امروز : 01 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1399/05/08 - 11:20
  • تعداد بازدید : 611
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
35 میلیون هکتار از مراتع کشور در اختیار عشایر است

عشایر محیط­بان و جنگل­بان رایگان و افتخاری برای کشور هستند

رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه 35 میلیون هکتار از مراتع دست نخورده کشور در اختیار عشایر است، گفت: عشایر هم محیط­بان و هم جنگل­بان رایگان و افتخاری برای کشور هستند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، کرمعلی قندالی در نشست با قاضی زاده هاشمی نماینده مردم فریمان، سرخس، احمدآباد و رضویه در مجلس با اشاره به جمعیت یک میلیون و 200 هزار نفری عشایر اظهار داشت: عشایر کشور علی رغم جمعیت کم، سالانه حدود 200 هزار تن گوشت قرمز که 25 درصد گوشت مورد نیاز کشور است را تولید می کنند که این تولیدات از نظر کیفیت، سلامت و تامین امنیت غذایی کشور بسیار مهم و تاثیر گذار است.


وی افزود: حدود 500 هزار سامانه عرفی در مناطق عشایری کشور داریم که نقطه به نقطه یک پایگاه و پاسگاه انتظامی هستند و از امنیت کشور به خصوص در مرزها دفاع و حراست می کنند.


 


در تامین آب شرب برای عشایر هنوز مشکلاتی وجود دارد


رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: حدود 95 درصد سامانه های عشایر به راه دسترسی دارند اما در حوزه آبرسانی و تامین آب شرب پایدار برای عشایر هنوز مشکلاتی وجود دارد.


وی افزود: نقطه عطف تامین آب پایدار برای عشایر در سال 98 و از محل بند ه تبصره 4 قانون سنواتی و با اذن مقام معظم رهبری بود که در این قانون کلمه عشایر بعد از روستا آورده شد و 18 میلیون یورو معادل 253 میلیارد تومان اختصاص داده شد که با اجرای 413 پروژه آبرسانی 17 هزار خانوار عشایری به آب شرب پایدار دسترسی پیدا کردندو


قندالی اضافه کرد: امسال هم سهم عشایر از این محل 12 میلیون یورو است که نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده اما با این اعتبار در مجموع در دو سال حدود 25 هزار خانوار عشایری از آب بهداشتی بهره مند خواهند شد و سطح برخورداری عشایر از آب آشامیدنی سالم به 63  درصد می رسد که هنوز 37 درصد عشایر آنگونه که مدنظر ما است برخوردار نیستند.


وی با اشاره به اینکه انرژی خورشیدی یکی از نیازهای امروز عشایر است، بیان داشت: با همکاری وزارت نیرو تا پایان امسال 18 هزار پنل خورشیدی بین عشایر کشور توزیع خواهد شد.


 


اعتبارات مالیات برارزش افزوده سلیقه ای عمل می شود


رئیس سازمان امور عشایر ایران در بخش دیگری از سخنانش گفت: در مجلس دهم و با کمک فراکسیون عشایری مجلس قوانین موثری برای حمایت از عشایر تصویب شد که یکی از این قوانین سهم عشایر از مالیات بر ارزش افزوده بود.


وی با اشاره به وجود مشکلاتی در تخصیص سهم عشایر از مالیات بر ارزش افزوده، گفت: در بعضی از استانها در تخصیص این اعتبارات سلیقه ای عمل می شود و آنچنان که باید به عشایر تخصیص نمی یابد.


قندالی با بیان اینکه کار در حوزه عشایر بسیار سخت و طاقت فرساست، گفت: در حوزه فرهنگی مصوبه ای را تحت عنوان "طرح ارائه خدمات فرهنگی و مذهبی به عشایر" از هیات دولت گرفتیم که 17 دستگاه حضور داشتند و وظیفه مند هستند و از مجلس می خواهیم نظارت بیشتری داشته باشد و ما هم مطالبه گری و کمک می کنیم.


 



اجرای موفق زنجیره تولید گوشت در خراسان رضوی


رئیس سازمان امور عشایر با بیان اینکه در خراسان رضوی طرح زنجیره تولید گوشت قرمز به صورت موفق انجام شده و الگو است، گفت: در طرح زنجیره گوشت قرمز، افزایش بهره وری و درآمد عشایر برای ما بسیار مهم است و در اجرای این طرح در مناطق عشایری خراسان رضوی در مصرف نهاده دامی و تغذیه دام تقریباً تا 50 درصد بهره وری ایجاد شده است.


وی با بیان اینکه در توزیع نهاده و تسهیلات به عشایر مشکلی نداریم، گفت: مشکلی که عشایر دارند نداشتن وثیقه و ضمانت برای دریافت تسهیلات بانکی است که تقاضا داریم مجلس در این بخش به ما کمک کند.


قندالی ادامه داد: به ازای هر راس دام پروار شده 400 تا 450 هزار تومان تسهیلات به عشایر پرداخت می کنیم و هر کس تا هر میزان بخواهد می تواند دریافت کند.


 


فوتی بر اثر کرونا در مناطق عشایری نداشتیم


رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه خوشبختانه تاکنون در بین عشایر حتی یک نفر هم فوتی گزارش نشده است، بیان کرد: طبق آخرین آمار وزارت بهداشت در 31 تیر، تاکنون فقط دو نفر از عشایر مبتلا به کرونا در بیمارستان بستری شدند.


وی خاطرنشان کرد: امسال علی رغم میل باطنی و سختی هایی که عشایر باید متحمل می شدند، بالاجبار کوچ بهاره را یک ماه به تاخیر انداختیم و کوچ با ماشین را الزام کردیم که تاثیر خوبی در عدم ابتلای عشایر به کرونا داشت و شاید یکی از دلایل عدم ابتلای عشایر همین قرنطینه بومی بود و همکاری خوبی نیز با وزارت بهداشت در پیشگیری از شیوع کرونا در بین عشایر داشتیم.


معاون توسعه و امور زیربنایی، مدیر حوزه ریاست، و رئیس روابط عمومی سازمان امور عشایر و همچنین فرماندار فریمان و روسای جهادکشاورزی فریمان و سرخس در این نشست که در سالن اجتماعات سازمان امور عشایر برگزار شد حضور داشتند.


 





 



 




کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب