امروز : 23 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1402/09/07 - 18:17
  • تعداد بازدید : 274
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیرکل امور تعاونی‌های سازمان امور عشایر ایران:

عشایر کشور تا پایان سال ۶۰میلیون لیتر نفت نیاز دارند

مدیرکل امور تعاونی‌های سازمان امور عشایر ایران گفت: عشایر کشور تا پایان سال ۶۰میلیون لیتر نفت و ۱۵میلیون کیلوگرم گاز مایع نیاز دارند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، بیژن زیلانی در گفت‌وگو با ایانا بیان کرد: پیش‌بینی ما برای میزان مصرف سوخت عشایر تا پایان فصل سرد حدود ۶۰میلیون لیتر نفت و ۱۵میلیون کیلوگرم گاز مایع در قالب کپسول‌های ۱۱کیلویی است.


وی قیمت دسترسی عشایر به سوخت را به دلیل هزینه‌های بالای حمل و نقل به مناطق سخت گذر، اجحاف آمیز عنوان کرد و افزود: عشایر کشور تا سال ۱۴۰۰ به مدت دو سال برای حمل سوخت یارانه دریافت کردند ولی باوجود پیگیری‌های سازمان امور عشایر، این یارانه در قانون بودجه سالیانه دیده نشد و ادامه پیدا نکرد.


زیلایی ادامه داد: درحال حاضر این موضوع در اختیار سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی است که یارانه حمل عشایر در بودجه سالانه سازمان امور عشایر قرار بگیرد، که تا امروز محقق نشده است.


مدیرکل امور تعاونی ها و نظام بهره برداری سازمان امور عشایر بیان کرد: عدم تخصیص یارانه حمل به عشایر به زیان عشایر است به‌عنوان ‌مثال کپسول گاز که در شهر با قیمت‌ ۳۰تا ۴۰هزار تومان در دسترس است، به دست عشایر با قیمت‌ ۷۰ تا ۸۰هزار تومان می‌رسد.


وی با اشاره به اینکه تمام عشایر تحت پوشش شبکه‌های تعاونی های عشایری قرار دارند و این شبکه وظیفه سوخت‌رسانی به عشایر را برعهده ‌دارد، افزود: تعاونی های عشایری، توسط بخش خصوصی اداره می‌شوند و سرمایه این تعاونی ها توسط خود عشایر تأمین ‌شده است و سازمان امور عشایر وظیفه هدایت، حمایت و نظارت بر عملکرد و نحوه فعالیت این شبکه‌ها را برعهده ‌دارد.


زیلائی در پاسخ به این سؤال که آیا برنامه‌ای برای توسعه زیرساخت سوخت‌رسانی به عشایر وجود دارد، گفت: با توجه به شرایط کوچ‌نشینی عشایر و جابجایی آنان در طول سال، راهی برای احداث زیرساخت سوخت‌رسانی بیشتر از سیستم حمل‌ونقل موجود، وجود ندارد.


مدیرکل امور تعاونی‌ها و نظام بهره‌برداری سازمان امور عشایر ایران توضیح داد: در صورتی‌ که عشایر یکجانشین و اسکان پیدا کنند، می‌توان برای زیرساخت‌های سوخت‌رسانی به آنان برنامه‌ریزی کرد که در آن صورت نیز از شرایط زندگی عشایری خارج‌شده و در قالب روستا کد گرفته و روستایی قلمداد می‌شوند.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب