نقش زنان عشایری در اقتصاد و تولید و ضرورت حمایت از آنان
سرپرست سازمان امور عشایر ایران با اشاره به نقش زنان عشایری در اقتصاد و تولید، بر ضرورت توجه و حمایت از آنان که حتی یک لحظه هم فراغت ندارند، تاکید کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، طاهره قیومی، مشاور وزیر جهاد کشاورزی در امور زنان و خانواده با حضور در سازمان امور عشایر با جهانبخش میرزاوند رئیس سازمان دیدار و ضمن تبریک انتصاب و آرزوی موفقیت برای وی، در خصوص ضرورت حمایت از عشایری تبادل نظر کرد.
سرپرست سازمان امور عشایر ایران با اشاره به نقش بانوان عشایری در اقتصاد و تولید، اظهار داشت: زنان عشایری حتی یک لحظه هم فراغت ندارند و از سپیدهدم که از خواب بیدار می شوند مشغول تولید لبنیات می شوند و سپس به امور خانه و تولید صنایع دستی میپردازند.
وی ادامه داد: تمام رنگهای مورد استفاده در دستبافتههای تولیدی زنان عشایری کاملاً طبیعی است و حتی از پوست گردو و انار برای تهیه رنگ استفاده میکنند.
میرزاوند با بیان اینکه ۵۰درصد جامعه هدف ما را بانوان تشکیل می دهند، ابراز داشت: زنان عشایری خودشان پشمریسی می کنند، صنایع دستی میبافند و لباسهایشان را که جشنواره رنگ است طراحی میکنند.
سرپرست سازمان امور عشایر ایران با تاکید بر احیای دستبافتههای زنان عشایری، که با ذهن و خلاقیت آنان طراحی و بافته شدهاند، افزود: حفظ صنایع دستی عشایر نه تنها به حفظ هویت ایرانی - اسلامی کمک میکند، بلکه برای اقتصاد عشایر نیز مهم و تاثیرگذار است و اگر این میراث فرهنگی را حفظ و احیا نکنیم، از بین خواهد رفت.
میرزاوند گفت: ارزش تجارت صنایع دستی در جهان ۸۰۰ میلیارد دلار است و در آلمان سالانه ۱۱۰ میلیارد دلار در این محل درآمد دارند، در حالی که بانوان عشایری ما بهترین طرحها را میبافند و باید از این ظرفیت در بازارهای جهانی استفاده کنیم.
باید خدمات را به مناطق عشایری ببریم
سرپرست سازمان امور عشایر ایران با تاکید بر تسهیل خدمات رسانی به عشایر، گفت: عشایر نمی توانند به شهرها بیایند و از طرفی نمی توانیم در مناطق عشایری بیمارستان بسازیم اما می بایست خدمات را به این مناطق ببریم و راه های دسترسی در مناطق عشایری را هموار کنیم تا امکان تردد آمبولانس به این مناطق فراهم شود و خدماتی از قبیل سونوگرافی زایمان و آزمایشگاههای سیار برای چکاپ بانوان عشایری ارائه شود.
وی با بیان اینکه ایجاد بازارچههای عرضه تولیدات عشایر از جمله برنامههای است که دنبال خواهیم کرد، گفت: باید با همراهی خود عشایر و از میان آنان، ماماهای عشایری را راه اندازی کنیم.
میرزاوند خاطرنشان کرد: هر سیاه چادر یک پایگاه انتظامی و ایستگاه حفاظت از منابع طبیعی و یک کارگاه هویت و نماد تولید ایرانی - اسلامی است به طوری که پوشش زنان عشایری در ایلات مختلف، از حجاب کامل برخوردار است.
سرپرست سازمان امور عشایر ایران بیان داشت: ارائه آموزشهای مناسب و کاربردی، چه برای زنان عشایر و چه برای بانوان شاعل در امور عشایر، میتواند راهگشای بسیاری از مسائل باشد و در برنامه های سازمان قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه زنان عشایری ستون جامعه عشایری هستند، خاطرنشان کرد: از تمام ظرفیت ها برای حمایت از زنان عشایری استفاده خواهیم کرد و با همکاری امور زنان و خانواده وزارتخانه، برنامههایی را برای افزایش توانمندیهای آنان اجرا خواهیم کرد.
میرزاوند بیان کرد: جامعه عشایری در الگوی مصرف و بهره ورترین پیشرو هستند و جای جای زندگی عشایر یک فرصت برای ایجاد درآمد است.
ضرورت حمایت از بانوان عشایری
مشاور امور زنان و خانواده وزیر جهاد کشاورزی هم در این نشست استفاده و حمایت از ظرفیت های بانوان عشایری و برگزاری دورههای آموزشی برای آنان در زمینه های مختلف را ضروری دانست.
وی با اشاره به برنامههای وزارت میراث فرهنگی در بهمنماه سال جاری در حوزه زنان، گفت: حتما در این برنامهها از ظرفیت و توانمدی های زنان عشایری استفاده خواهیم کرد.
قیومی گفت: استفاده از ظرفیت زنان شاغل در پست های مدیریتی باعث افزایش انگیزه آنان می شود و احساس می کنند که امکان رشد و ارتقا برای آنان فراهم است.
سید فریده موسوی مشاور رئیس سازمان در امور زنان و خانواده نیز در این نشست گزارشی از فعالیت صورت گرفته برای زنان عشایری ارائه داد و گفت: در حال حاضر، ۴۹۱ صندوق اعتبار خرد زنان عشایری در کشور فعالیت می کنند و ۳۰۰ تسهیلگر را تحت پوشش دارند.
نظر دهید