاورزی قراردادی شده اند و بخشی از جو مورد نیاز عشایر را از منابع داخلی تامین می کنند.
علائی مقدم افزود: اتحادیه عشایری دامداران متحرک در نوبت تخصیص ارز 4200 تومانی برای تامین نهاده دامی عشایر است اما بانک مرکزی قطره چکانی این اعتبارات را تخصیص می دهد.
وی با بیان اینکه همه خانوارهای عشایری عضو تشکل های عشایری هستند و تمام سیاست ها و برنامه های ما توسط این تشکل ها اجرا می شود، گفت: تعداد 450 صندوق اعتبارات خرد زنان عشایری در سراسر کشور داریم که در چند سال اخیر رشد خوبی داشته اند و با پرداخت تسیهلات از این صندوق ها حمایت می کنیم.
علائی مقدم همچنین بیان داشت: 150 هزار نفر از عشایر به صورت رایگان بیمه می شوند و دنبال این هستیم بیمه عشایر را از 55 سال به 62 سال افزایش دهیم.
کاهش 40 درصدی مصرف گوشت به دلیل شیوع کرونا
سرپرست سازمان امور عشایر ایران گفت: به دلیل شیوع کرونا 40 درصد مصرف گوشت قرمز در کشور پایین آمده و به دلیل برگزار نشدن مراسمات ماه محرم و همچنین عروسی و عزا و بسته شدن رستوران ها و کمبود تقاضا، دام عشایر به بازار عرضه نشد که باعث انباشت دام شد.
وی با بیان اینکه در مقطعی قیمت هر کیلوگرم دام زنده 53 تا 55 هزار تومان شد اما در حال حاضر به 43 تا 44 هزار تومان کاهش یافته، افزود: طرحی در دست اجرا داریم که به ازای هر کیلوگرم عرضه دام دو کیلوگرم جو به عشایر داده شود.
نظر دهید