دیدار رئیس فراکسیون ورزش مجلس با مهندس قندالی
عشایر نقطه درخشان حفظ منابع زیستی هستند
رئیس سازمان امور عشایر ایران در دیدار با رئیس فراکسیون ورزش مجلس گفت: اگر امروز 30 تا 40 هزار هکتار مراتع دست نخورده در کشور داریم همین مراتعی است که در اختیار عشایر است و اگر از نظر حفظ منابع زیستی هم نگاه کنیم عشایر نقطه درخشان حفظ منابع زیستی هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، کرمعلی قندالی روز دوشنبه 28 مهر ماه در نشست با محمدمهدی فروردین رئیس فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم فیروزآباد،، فراشبند و قیر و کارزین اظهار داشت: از هر فرصتی برای برند و مطرح شدن عشایر استقبال می کنیم و تیم ورزشی قشقایی از این نظر مهم و مورد توجه بود.
وی با بیان اینکه کسانی می توانند عشایر را درک کنند که خودشان در این زندگی بوده باشند، گفت: زندگی عشایر یک زندگی پویا و فعال است و این جمعیت زمانی می توانند پویا باشند که محیط آنان پویا باشد و در طبیعت زندگی کنند و البته ما باید امکانات و زیرساخت های لازم مثل آب و برق و ... را برای آنان فراهم کنیم.
قندالی با اشاره به اینکه با دلایل گوناگون می توان ثابت کرد زندگی عشایر مطابق بر موضوعات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشور است، گفت: تنوع زیادی به لحاظ فرهنگی در زندگی عشایر وجود دارد و 104 ایل هستند که در حوزه فرهنگی و گردشگری دارای ظرفیت بسیار بالایی هستند.
رئیس سازمان امور عشایر ایران ابراز داشت: گیاهان داروئی، صنایع دستی و حتی لبنیات یک سرمایه بی بدیل است که در مناطق عشایری وجود دارد و همه اینها در یک چرخه دانش بومی انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه سازمان امور عشایر رنگین کمانی از اقوام مختلف است و از همه ایلات و طوایف در سازمان حضور دارند، اظهار داشت: ما چون می دانیم عشایر چه مشکلاتی دارند مسئولیت ما بیشتر است و از نگاه انسانی هم در قبال عشایر وظیفه داریم.
در 5 و 6 سال گذشته کارهای بزرگی برا عشایری انجام شده
رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه در جمهوری اسلامی همه دولتها برای عشایر کار کردند اما انصافا در 5 و 6 سال گذشته کارهای بزرگی در مناطق عشایری انجام شده است، ادامه داد: با تامین 260 دستگاه خودرو و کامیون تانکردار آبرسان ناوگان خودرویی امور عشایر استانها نوسازی شد.
قندالی گفت: پیش از این تسهیلات برای عشایر معنا نداشت اما ظرف این 5 و 6 سال دو هزار میلیارد تومان تسهیلات مختص عشایر بوده است که 600 میلیارد تومان آن قرض الحسنه و از محل اعتبارات مدیریت بحران بوده که این تسهیلات را به سمت تشکلها هدایت کردیم و امروز تشکلهای عشایری به یکی از فعال ترین تشکلهای کشور تبدیل شده اند.
وی ادامه داد: در حوزه زنجیره تولید گوشت قرمز نیز در این چند سال بیش از 1000 میلیارد تومان تسهیلات به عشایر داده ایم و در 8 استان که اصلا ساختار عشایری نداشتیم ساختار گرفتیم و نیروهایی هم جذب شد.
رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: در تامین اعتبارات بخشی را مدیون دولت و بخشی زیادی را هم مدیون مجلس هستیم که واقعا شاهکار کرد و در دو سه حکم مثل مالیات بر ارزش افزوده کلمه عشایر بعد از کلمه روستا آمد و از همین محل در چند سال گذشته 300 تا 400 میلیارد تومان به عشایر اختصاص پیدا کرد.
وی بیان داشت: از طریق قانون بند ه تبصره 4 که اعتبار آن از محل صندوق توسعه ملی است برای تامین آب عشایر اعتبارات خوبی اختصاص داده شد و همچنین سه جلسه شورای عالی عشایری برگزار شد که مصوباتی خوبی در زمینه های بهداشتی، فرهنگی و آموزشی عشایر به تصویب رسیده است.
قندالی با اشاره به اینکه سرشماری ثبتی مبنایی عشایر کشور در روز ملی آمار اعلام می شود، گفت: سرشماری عشایر کوچنده کشور 30 میلیارد تومان هزینه داشت که ما با یک میلیارد و 800 میلیون تومان این سرشماری را انجام دادیم.
عشایر در انتخابات درصد نفوذ زیادی دارند
رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اینکه عشایر یک جمعیت نجیب، با کرامت، کم توقع، تولید کننده و موثرترین جمعیت در همه امورات کشور هستند، اظهار داشت: عشایر در مباحث اجتماعی و حتی انتخابات درصد نفوذ زیادی دارند.
قندالی خاطرنشان کرد: مجلس یازدهم با رویکردی که نسبت به عشایر دارد باید نتیجه آن را در زندگی عشایر و تقویت زیرساختها در مناطق عشایری ببینیم.
وی یادآور شد: با وزارت نیرو توافق داریم تا پایان برنامه ششم 70 هزار خانوار عشایری را مجهز به پنل خورشیدی کنیم و امسال 13 هزار و 200 خانوار اختصاص می یابد که فارس اولین استان است.
رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اینکه تشکلها را موظف کرده ایم از هر طریقی می توانند نهاده دامی عشایر را تامین کنند، گفت: مسئول تامین علوفه دام شرکت پشتیبانی دام است و ما هم کمک می کنیم و تا چند روز آینده 25 هزارتن نهاده دامی توزیع می کنیم.
قندالی با اشاره به تراکم زیاد دام در کشور، گفت: کشورهای عربی استقبال زیادی از دام ایرانی می کنند و موضوع صادرات دام در دست پیگیری است.
وی خاطرنشان کرد: آیین نامه ساماندهی عشایر یادگاری است که از دولت هشتم مانده است و در مجلس هم کمک کنید این آیین نامه با جدیت اجرا شود.
قندالی با اشاره به اینکه خیلی از عشایر نمی توانند تسهیلات بگیرند چرا که وثیقه ندارند، گفت: عشایر دیونی به بانک ندارند و تنها کسانی که تمام بدهی تسهیلات را برمی گردانند عشایر هستند و در مجلس کمک کنید پروانه چرای دام عشایر به عنوان وثیقه تسهیلات از سوی بانکها پذیرفته شود.
رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: به استان فارس ده کامیون تانکر آبرسانی دادیم و قرار بود خود استان هم ده کامیون فراهم کند که تا کنون اتفاق نیفتاده و پیگیری کنید این ماشین ها اختصاص پیدا کند.
فیروزآباد پایگاه قشقایی ها است
نماینده مردم فارس در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با اشاره به اینکه عشایر فارس بیشترین جمعیت عشایری کشور را دارند، گفت: شهرستان فیروزآباد بیشترین جمعیت عشایری استان را دارد و پایگاه قشقایی ها است.
محمدمهدی فروردین بیان داشت: عشایر فارس خدمات ارزنده ای را در انقلاب و دفاع مقدس داشته اند و همیشه مورد کم لطفی بوده اند.
رئیس فراکسیون ورزش عشایر با قدردانی از خدمات سازمان امور عشایر به عشایر، بخشی از مشکلات عشایر حوزه انتخابیه خود را بیان و ابراز امیدواری کرد در مشکلات سخت اقتصادی که وجود دارد فرجی صورت گیرد.
معاون توسعه و امور زبنائی سازمان امور عشایر ایران نیز در این نشست با بیان اینکه حلقه مفقوده ای در حوزه عشایر در مجلس و قانون داریم، گفت: هر کاری که می خواهد انجام شود باید مبنای قانونی داشته باشد و در برنامه هفتم باید برای عشایر ظرفیت های قانونی ایجاد کنیم.
شاهپور علائی مقدم با اشاره به اینکه ما تنها سازمان دولتی هستیم که وقتی پیشنهادی به مجلس می دادیم با یک اشاره رئیس فراکسیون عشایری رای می آورد، گفت: پوشش بیمه برای عشایر تا سن 50 سال است که باید مجلس کمک کند این سن به 60 تا 65 سال افزایش داده شود.
بهرام میراخورلی معاون توسعه و مدیریت و منابع سازمان امور عشایر هم گزارشی از سفر خود به استان فارس و شرکت در شورای عشایری فیروزآباد همزمان با "روز ملی روستا و عشایر" ارائه داد و از خدمات صورت گرفته در مناطق عشایری شهرستان توسط فرمانداری و سایر دستگاهها قدردانی کرد.
نظر دهید