امروز : 05 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1398/04/31 - 10:26
  • تعداد بازدید : 637
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد:

عشایر گهکیلویه و بویراحمد سالانه 7800 تن گوشت تولید می کنند

مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: حدود 11درصد از جمعیت این استان را عشایر تشکیل می دهند که سالانه بیش از 7800 تن گوشت قرمز، 26 هزار تن شیر، 400 تن پشم و بیش از 150 تن روغن و کشک و بیش از هزار متر مربع انواع صنایع دستی تولید می کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ایسنا، مجید علی پور اظهار داشت: عشایر کهگیلویه و بویراحمد بیش از یک میلیون راس دام سبک در اختیار دارند و با پراکندگی در 70 درصد وسعت استان به عنوان ارکان اقتصادی استان محسوب می شوند.استان کهگیلویه و بویراحمد از جمله استان هایی است که تمرکز جمعیت عشایر در آن بالا است و ساختار اجتماعی استان بر مبنای سلسله مراتب ایلی است که به سوابق عشیریه ای استان برمی گردد.


وی بیان داشت:


علی پور افزود: در استان کهگیلویه و بویراحمد 6 ایل بومی شامل بویراحمد، چرام، باشت بابویی، طیبی، دشمن زیاری و بهمئی و دو طایفه مستقل قشقایی و ممسنی زندگی کوچندگی دارند.


مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: در بخش کشاورزی، عشایر این استان بیش از 23 درصد عرصه های زراعی استان را در اختیار دارند و حدود 53 هکتار از اراضی زراعی و باغی استان متعلق به آنان است.


وی گفت: تقریبا بیش از 90 درصد جامعه عشایری  استان شاغل محسوب می شوند و نرخ بهره وری در جامعه عشایری استان بسیار بالا است.


علی پور تاکید کرد: سرانه دام خانوار عشایر بیش از 80 راس است البته در بعضی از شهرستان های استان سرانه دام از میانگین کشور بالاتر و در بعضی از شهرستان ها این سرانه پایین تر است.


مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: مهمترین وظیایف امور عشایر استان اجرای طرح عملیات اجرایی اسکان، ارائه خدمات پشتیبانی به کوچندگان، ارائه امکان سنجی و مطالعات جامع مناطق عشایری، ایجاد توسعه اشتغال در مناطق عشایری، طرح جایگزینی سوخت فسیلی، آموزش و ترویج در مناطق عشایری و هدایت، حمایت و نظارت بر شبکه تعاونی های عشایری است.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب