امروز : 27 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1401/03/12 - 10:58
  • تعداد بازدید : 569
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران:

مطالعات انتقال آب به 39 محله عشایری فردوس آغاز شده است

معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان عشایر ایران گفت: مطالعات انتقال آب پایدار برای 476 خانوار در ۳۹ محله عشایری شهرستان فردوس در دستور کار قرار دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی امور عشایر خراسان جنوبی، مهدی میزبان  در بازدید از پروژه های عشایری خراسان جنوبی در مجتمع دامداری سنگین شهرستان فردوس، اظهار داشت: مطالعات برای تامین آب پایدار در منطقه عشایری گلپخان و کجه آغاز شده و امیدواریم با انجام به موقع این مطالعات و تامین اعتبار لازم، عملیات اجرایی آن همین امسال انجام شود.


وی در خصوص خشکسالی‌های متوالی که مشکلات فراوانی را برای عشایر بوجود آورده، گفت: تامین علوفه و تامین آب شرب انسان و دام در مناطق عشایری همواره در دستور کار سازمان امور عشایر قرار دارد.


معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران همچنین در سفر به طبس به همراه رئیس سازمان جهاد کشاورزی و مدیرکل امور عشایر استان، با فرماندار این شهرستان دیدار و در خصوص مشکلات و دغدغه های عشایر این شهرستان گفتگو و تبادل نظر کردند.


 


اجرای بزرگترین پروژه‌های تأمین آب در مناطق عشایری خراسان جنوبی


معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران در نشست با مدیران و کارکنان امور عشایر خراسان جنوبی، آبرسانی به عشایر را بسیار مهم عنوان کرد و افزود: تامین آب پایدار  عشایر خراسان جنوبی برای سازمان امور عشایر بسیار حائز اهمیت است به همین دلیل بزرگترین پروژه‌های تأمین آب در مناطق عشایری را در این استان اجرا کرده ایم.


وی گفت: عشایر برای امروز زندگی می کنند پس هر خدمتی که برای عشایر انجام می‌شود کمک به ماندگاری بیشتر آنان در این سبک خاص از زندگی است و به هیچ عنوان نباید این خدمات قطع شود.


میزبان با تاکید بر اینکه خدمات رسانی به عشایر باید به صورت پیوسته و زنجیره ای و براساس ارتقاء شاخص های توسعه ای عشایر انجام شود تا اثرگذاری آن بر زندگی عشایر مشهودتر باشد، افزود: خدمت رسانی به عشایر در حوزه های مختلف باید موجب سوق دهی خدمات دیگر به محلات عشایری شود تا باعث شود شاخص های توسعه در مناطق عشایری به ثبات و پایداری بیشتری برسند.



معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران با اشاره به سخت کوش بودن و توانایی سازگاری بالای عشایر با مشکلات، گفت: خشکسالی تنها نقطه ضعف زندگی عشایر است که در طی قرن ها موجب مهاجرت آنان شده است.


وی ادامه داد: در یک دهه گذشته با توجه به خشکسالی های شدیدی که در کشور وجود داشت، عشایر حفظ شده اند و این به خاطر پشتکار و تلاش خود عشایر و خدمت رسانی مناسبی است که از سوی امور عشایر صورت می گیرد.


میزبان بیان داشت: زندگی عشایر در ارتباط با شرایط اقلیمی و جغرافیای محیطی شکل می‌گیرد بنابراین نمی‌شود الگوهایی که در خراسان جنوبی برای خدمات دهی به عشایر تدوین می‌گردد را به عشایر استان‌های دیگر تعمیم داد.



معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران در بخش دیگری از سخنانش گفت: برای مدیریت دام و مرتع و بهره برداری عشایر از آنها باید برنامه ریزی مناسبی صورت گیرد تا عشایر با مدیریت زمانی و جغرافیایی مناسب بتوانند موجب حفظ و نگهداری مراتع شوند.




 وی با اشاره به تدوین یرنامه هفتم توسعه و توجه به آینده نگری در حوزه عشایر، گفت: در دل این آینده نگری باید برش های برنامه هفتم توسعه را مد نظر قرار داد.



میزبان اظهار داشت: گردشگري عشایر و کویرگردی از مزایای طبیعی و اقلیمی کشور می باشد و خراسان جنوبی چون دارای اقلیمی کویری است در این موضوع مزیت نسبی دارد که باید به آن توجه شود.



معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اهمیت تولیدات صنایع دستی عشایر، گفت: باید عشایر از زندگی تک محصولی مبتنی بر دام فراتر روند و برای رونق زندگی و معیشت خود به صنایع دستی، گیاهان دارویی و گردشگری  به صورت جدی بپردازند.


کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب