امروز : 05 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1398/05/27 - 15:52
  • تعداد بازدید : 870
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
قائم مقام سازمان امور عشایر ایران:

عشایر در چرخه اقتصاد و امنیت غذایی کشور نقش اساسی دارند

قائم مقام سازمان امور عشایر ایران با اشاره به نقش اساسی عشایر در چرخه اقتصاد، امنیت غذایی و توسعه پایدار گفت: تلاش می کنیم تا درآمد خالص عشایر را تا پایان برنامه ششم توسعه دو برابر کنیم

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، شاهپور علائی مقدم در حاشیه چهارمین نمایشگاه توانمندی های روستائیان و عشایر در گفت و گو با عشایر نیوز گفت:  سازمان امور عشایر در راستای ارتقای معیشت و رفاه عشایر از دو ابزار استفاده می کند که یکی از این ابزارها قانون و ابزار دیگر پرداخت تسهیلات با سود پایین است.



وی خاطرنشان کرد: در قانون برنامه ششم در چندین حکم از عشایر حمایت شده از جمله قانون مالیات بر ارزش افزوده که در قالب آن سهمی نیز به عشایر اختصاص یافته که با این اعتبارات زیرساخت ها، ساماندهی و ارائه خدمات به عشایر کوچنده را انجام می دهیم.



قائم مقام سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: در قانون بودجه سنواتی نیز که به موضوع آبرسانی به مناطق عشایری پرداخته شده، اعتبارات خاصی را قانون گذار به این موضوع اختصاص داده که از جمله می توان به بند ب تبصره 6 و بند ه تبصره 4 قانون بودجه سال 98 اشاره کرد.



وی پرداخت تسهیلات را از دیگر اقدامات حمایتی از عشایر برشمرد و افزود: از محل ورودی صندوق توسعه ملی سالانه یک واحد به درصد، تسهیلات کم بهره به عشایر اختصاص داده شده که این تسهیلات برای تکمیل زنجیره تولید گوشت قرمز و تکمیل زنجیره تولید لبنیات و فرآورده های لبنی، صنایع تبدیلی و فرآوری به عشایر پرداخت می شود.



علائی مقدم ادامه داد: از محل ماده 10 و 11 مدیریت بحران نیز برای تامین علوفه دام و کمک به صندوق های اعتبارات خرد زنان عشایری منابعی اختصاص یافته تا بتوانند تولیدات خود را عرضه و به دست مصرف کننده برسانند.



قائم مقام سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: این سازمان در ضمن اینکه سازمان خدمات پشتیبانی است، یک سازمان فنی مهندسی نیز محسوب می شود که در کنار آب رسانی، سوخت رسانی و راه سازی در مناطق عشایری به موضوع انتقال یافته های علمی و تحقیقاتی به عشایر می پردازد تا عشایر بتوانند کیفیت تولیدات خود را بهبود دهند.



وی با بیان اینکه تلاش می کنیم تا پایان برنامه ششم توسعه درآمد خالص عشایر را دو برابر کنیم، افزود: در حال حاضر میانگین درآمد عشایر یک و نیم میلیون تومان در ماه است و تلاش می کنیم با تنوع در درآمد عشایر این رقم را تا پایان برنامه ششم توسعه تا دوبرابر افزایش دهیم.



دبیر فراکسیون عشایری مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه عشایر 25 درصد گوشت قرمز کشور را تولید می کنند، افزود: بیش از 34 میلیون هکتار از مراتع کشور در اختیار عشایر قرار دارد و هر یک نفر از عشایر گوشت مورد نیاز 16 ایرانی را تولید می کنند.


علائی مقدم یادآور شد: عشایر حدود یک میلیون و 200 هزار نفر از جمعیت کشور را تشکیل می دهند که در قالب 203 تعاونی، 21 اتحادیه استانی و 300 صندوق اعتبارات خرد زنان عشایری فعالیت می کنند.


 

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب