امروز : 05 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1398/06/24 - 11:20
  • تعداد بازدید : 501
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دبیر ستاد شب شعر عاشورایی عشایر خبر داد:

نهمین شب شعر عاشورایی عشایر در شیراز برگزار می‌شود

دبیر ستاد برگزاری شب شعر عاشورایی اقوام و ایلات عشایر از برگزاری نهمین شب شعر عاشورایی اقوام و ایلات عشایر فارس در روز چهارشنبه 27 شهریور بعد از نماز مغرب و عشاء در اداره آموزش و پرورش عشایر فارس خبر داد.



به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، امین الله قربانی کشکولی در جمع خبرنگاران با بیان این خبر اظهار داشت: آخرین مهلت ارسال اشعار شاعران شرکت کننده در نهمین شب شعر عاشورایی اقوام و ایلات عشایر استان فارس دوشنبه 25 شهریو ر است. 




وی افزود: تاکنون 40 اثر به دبیرخانه ستاد برگزاری شب شعر عاشورایی اقوام و ایلات عشایر ارسال شده که از این تعداد 12 شعر انتخاب و پس از داوری مجدد، برگزیدگان در مرحله نهایی با عنوان "سوگواره شعر عاشورایی" که در 4 مهر 98 در تهران برگزار می‌شود حضور می‌یابند.


کشکولی قربانی بیان داشت: شب شعر عاشورایی اقوام و ایلات عشایر فارس با هدف ساماندهی، هدایت و شناسایی ظرفیت‌های ادبی در قالب تعامل و ارتباط اندیشه‌های دینی و ترویج فرهنگ عاشورایی برگزار می شود.


دبیرخانه ستاد برگزاری شب شعر عاشورایی اقوام و ایلات عشایر ادامه داد: تقویت روحیه شهادت‌طلبی، ترویج فرهنگ و تمدن غنی دینی، پرکردن خلاء ناشی از حذف ساختار‌های اجتماعی، فرهنگی، قومی و قبیله‌ای سنتی و تطیبق آن با الگو‌های مذهبی از دیگر اهداف این جشنواره است.


وی اظهار داشت: تبلیغ، ترویج، تعمیق باور‌های اعتقادی، ارزشی و نیز تربیت نسل آینده و تحکیم جامعه عشایری که کمتر مورد توجه قرار گرفته از دیگر رویکردهای ستاد برگزاری شب شعر عاشورایی اقوام و ایلات عشایر است.


قربانی کشکولی بیان داشت: اشعار شاعران عشایری با موضوع عاشورا و کربلا، پس از تولید محتوا در قالب شعر، کتاب و فیلم مورد استفاده مداحان، عزاداری‌ها و آئین‌های مذهبی قرار می گیرد.


دبیر ستاد برگزاری شب شعر عاشورایی اقوام و ایلات عشایر ضمن انتقاد از عدم همکاری متولیان و دستگاه‌های اجرایی استان در عدم حمایت از برگزاری این شب شعر، اضافه کرد:


مسؤولان آنقدر گرفتاری‌ به ویژه در حوزه‌های اقتصادی دارند که فرصت توجه به مسائل فرهنگی و اجتماعی عشایر در حوزه ترویج فرهنگ دینی و عاشورایی را برای خود قائل نیستند.


قربانی کشکولی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه پیش از این عشایر را با نماد‌های موسیقی و آواز و لباس و پوشاک معرفی می‌کردند، افزود: ما بررسی کردیم تا از زاویه جدیدی به معرفی این قشر از جامعه بپردازیم، لذا با توجه به اعتقادات دینی و مذهبی عشایر که بخش قابل توجهی از کشور را تشکیل می‌دهند تصمیم گرفتیم از بعد خاصی به معرفی ابعاد مذهبی از نگاه عاشورایی و کربلایی عشایر بپردازیم.


وی با بیان اینکه سال ۱۳۹۰ برگزاری شب شعر‌های عشایر در زمینه عاشورا شروع شد، عنوان کرد: تاکنون ۸ دوره آن برگزار شده و با توجه به استقبالی که از این موضوع شد و ظرفیت‌هایی که در این راستا وجود دارد قرار شد این شب شعر به صورت ملی در تهران برگزار شود و ما امسال دو شب شعر عاشورایی عشایر را بصورت استانی و ملی برگزار می کنیم.


دبیر شب شعر عاشورایی عشایر ادامه داد: سوگواره ملی عاشورایی عشایر ۴ مهر ماه امسال در حوزه هنری تهران برگزار می شود.


قربانی کشکولی درباره علت این که سوگواره عاشورایی عشایر در تهران به شکل ملی برگزار می‌شود، دسترسی به تمامی عشایر را یکی از علل آن دانست و گفت: صحبت‌هایی انجام گرفته تا کسانی که در خارج از کشور هستند نیز به این رویداد به پیوندند، اما در استان فارس این امکان وجود ندارد و به همین دلیل سوگواره به پایتخت منتقل شد.


دبیر نهمین شب شعر عاشورایی عشیار با انتقاد از اینکه هیچ حمایتی از این رویداد در استان صورت نگرفت، افزود: حوزه هنری کشور در زمینه ادبیات و شعر عشایر دفتری را در نظر گرفته که می‌تواند به ما در زمینه حفظ و نگهداری آثار عشایر کمک کند.




 

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب