امروز : 28 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1400/10/05 - 14:21
  • تعداد بازدید : 702
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
سرپرست سازمان امور عشایر ایران:

قرارگاه امنیت غذایی در سازمان امور عشایر ایران راه اندازی شد

سرپرست سازمان امور عشایر ایران از تشکیل قرارگاه امنیت غذایی در این سازمان در راستای اهداف قرارگاه امنیت غذایی وزارت جهاد کشاورزی خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، عباس پاپی زاده در شورای هماهنگی مدیران ستادی و استانی امور عشایر کشور در سالن شهید سپهبد سلیمانی اظهار داشت: آزادسازی ارز 4200 تومانی هر چه زودتر اتفاق بیفتد اثرات مثبتی در دراز مدت برای جامعه عشایری خواهد داشت و بعد از چند ماه اثرات مثبت آنرا در کشور مشاهده خواهیم کرد.


وی با بیان اینکه قرارگاه امنیت غذایی در سازمان امور عشایر برای رصد اثرات حذف ارز 4200 تومانی در جامعه عشایری تشکیل شده است، افزود: هدف این قرارگاه بررسی، پایش وضعیت خدمات رسانی، رصد قیمت ها و بازار، نحوه توزیع اقلام اساسی و نهاده های تولید در جامعه عشایری برای ساماندهی تامین نیازهای عشایر و  ایجاد سازوکار هماهنگ و منظم برای بررسی مسائل اجتماعی و تولیدی عشایر است تا در کمترین زمان اثرات احتمالی را به حداقل برسانیم.



پاپی زاده اظهار داشت: ساختار قرارگاه امنیت غذایی در امور عشایر مشابه قرارگاه امنیت غذایی در وزارتخانه است و امور عشایر استانها نیز موظف به تشکیل این قرارگاه و هماهنگی با قرارگاه ستادی و قرارگاه امنیت غذایی جهاد کشاورزی استان هستند.



وی گفت: جامعه عشایری تحت تاثیر شرایط اقلیمی و خشکسالی قرار دارند که در تولیدات آنان اثرگذار است و ما باید با دقت، نظم و هماهنگی اقدامات حمایتی لازم را انجام دهیم تا از این مرحله عبور کنیم.



پاپی زاده به مدیران امور عشایر استانها برای پیگیری صدور کارت شناسایی و تردد دام عشایر تا قبل از آغاز کوچ تاکید کرد و گفت: باید تا قبل از فرارسیدن کوچ بهاره صدور کارت شناسایی و  تردد دام به سرانجام برسد تا عشایر در زمان کوچ دچار مشکل نشوند.



 



فضای فکری حاکم در دولت فضای کمک به عشایر است



سرپرست سازمان امور عشایر ایران در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: فضای فکری که در دولت و وزارت جهاد کشاورزی حاکم است فضای کمک به جامعه عشایری است که باید از این فرصت استفاده کنیم و خوراک فکری بدهیم و مسائل و مشکلات عشایر را پیگیری و برطرف نماییم.



وی بیان داشت: در سفرهای استانی رئیس محترم جمهور بعضی از استانها عملکرد خوبی داشته اند و اعتبارات خوبی برای عشایر تصویب شده است که فرصتی برای ارائه خدمات به عشایر استان است.



پاپی زاده با قدردانی از زحمات مدیران و کارکنان امور عشایر کشور، گفت: خدمت به جامعه عشایری که حضرت امام (ره) فرمودند ذخایر انقلابند، ارزشمند است و این توفیق الهی نصیب ما شده که به جامعه‌ای خدمت کنیم که باقیات صالحات ما خواهد شد.



وی گفت: کار برای عشایر وقت و هزینه بیشتری را می طلبد و امور عشایر کشور با کمترین امکانات بیشترین خدمات را نسبت به سایر دستگاه‌ها به جامعه عشایری ارائه می‌دهند.



 



عشایر در عرضه دام خود تعجیل نداشته باشند



سرپرست سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه تسهیلات بانکی در قالب دامدار کارت برای تامین نهاده دامی عشایر تا یکی دو هفته آینده پرداخت می شود، به عشایر تاکید کرد در عرضه دام خود تعجیل نداشته باشند و در زمان مناسب اقدام به فروش دام خود کنند.



وی با بیان اینکه در سال گذشته 500 هزارتن نهاده دامی برای عشایر تامین شد و امسال نیز تاکنون معادل همین میزان تامین شده است، گفت: اخیرا نیز برای دامداران عشایری 140 هزار تن نهاده دامی اختصاص داده شده است.



پاپی زاده با اشاره به اینکه با توجه به شرایط خاص عشایر این جامعه باید به صورت ویژه دیده شوند، اظهار داشت: با دستور وزیر محترم جهاد کشاورزی تلاش می کنیم ظرف سه ماه آینده و قبل از فروردین ماه، نهاده دامی عشایر را بیشتر از سرانه ماهانه سال گذشته تامین نماییم.



 



تاکید بر تحویل سوخت و آرد در محل استقرار عشایر



سرپرست سازمان امور عشایر ایران با انتقاد از تعطیلی برخی از جایگاه های توزیع سوخت در مناطق عشایری، بر ارائه خدمات در محل حضور عشایر تاکید کرد و گفت: خدماتی از قبیل توزیع آرد و سوخت باید در محل استقرار عشایر صورت گیرد و نباید عشایر برای تهیه این اقلام دچار زحمت شوند و با هزینه گزاف و مسافت زیاد این اقلام را از شهر تامین نمایند.



وی با تاکید بر نظارت بر توزیع آرد، سوخت و نهاده دامی عشایری که فصل قشلاق را در استانی خارج از استان محل ییلاقی خود می گذرانند، گفت: باید نظارت کنیم تا عشایر میهمان در استان های میزبان برای تهیه اقلام مورد نیاز خود دچار مشکل نشوند و از طریق فعال کردن نمایندگی تعاونی های عشایری در این مناطق، تامین خدمات و نهاده با سرعت بیشتری انجام شود.



گفتنی است، در این نشست ویدئوکنفرانسی که مدیران عامل تعاونی های عشایری استانها نیز حضور داشتند، مدیران امور عشایر استانها گزارشی از اقدامات صورت گرفته در تامین و توزیع نهاده دامی و صدور کارت شناسایی و کارت تردد دام برای عشایر استان ارائه دادند.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب