امروز : 04 اردیبهشت 1404
<<سرمایه گذاری برای تولید>>
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1404/01/17 - 16:11
  • تعداد بازدید : 123
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
سرپرست سازمان امور عشایر ایران:

مزیت نسبی جامعه عشایری برای تحقق شعار سال

سرپرست سازمان امور عشایر ایران گفت: زودبازده‌ترین و بهره‌ورترین سرمایه‌گذاری در تولید، در جامعه عشایری واقعیت پیدا می کند و این جامعه مزیت نسبی برای تحقق شعار سال را دارند.

00:00
00:00
دانلود

 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، جهانبخش میرزاوند در نخستین نشست رسانه ای در سال 1404 که صبح امروز یکشنبه 17 فروردین با حضور خبرنگاران در سالن کوچ برگزار شد، با اشاره به مزین شدن سال ۱۴۰۴ از سوی مقام معظم رهبری به عنوان "سرمایه‌گذاری برای تولید"، اظهار داشت: این شعار برای عشایر مصداق پیدا می‌کند، چراکه این جامعه پربازده‌ترین، زودبازده‌ترین و بهره‌ورترین سرمایه‌گذاری برای تولید با کمترین انحراف هستند و ظرفیت‌های منحصربفردی در تولید گوشت قرمز، گردشگری، صنایع دستی، گیاهان دارویی و زنجیره ارزش و محصولات جانبی دارند.

 

با حمایت از عشایر، می توانیم از واردات گوشت بی‌نیاز شویم

سرپرست سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در دامداری عشایر زودبازده و دارای توجیه اقتصادی است، افزود: با وجود نژادهای مختلف و متنوع دام بومی و دام‌ سازگار خارجی و بالا بودن بهره‌وری در مناطق عشایری، به شرط حمایت از عشایر و سرمایه گذاری در تکمیل زنجیره تولید گوشت، و تامین نیازهای زیرساختی و سرمایه در گردش و تسهیل امور، دامداری عشایر این ظرفیت را دارد که کشور را از واردات گوشت قرمز بی‌نیاز کند.

وی به تنوع نژادهای دام عشایر در کشور و مزیت‌های ژنتیکی و ضرورت اجرای سیاست‌های حمایتی و توسعه‌ای برای حفظ آنها اشاره کرد و گفت: حفظ نژادهای بومی دام عشایر باید به‌طور ویژه در دستور کار مسئولان قرار گیرد، چرا که بی‌توجهی به آن خسارتی جبران‌ناپذیر و از بین رفتن ظرفیت ملی است.

میرزاوند با اشاره به بازدیدهای انجام شده از دامداری‌های عشایر از جمله مناطق گرم و کم آب مانند هرمزگان، گفت: در بین عشایر استان، نژاد خاصی از دام وجود دارد که هم از نظر پشم و هم از نظر گوشت کیفیت بسیار خوبی دارد و پشم آن یک میلیون تومان خرید و فروش می‌شود، و با شرایط اقلیمی استان سازگاری بالایی پیدا کرده که یک مزیت ارزشمند است.

سرپرست سازمان امور عشایر ایران بر لزوم سرمایه‌گذاری در حفظ و توسعه نژادهای بومی دام در استان های کشور که طی ده‌ها سال با شرایط خاص اقلیمی و آب و هوای گرم و خشک و سرد و ... سازگار شده، تاکید کرد و افزود: سال‌ها طول کشیده تا این نژادهای دام با محیط‌های مختلف سازگار شوند و این موضوع که دام‌ در محیط‌هایی با شرایط آب و هوایی متفاوت مانند هرمزگان یا اردبیل سازگار شده‌اند، از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی با بیان اینکه دام عشایر قابل مقایسه با دام صنعتی نیست، افزود: دام عشایر نژادی متفاوت دارد و یک ذخیره ژنتیکی و سرمایه ملی به شمار می‌آید که از بین رفتن آن خسارت ملی است و برای حفظ آن باید برنامه‌ریزی کرد.

 

تنوع بخشی به درآمد عشایر با سرمایه‌گذاری در گردشگری

 سرپرست سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه هر ‌چادر عشایری ظرفیت تبدیل شدن به یک پایگاه گردشگری را دارد، بر اهمیت توجه به گردشگری عشایر تاکید کرد و ابراز داشت: سرمایه‌گذاری در این بخش باعث حفظ میراث فرهنگی و معنوی و فرصتی برای اشتغال و تنوع بخشی به درآمد و معیشت عشایر است.

وی بر سرمایه‌گذاری در تولید فرآورده‌های لبنی و مشاغل جانبی آن تاکید کرد و افزود: تقویت زنجیره ارزش در محصولات جانبی و فرآورده‌های دامی عشایر می‌تواند موجب ایجاد ارزش افزوده و درآمدزایی مضاعف برای جامعه عشایری شود.

میرزاوند با بیان اینکه تولید و فرآوری محصولات جانبی عشایر با روش‌های سنتی و استفاده از دانش بومی، علاوه بر مزایای اقتصادی و جاذبه گردشگری، این مهم با سرمایه گذاری مناسب و ثبت ملی و جهانی محصولات عشایر، می تواند به تنوع بخشی به اقتصاد، کاهش اقتصاد مبتنی بر نفت و رشد صادرات غیرنفتی کمک شایانی کند.

 

اقتصاد بدون نفت بر مبنای صنایع دستی عشایر

سرپرست سازمان امور عشایر ایران با اشاره به ظرفیت‌های بالای صنایع دستی عشایر، گفت: گردش مالی صنعت صنایع دستی دنیا قریب به یکهزار میلیارد دلار است ولی متاسفانه سهم کشور ما بسیار کم است، با سرمایه گذاری در حوزه صنایع دستی ضمن پاسداشت این هنر اصیل و صیانت از آن برای نسل های آینده می توان سهم کشور را از بازار مالی این صنعت ارتقا داد.

وی گفت: با توجه به این که هر خانوار عشایر یک واحد تولیدی است و نیاز به سرمایه گذاری های کلان ندارد لذا سرمایه گذاری در حوزه تولید جامعه عشایری زود بازده ترین، پربازده ترین و بهره ورترین سرمایه گذاری است.

 

نوروزگاه های عشایری عامل کاهش تصادفات جاده ای

سرپرست سازمان امور عشایر ایران با اشاره به برگزاری نوروزگاه های عشایری در راستای طرح 30 – 60 و کاهش تصادفات جاده‌ای در ایام نوروز، اظهار داشت: بر اساس گزارش پلیس راهور، ۶۰ درصد تصادفات در محدوده‌های ۳۰ کیلومتری شهرها و آبادی‌ها رخ می‌دهد و ما با عضویت در ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر، چندین سال است نوروزگاه‌های عشایر را در ایام نوروز برگزار می کنیم.

وی ادامه داد: این نوروزگاه‌ها علاوه بر ایجاد محلی برای استراحت مسافران و رفع خستگی، همچنین فرصتی برای آشنا نمودن مسافران با سبک زندگی کوچندگی، محصولات تولیدی و ظرفیت‌های گردشگری جامعه عشایری محسوب می‌شوند و در این نوروزگاه‌ها، صنایع دستی و محصولات سالم و طبیعی عشایر عرضه می شوند که به رونق اقتصادی و توسعه گردشگری این جامعه کمک شایانی می کند و منجر به بهبود درآمد و معیشت عشایر می‌شود.

 

افزایش اعتبارات حوزه عشایر در بودجه 1404

سرپرست سازمان امور عشایر ایران در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به افزایش 30درصدی اعتبارات توسعه زیرساخت‌ها در مناطق عشایری نسبت به سال 1403، افزود: در بودجه امسال 800 میلیارد تومان اعتبار برای توسعه زیرساخت‌ها در مناطق عشایری در حوزه های مرمت ایل‌راه‌ها و راهگشایی‌، تامین آب شرب و توسعه اتراق‌گاه‌ها اختصاص یافته است.

میرزاوند همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهادکشاورزی در خصوص تعاملات بین‌المللی در حوزه عشایر، گفت: از طریق دفتر امور بین الملل وزارتخانه در حال پیگیری برای عضویت در سازمان جهانی دامداران کوچنده هستیم تا از تجربیات سایر کشورها نیز استفاده کنیم.

آتنا صمیمی
خبرنگار :

آتنا صمیمی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
Close menu