معاون سازمان امور عشایر ایران:
مجوز استخدام ۲۱۰ نفر نیروی انسانی برای سازمان امور عشایر گرفته شد
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان امور عشایر ایران گفت: بعد از ۲۰ سال برای نخستین بار مجوز استخدام ۲۱۰ نفر نیروی انسانی برای این سازمان گرفته شده که در آبان ماه آزمون آن برگزار میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ایرنا، بهرام میراخورلی درحاشیه آیین تکریم و معارفه مدیر امور عشایر بوشهر گفت: برای تامین امنیت شغلی و سرمایه عشایر کشور طرح بیمه اجباری یک میلیون و ۸۰۰ هزار راس دام آنها اجرا میشود.
وی افزود: هرچند تاکنون ۲۰ درصد از جمعیت دامی عشایری کشور بیمه شده اما این آمار رضایت بخش نیست و با توجه به فراهم شدن زیرساختها، هنوز روش سنتی دراین بخش حاکم است و باید به صورت تدریجی اجرا شود.
میراخورلی گفت: اجرای طرح بیمه اجباری دام عشایر برگرفته از حکم قانونی بند ث ماده ۳۳ قانون برنامه ششم توسعه کشور ابلاغی توسط وزیر جهاد کشاورزی است و شیوه اجرا و جزئیات این طرح ملی نیز اعلام و اعتبار و تسهیلات لازم در این زمینه پیشبینی شده است.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: در این ارتباط ابزارها و اهرمهایی برای بیمه جمعیت دامی عشایر از جمله پرداخت تسهیلات و علوفه در مقابل بیمه دام پیشبینی و به استانها ابلاغ شده است.
میراخورلی درباره تامین آب شرب عشایر گفت: آب آشامیدنی سالم و بهداشتی در همه ۳۷ میلیون هکتار از مراتعی که در اختیار این قشر قرار دارد پیشبینی و مرمت لازم در بخش چشمهها برای آبرسانی انجام شده است.
وی اضافه کرد: بتازگی در قالب بند ه تبصره ۴ با اذن رهبر معظم انقلاب ۲۰ درصد از پولی که وزارت نیرو بابت تامین آب شرب از مردم میگیرد معادل بیش از ۲۵۰ میلیارد تومان سهم عشایر است و با این اعتبار اصلاح و مرمت تاسیسات آبرسانی و شبکهها عشایری انجام شود.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان امور عشایر ایران، تاکید کرد: در زمان حاضر آب آشامیدنی جامعه عشایری با نظارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به صورت بهداشتی در اختیار آنها قرار میگیرد.
میراخورلی در مورد تامین کنسانتره مورد نیاز دام عشایر گفت: با توجه به اینکه تولید گوشت قرمز بهصورت سنتی هزینهبر است یکی از سیاستهای سازمان امور عشایر ارتقای بهرهوری در زنجیره تولید گوشت قرمز است و درهمین ارتباط نیاز غذایی دام بهصورت فرموله شده و براساس نیاز آنها در اختیارشان قرار میگیرد و به این ترتیب دام بهتر پروار میشود.
وی ادامه داد: براساس سیاستهای سازمان امور عشایر سالانه باید ۲۰۰ هزار تن کنسانتره تحویل عشایر کشور شود.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان امور عشایر ایران اضافه کرد: در گذشته جامعه عشایری ۱۶۵ هزار تن گوشت قرمز تولید میکرد که این میزان امروز به ۲۰۰ هزار تن رسیده که در رفع بحران اقتصادی کشور بسیار موثر است.
میراخورلی یکی از رویکردهای جدید این سازمان را توجه به کشت گیاهان دارویی عنوان کرد و گفت: سیاست سازمان امور عشایر، توسعه کشت مصنوعی و گلخانهای گیاهان دارویی نیست بلکه درگام نخست ساماندهی این گیاهان در طبیعت، برداشت، بستهبندی استاندارد و فرآوری این گیاهان است.
وی ادامه داد: برهمین اساس گیاهان دارویی که جنبه اقتصادی دارند شناسایی و با برداشت آنها دوباره با بذرپاشی برای کاشت اقدام میشود.
میرآخورلی اضافه کرد: تلاش میشود با جلب توجه عشایر به کاشت گیاهان دارویی و توسعه گردشگری عشایری درآمد این قشر از تک محصولی و وابستگی به دام به دیگر بخشها معطوف شود.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان امور عشایر ایران بیان کرد: در زمان حاضر با توجه به تسهیلات پیشبینی شده عشایر دغدغهای در مورد منابع مالی ندارند و در این ارتباط تاکنون ۴۲۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت جذب شده است که از این میزان ۴۰۰ میلیارد تومان در قالب زنجیره تولید گوشت قرمز و با سود ۹ درصد و ۲۰ میلیارد تومان در قالب ماده ۱۰ و ۱۲ با بهره ۴ درصد، اقساط پنج ساله و ضمانت زنجیرهای پرداخت میشود.
میراخورلی ادامه داد: یکی از طرحهای مهم مربوط به جامعه عشایری ارتقای سطح سواد این قشر است که در زمان حاضر درصد باسوادی از ۳۶ به ۷۰ درصد ارتقا یافته است.
وی بیان کرد: اجرای طرح فرهنگی مذهبی و ارتقای سلامت و بهداشت جامعه عشایری از جمله دیگر طرحهای مصوب برای این قشر است.
میرآخورلی گفت: جامعه عشایری با یک میلیون و ۱۷۰ هزار نفر که در ۳۷ میلیون هکتار مرتع پراکنده هستند ۱.۸ درصد جمعیت کشور را شامل میشوند.
وی یادآور شد: در زمان حاضر ۲۵ درصد تولیدات گوشت قرمز و ۳۷ درصد صنایع دستی تولید شده در کشور مربوط به جامعه عشایری است.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان امور عشایر ایران اضافه کرد: مهمترین پشتوانه جامعه عشایری شورای عالی عشایر در سطح ملی است که به ریاست معاون اول رئیس جمهوری اداره میشود.
گفتنی است، در این مراسم عبدالمحمد امینی زاده به عنوان مدیر امور عشایر استان بوشهر معرفی و از خدمات فرهمند آقائی مدیر پیشین مدیریت امور عشایر بوشهر تقدیر شد.
نظر دهید