رئیس سازمان امور عشایر ایران:
عشایر ظرفیت تولید 300 هزار تن گوشت در سال را دارند
رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: عشایر ظرفیت تولید 300 هزارتن گوشت در سال را دارند و از طریق اصلاح نژاد دام و اصلاح روش تغذیه دام می توانیم به این عدد برسیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، نشست پایان سال شورای مدیران سازمان امور عشایر ایران با حضور مدیرکل دفتر برنامه و بودجه وزارت جهاد کشاورزی در سالن جلسات شهید سپهبد قاسم سلیمانی برگزار شد.
رئیس سازمان امور عشایر ایران در این نشست اظهار داشت: عشایر رنگین کمانی از فرهنگ ایران است و در یک زندگی سخت ۲۰۰ هزار تن گوشت و ۳۵درصد از گوشت قرمز مورد نیاز کشور را از منابع دام سبک تولید میکنند.
شاهپور علائی مقدم ادامه داد: عشایر ظرفیت تولید 300 هزارتن گوشت در سال را دارند و از طریق اصلاح نژاد دام و اصلاح روش تغذیه دام می توانیم به این عدد برسیم.
وی با بیان اینکه سالانه یک واحد درصد از منابع صندوق توسعه ملی برای اجرای زنجیره تولید گوشت قرمز به عشایر اختصاص می یابد، گفت: در چهار سال گذشته دو هزار و 200 میلیارد تومان تسهیلات کم بهره به عشایر پرداخت کردیم که باعث افزایش 37 هزار تنی تولید گوشت در مناطق عشایری شده است.
رئیس سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: جمعیت عشایر قابل توجه نیست ولی به عنوان حافظان منابع طبیعی و مرزداران بیمزد، پاسدار فرهنگ ایران و سندی از آبا و اجداد ایرانیان هستند.
علائی مقدم افزود: عشایر کمترین فشار را بر منابع آب زیرزمینی دارند و به عنوان یک جامعه متحرک به آنان خدمات می دهیم که به دلیل همین تحرک خدمات رسانی به آنان مشکل است.
پیشنهاد صادرات ۱۰درصد دام عشایر را به ستاد تنظیم بازار دادهایم
رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: یکی از مشکلات عشایر عرضه دام مازاد است که برای برطرف شدن آن پیشنهاد صادرات ۱۰درصد دام عشایر را به ستاد تنظیم بازار دادهایم.
وی گفت: امسال علیرغم مشکلاتی که در تامین نهاده دامی وجود داشت توانستیم ۴۷۰ هزار تن نهاده دامی برای عشایر تهیه کنیم و با دستوری که از وزیر جهادکشاورزی گرفتیم ۱۰۰هزار تن دیگر نیز تامین و توزیع می شود.
علائی مقدم بیان داشت: امسال سال سختی بود چراکه شیوع کرونا تمام بخشهای کشور را تحت تاثیر قرار داد و عشایر کمترین آسیب را از نظر ابتلا به بیماری کرونا دیدند و تنها ۵ نفر از عشایر بر اثر کرونا فوت شدند.
آرد و سوخت حکم طلا را برای عشایر دارد
رئیس سازمان امور عشایر ایران در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر نظارت دقیق بر توزیع آرد و سوخت در بین عشایر، اظهار داشت: آرد و سوخت حکم طلا را برای عشایر دارد و باید نظارت لازم در خصوص توزیع آن در مناطق عشایری صورت گیرد.
وی یادآور شد: با تصویب مجلس در سال 98 عشایر برای اولین بار از یارانه حمل آرد و سوخت برخوردار شدند و در دو سال 30 میلیارد تومان یارانه حمل آرد و سوخت به عشایر اختصاص یافت.
علائی مقدم با اشاره به پروژههای اجرایی در مناطق عشایری در سال جاری، گفت: امسال ۲۸۲ پروژه با اعتبار ۱۴۴۰ میلیارد تومان توسط دستگاههای مختلف در مناطق عشایری اجرا شد که در دهه فجر به بهره برداری رسید و ۲۸۸ پروژه تامین آب نیز با اعتبار ۱۳۰ میلیارد تومان توسط سازمان امور عشایر در مناطق عشایری اجرا و به بهرهبرداری رسید.
تامین نهاده دامی دغدغه رئیس سازمان امور عشایر ایران
علائی مقدم در ادامه سخنانش گفت: دغدغه من برای سه ماه اول سال آینده تامین نهاده دامی برای عشایر است که باید همه دست به دست هم دهیم و اتحادیه های عشایری نیز تمام تلاش و توان خود را در این زمینه بکار بگیرد.
وی با بیان اینکه سازمان امور عشایر یک سازمان مفید و اثرگذار در تامین امنیت غذایی و توسعه پایدار است، گفت: عشایر در شبانه روز و تعطیلات مشغول به تولید هستند و نیاز به خدمات رسانی دارند و از این منظر سازمان امور عشایر ایران با سازمان های دیگر تفاوت دارد.
با 100درصد نمایندگان مجلس تعامل داریم
رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اینکه در چند ماه گذشته بیش از 40 نماینده در سازمان امور عشایر حضور پیدا کردند، گفت: تقریبا با 100درصد نمایندگان مجلس دارای تعامل هستیم و با تصویب مجلس 50 میلیارد تومان برای مرمت و نگهداری راه های عشایری اختصاص یافت.
علائی مقدم در پایان این نشست از زحمات و خدمات مدیران، کارشناسان و کارکنان ستادی و استانی امور عشایر کشور در ارائه خدمات به جامعه عشایری قدردانی کرد.
در این نشست که مدیرکل دفتر برنامه و بودجه وزارت جهاد کشاورزی نیز حضور داشت، رئیس سازمان امور عشایر ایران در حکمی "حمید امینی" را به عنوان مدیرکل دفتر برنامه و بودجه سازمان امور عشایر منصوب کرد.
مهندس امینی با 27 سال سابقه کار در برنامه و بودجه، پیش از این مسئولیت معاونت دفتر برنامه و بودجه وزارت جهاد کشاورزی را برعهده داشت.
انتصاب "حمید امینی" به عنوان مدیرکل دفتر برنامه و بودجه سازمان امور عشایر ایران
نظر دهید