با حضور نمایندگان سازمان امور عشایر و وزارت میراث فرهنگی
نشست بررسی طرح ارائه خدمات فرهنگی و مذهبی به عشایر برگزار شد
نشست مشترک با حضور نمایندگان سازمان امور عشایر و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به منظور بررسی نحوه اجرایی شدن "طرح ویژه ارائه خدمات فرهنگی و مذهبی به جامعه عشایری" برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، نشست ویدئوکنفرانسی تبیین وظایف وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در قبال عشایر در راستای "طرح ویژه ارائه خدمات فرهنگی و مذهبی به جامعه عشایری" مصوب دیماه 1395 هیات وزیران، با حضور مدیرکل ساماندهی و هماهنگی سازمان امور عشایر، مدیرکل دفتر همکاری و توافق های بین المللی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و حضور نمایندگان ادارات کل استانی این وزارتخانه در معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی برگزار شد.
مدیرکل ساماندهی و هماهنگی سازمان امور عشایر در این نشست با اشاره به اسناد بالادستی بویژه "طرح ارائه خدمات فرهنگی و مذهبی به جامعه عشایری" تکالیف و وظایف قانونی وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی از جمله وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در قبال جامعه عشایری کشور را بیان کرد.
سیاوش احمدی میرقائد اظهار داشت: عشایر کشور با جمعیت 1.2 میلیون نفری، نقشی بی بدیل در اقتصاد و امنیت و حفظ مواریث فرهنگی و معنوی کشور دارند و با حضور و استقرار در بیش از 59 درصد عرصه جغرافیایی کشور، تولید 35 درصد صنایع دستی، 25 درصد گوشت قرمز کشور به عنوان مصداق عینی اقتصاد مقاومتی هستند.
وی ادامه داد: عشایر به دلیل نوع و ساختار زندگی، دارای پتانسیل های ارزشمندی در حوزه میراث فرهنگی و جاذبه های گردشگری هستند به گونه ای که تمام ابعاد زندگی این جامعه اعم از چادر ها، سکونت گاه، کوچ، آداب، رسوم و مراسمات آیینی و سنتی این جامعه، دارای جذابیت بالایی برای گردشگران داخلی و خارجی است که می توان با ساماندهی این موضوع هم مواریث کهن ایرانی اسلامی را زنده نگه داشت و هم نسبت به افزایش درآمد و تنوع بخشی به فعالیت های اقتصادی عشایر اقدام کرد.
احمدی میرقائد گفت: سازمان امور عشایر علاوه بر انجام وظایف جاری و خدمات رسانی به عشایر، نقش حاکمیتی و مطالبه گری در قبال پیگیری مسائل و مشکلات جامعه عشایری به موجب قوانین بالا دستی از دستگاه های مختلف اجرایی دارد و این وظیفه صراحتا در مصوبه مذکور و همچنین در آئین نامه ساماندهی امور عشایر تاکید شده است.
در پایان این نشست مقرر شد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی حداکثر ظرف دو هفته نسبت به تدوین برنامه عملیاتی و برش استانی فعالیت های خود برای سال های باقی مانده از برنامه ششم توسعه اقدام و برای اجرا به واحدهای استانی خود ابلاغ نماید.
نظر دهید