امروز : 04 دی 1404
<<سرمایه گذاری برای تولید>>
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : // - 17:16
  • تعداد بازدید : 1641
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران:

عشایر نقش مهمی در اقتصاد مقاومتی و مقابله با تحریم ها دارند

معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران گفت: جمعیت عشایر یک میلیون و 200 هزار نفر است که تنها 1.8 درصد جمعیت کشور را شامل می شوند اما همین جمعیت نقش بسیار مهمی در اقتصاد مقاومتی و مقابله با تحریم ها دارند.

یه گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، شاهپور علائی مقدم در همایش همبستگی و اتحاد ایلات و عشایر استان فارس در شیراز با بیان این مطلب اظهار داشت: در برنامه اول تا پنجم توسعه تقریبا نامی از عشایر برده نشده بود اما در چند سال اخیر کارهای بسیار اساسی ای برای عشایر انجام شده است.


وی ادامه داد: در برنامه پنجم توسعه فقط یک بار نام عشایر برده شده بود آن هم در بحث بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر اما در برنامه ششم 17 بار کلمه عشایر بکار برده شده است.


علائی مقدم افزود: کار بسیار دشواری بود که جامعه عشایری را به عنوان گروه سوم هدف اجتماعی در قانون و سند معتبری مثل برنامه پنج ساله بگنجانیم تا این جامعه نیز از ظرفیت های قانونی این سند معتبر منتفع شوند.


معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه تلاش می کنیم تا فراکسیون عشایری در مجلس تقویت شود، گفت: فراکسیون عشایری مجلس ابزار بسیار خوب و مهمی برای پشتیبانی از جامعه عشایری است.


وی با بیان اینکه تعداد اعضای فراکسیون عشایری از همه فراکسیون های مجلس بیشتر است، افزود: هر پیشنهاد و طرحی از طرف سازمان امور عشایر یا دولت به فراکسیون عشایری مجلس ارائه می شود با رویکرد مثبت مورد بررسی قرار می گیرد.


علائی مقدم با اشاره به اینکه زمانی تسهیلات کم بهره به عشایر اختصاص نمی یافت، بیان داشت: اما در چند سال اخیر و با حمایت های مجلس و دولت حدود 800 میلیارد تومان تسهیلات به عشایر اختصاص یافت که استان فارس مقام اول را در جذب این تسهیلات بدست آورد.


معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران گفت: در حال حاضر میانگین درآمد عشایر یک میلیون و 100 هزار تومان در ماه است و تمام تلاش ما این است که تا پایان برنامه ششم این مبلغ حداقل دوبرابر افزایش یابد و  به دو میلیون و 200 هزار تومان برسد.


وی با اشاره طرح های هفت گانه سازمان امور عشایر برای ایجاد اشتغال و افزایش درآمد عشایر، اظهار داشت: طرح زنجیره تولید گوشت قرمز در مناطق عشایری تا سر سفره مصرف کننده یکی از  این طرح ها است که در استان های کشور در حال انجام است.


علائی مقدم ادامه داد: در این خصوص روش تغییر تغذیه دام و جایگزینی کنستانتره بجای جو برای کاهش هزینه های تولید و بهبود ضریب تبدیل علوفه به وزن دام زنده در دست پیگیری و اجرا است.


معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران یکی دیگر از طرح های در دست اجرای سازمان امور عشایر را طرح تکمیل زنجیره تولید لبنیات و فرآورده های لبنی عنوان کرد و گفت: 450 هزار تن لبنیات در بخش عشایری تولید می شود ولی بیشترین سود آن را واسطه ها می برند.


وی افزود: طرح کشت گیاهان داروئی، طرح گردشگری عشایر، راه اندازی شرکت های فنی مهندسی دانش بنیان توسط فرزندان عشایر، طرح توسعه زراعت و باغداری در مناطق عشایری از دیگر طرح ها و برنامه هایی است که برای افزایش درآمد و تنوع بخشی به مشاغل عشایری در دست اجرا است.


علائی مقدم در ادامه اظهار داشت: کار بسیار بزرگی که از سال 96 اتفاق افتاد اختصاص سهمی از اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده به جامعه عشایری است.


معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران یادآور شد: در برنامه پنجم توسعه70 درصد شهرها و 30 درصد نیز روستاها از مالیات بر ارزش افزوده بهره مند می شدند عشایر سهمی نداشتند اما در قانون برنامه ششم برای عشایر  نیز سهمی از این محل برای عشایر در نظر گرفته شد.


وی با مهم خواندن صنایع تبدیلی، فرآوری، بسته بندی و عرضه بازرگانی محصولات، گفت: اتحادیه های عشایری باید برای ایجاد کشتارگاه، قطعه بندی، بسته بندی و فروشگاه های عرضه محصولات عشایری اقدام کنند و ما هم حمایت می کنیم و تسهیلات لازم را پرداخت می کنیم.



قائم مقام سازمان امور عشایر ایران گفت: به دنبال ایجاد امکانات و تکمیل زنجیره تولید گوشت قرمز و لبنیات عشایر هستیم تا این تولیدات به دست مصرف کننده برسد.


وی بیان داشت: جامعه عشایری کشور 24 میلیون راس دام در اختیار دارند و 25 درصد از گوشت قرمز مورد نیاز کشور را تامین می کنند که باید با استفاده از ظرفیت جامعه عشایری و راه اندازی فروشگاه های زنجیره ای، زنجیره تولید تا توزیع و مصرف گوشت قرمز و همچنین لبنیات عشایر را تکمیل کنیم.


علائی مقدم ادامه داد: امروز در کشور بیشترین تسهیلات به صنایع سنگین اختصاص می یابد در حالی که باید به سمت ایجاد واحدها و صنایع تبدیلی و بسته بندی برویم و از آنها حمایت کنیم.


معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: نباید به خام فروشی محصولات افتخار کنیم چرا که ارزآوری یک محصول خام صادراتی به مراتب کمتر از محصولات فرآوری شده است.


 



 

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب