کتاب بانوی ایل منتشر شد
فراز و نشیب های زندگی بهمن بیگی از زبان همسر
این کتاب حاوی خاطراتی از بی بی سکینه کیانی همسر محمد بهمن بیگی بنیانگذار تعلیمات عشایری ایران در نهضت پیکار با بی سوادی است.
خبرگزاری ایرنا - این اثر نفیس که به کوشش فرح نیازکار به زیور طبع آراسته شده و بتازگی در شمارگان هزار نسخه توسط نشر قلمکده منتشر و به بازار کتاب آمده، به فراز و نشیب های زندگی محمد بهمن بیگی از زبان همسر وفادار و ایثارگرش بی بی سکینه کیانی پرداخته شده است.
همراهی کم نظیر بی بی سکینه کیانی که خود معلمی سرفراز از ایل ممسنی بوده در نهضت پیکار با بی سوادی محمد بهمن بیگی زبانزد عام و خاص است و بر این بانوی فداکار در ییلاق ها و قشلاق های ایلی و مدارس سیار عشایری چه مشقاتی که نرفته ولی با عزم و اراده ای پولادین همچون همسرش به عشق باسواد کردن ایلات و عشایر ایران بر همه گردنه های دشوار فایق آمده و امروز خرسند از موفقیت بزرگ بچه های عشایری است که در جای جای ایران بزرگ در حال خدمات رسانی به مردم هستند.
زنده یاد محمد بهمن بیگی، بنیانگذار آموزش عشایری در ایران، از ایل قشقایی شهرستان فیروزآباد استان فارس بود. وی کارش را از سال ۱۳۳۱ آغاز کرد و در طول ۲۸ سال مدیریت بر اداره آموزش عشایر، بیش از ده هزار معلم تربیت کرد و موسسات مختلفی از قبیل دبیرستان شبانه روزی عشایری شیراز، مرکز آموزش فنی و حرفه ای عشایر دختران و پسران، موسسه تربیت مامای عشایر و مرکز تربیت روستاپزشک و دامپزشک را بنیان گذاشت.
وی همچنین توانست نخستین جایزه فرهنگی یونسکو را در سال ۱۳۵۳ به دلیل پیکار با بی سوادی دریافت کند. علاوه بر آثار فاخری از جمله عرف و عادت در عشایر فارس، کتاب بخارای من ایل من، اگر قره قاج نبود، به اجاقت قسم و طلای شهامت توسط محمد بهمن بیگی به رشته تحریر درآمده است.
با حضور استاد محمد بهمن بیگی و ایجاد دبیرستان و دانشسرای عشایری شیراز و تربیت معلمانی در مدت کم از بین فرزندان عشایر، سواد آموزی در بین عشایر قشقایی و سپس سایر ایلات کشور جدی شد و شوق و ذوق نوجوانان و جوانان برای تحصیل و معلمان برای تدریس و امکانات آموزش عشایر دست به دست هم داد تا جهشی عظیم در امر سوادآموزی عشایر ایجاد شود.
شادروان محمد بهمن بیگی یازدهم اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۹ در سن ۹۰سالگی جهان خاکی را بدرود گفت.
نظر دهید