با حضور رئیس برنامه و بودجه مجلس
مشکلات عشایر گچساران مورد بررسی قرار گرفت
کمبود آبگرمکن های خورشیدی، سرویس بهداشتی، کمبود آب کشاورزی، مشکل در دریافت تسهیلات بانکی به دلیل نداشتن ضامن، کمبود بنیه مالی برای خرید زمین مسکونی از مشکلاتی است که رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس را به منطقه دوردست گچ سید الله الدین درگچساران کشاند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ایرنا، طیبی از عشایر سخت کوش گچسارانی در نشست بررسی مشکلات عشایر گچساران با قدردانی از مسئولان که راه طولانی و سخت جاده خاکی را برای مشاهده مشکلات عشایر طی کرده اند، گفت: سال ها زندگی در پیچ و خم کوچ به عشایر آموخته است تا زمانی که کارد به استخوان نرسد از سختی ها نگویند، اما الان کار و تولید با وجود این مشکلات غیر ممکن شده است.
او می گوید: ما سال ها کوچ نشین بودیم و به زندگی سخت عادت داشتیم چند سالی است مسئولان با تشریح مزایای یکجانشینی طعم خوش آسایش را به ما چشانده اند اما دیگر نمی توانیم به عقب برگردیم.
این مرد دوران دیده مهمترین مشکل عشایر اسکان یافته را قرار گرفتن باغستان ها در آستانه خشکیدگی عنوان کرد.
طیبی با اشاره به اینکه بیشتر عشایر سند مسکونی، خودرو یا ضامن کارمند برای دریافت تسهیلات بانکی ندارند خواستار استفاده از ضامن های زنجیره ای برای دریافت وام های عشایر شد.
وی با اشاره به خشکسالی های اخیر و کم بودن درآمد عشایر بیان کرد: حالا پس از سال ها یکجانشینی بنیاد مسکن بابت هر متر زمین 550 هزار ریال از عشایر می خواهد که بیشتر خانوارهای این قشر زحمتکش قادر به تامین آن نیستند.
طیبی توضیح داد: ما با استفاده از 2 حلقه چاه آب باغ های خود را تامین می کردیم اما با اجرای طرح انتقال آب به اراضی کشاورزی امامزاده جعفر به سامانه آبیاری رودخانه زهره متصل و شبکه چاه ها پلمپ شد.
وی گفت: پس از سیلاب های امسال پمپاژهای آب کشاورزی این منطقه از کار افتاد اکنون چهل روز است که باغ ها آبیاری نشده اند و از مسئولان درخواست داریم تا پیش از خشکیدگی درختان برای این معضل چاره اندیشی کنند.
وی کمبود سرویس های بهداشتی و پنل های خورشیدی را از دیگر مشکلات مناطق عشایری گچساران عنوان کرد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به اینکه در یک نشست صمیمی سه ساعته با عشایر مشکلات آنها از زبان مردم تشریح شد از مسئولان خواست تا زمان راه اندازی کامل پمپاژهای آب کشاورزی پاکوه با استفاده از آبرسانی سیار باغستان ها را آبرسانی کنند.
تاجگردون با اشاره به زندگی سخت عشایر بیان کرد: ایجاد زیرساخت های اولیه کسب درآمد و زیرساخت های رفاهی حداقل توقع عشایر از مسئولان است که باید با عزم جدی برای رفع مشکلات آنان تلاش شود.
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت: نجات خشکیدگی باغستان های عشایر نیازمند تلاش مسئولان شهرستانی در تعمیر سریعتر پمپاژهای آب کشاورزی است.
علی پور اضافه کرد: در مورد تامین آب منطقه گچ سید الله الدین نیز برنامه ریزی لازم انجام شده و در صورت تامین اعتبار امسال آب پایدار برای این منطقه تامین خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته 500 میلیارد ریال تسهیلات کم بهره به عشایر پرداخت شده بیان کرد: برای تسهیلات بانکی 120 میلیون ریال ضامن زنجیره ای استفاده می شود اما بیشتر از این مبلغ نیازمند همکاری بیشتر بانک هاست.
وی در مورد پنل های خورشیدی نیز گفت: تا پایان برنامه ششم تمام خانوارهای عشایری کهگیلویه و بویراحمد صاحب پنل های خورشیدی خواهند شد.
نظر دهید