امروز : 04 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1398/07/29 - 14:45
  • تعداد بازدید : 667
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
30 آبان آغاز کوچ پاییزه عشایر کرمانشاه

عشایر کرمانشاه برای کوچ به مناطق قشلاقی عجله نکنند

مدیرکل امور عشایر کرمانشاه با تاکید بر اینکه عشایر استان برای کوچ به مناطق قشلاقی عجله نکنند، گفت: براساس تقویم کوچ زمان رسمی کوچ پاییزه عشایر استان به مناطق قشلاقی 30 آبان تعیین شده است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی امور عشایر کرمانشاه، بهزاد محمدی در جلسه هماهنگی کوچ پاییزه عشایر استان کرمانشاه اظهار داشت: عشایر استان کرمانشاه با 14 هزار خانوار در قالب 14 ایل و یک طایفه مستقل و 80 هزار نفر جمعیت دوره ییلاقی خود را در سطح استان و دوره قشلاقی را در مناطق گرمسیری استان و استان های ایلام، خوزستان و لرستان سپری می‌کنند.



وی ادامه داد: بر اساس تقویم کوچ زمان رسمی کوچ عشایر از 30 آبان آغاز می‌شود، البته برخی از عشایر بویژه آنهایی که به صورت سنتی کوچ می‌کنند و کوچ آنها بین یک ماه تا 45 روز طول می‌کشد، فرآیند کوچ خود را آغاز کرده‌اند.


محمدی از عشایر استان خواست زودتر از زمان مقرر کوچ خود را شروع نکنند تا مشکلی برای آنان پیش نیاید.


مدیرکل امور عشایر کرمانشاه با اشاره به احتمال بالای قاچاق دام حین کوچ عشایر در نقاط مرزی استان، گفت: اگرچه به منظور جلوگیری از قاچاق دام طرح هویت‌گذاری دام در دست اقدام است، اما از آنجایی که هنوز خیلی از دام‌های عشایر پلاک گذاری نشده‌ از عشایر می خواهیم تا برای جلوگیری از قاچاق دام با نیروهای نظامی و انتظامی همکاری داشته باشند.


وی ادامه داد: هماهنگی‌های لازم برای صدور کارت‌ تردد به ویژه برای آن دسته از عشایری که کوچشان در نقاط مرزی انجام می‌شود، صورت گرفته است.


محمدی با بیان اینکه تدابیر لازم برای تامین سوخت عشایر در فصل کوچ اندیشیده شده، گفت: در سنوات گذشته سهمیه سوخت عشایر 400 لیتر بود که امسال با اقدامات خوب صورت گرفته این میزان به 800 لیتر افزایش پیدا کرده است.


مدیرکل امور عشایر کرمانشاه با بیان اینکه عشایر استان کرمانشاه 4.2 درصد از جمعیت استان را شامل می‌شوند، گفت: 6.7 درصد از جمعیت عشایر کشور در استان کرمانشاه زندگی می‌کنند و  با در اختیار داشتن 1.5 میلیون راس واحد دامی از نظر تعداد دام در اختیار عشایر رتبه چهارم را در کشور دارند.


وی با اشاره به نقش مهم عشایر در تولیدات دامی و صنایع دستی، اظهار کرد: عشایر استان 30 درصد پروتئین مورد نیاز استان شامل 13 هزار تن گوشت قرمز، 27 هزار تن شیر و فرآورده‌های آن، 1700 تن انواع الیاف دامی شامل پشم، کرک و مو، 900 تن روغن حیوانی و 22 هزار قطعه انواع صنایع دستی تولید می‌کنند.


کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب