امروز : 02 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1399/03/19 - 12:44
  • تعداد بازدید : 1391
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
قائم مقام سازمان امور عشایر ایران:

عشایر با کوچ تعریف می شوند/ اسکان عشایر دستاورد نیست

قائم مقام و معاون عمران و امور زیربنائی سازمان امور عشایر ایران گفت: عشایر با کوچ و جابجایی فصلی تعریف می شوند و اسکان عشایر به هیچ وجه یک دستاورد نیست.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، نشست بررسی مسائل و مشکلات جامعه عشایری با حضور قائم مقام، معاون توسعه مدیریت و منابع، و مدیران کل دفاتر تخصصی سازمان امور عشایر روز دوشنبه 19 خرداد در سالن اجتماعات این سازمان برگزار شد.


قائم مقام سازمان امور عشایر ایران در این نشست، اظهار داشت: عشایر را نباید با اجبار و زور به یک زندگی اجتماعی دیگر وادار کنیم بلکه باید براساس توانمندی هایی که دارند ساماندهی و آب، راه، گاز و سایر امکانات زیربنائی و زیرساختی مورد نیاز را برای آنان فراهم کنیم.



شاهپور علائی مقدم با اشاره به اینکه شاید عملیات اجرایی اسکان و جذب اعتبارات از منظر عمرانی برای مدیران خوشایند باشد؛ اما این سوال مطرح است که با اسکان عشایر ماهیت و هویت خود عشایر چه می شود؟



وی ادامه داد: عشایر نماد فرهنگ کهن ایرانی اسلامی هستند و شیوۀ زندگی آنان شیوۀ خاصی از زندگی است که باید آنرا حفظ کنیم و باید تنها عشایری که داوطلب اسکان هستند، اسکان داده شوند.



علائی مقدم خاطرنشان کرد: اگر عشایر امکانات، سرپناه، آموزش و پرورش و امنیت بالا داشته باشند و اختلافات مرتعی آنان برطرف و هزینه های تولید آنان کاهش یاید، تمایلی برای اسکان نخواهند داشت.



قائم مقام و معاون عمران و امور زیربنائی سازمان امور عشایر ایران، ابراز داشت: انجام مطالعات اجتماعی لازم برای اجرای پروژه های عمرانی در مناطق عشایری ضروری است و این یکی از مشکلاتی است که در این حوزه وجود دارد.



وی با تاکید بر استفاده از فن آوری های نوین در بخش عشایری به خصوص در آمار، اظهار داشت: سیستم های ما هنوز فن آوری نشده و به خاطر همین هنوز مشکلاتی بویژه در آمار عشایر وجود دارد.



علائی مقدم با اشاره به ظرفیت و وظایف شوراهای عشایری برای برطرف کردن مشکلات جامعه عشایری، گفت: وظیفه شوراهای عشایری استانی و شهرستانی این است که مشکلات برون دستگاهی امور عشایر را برطرف نمایند.


قائم مقام سازمان امور عشایر ایران با اشاره به ظرفیت مناطق عشایری در توسعه گیاهان داروئی، افزود: اراضی شیبدار که نیاز به تجهیز ندارند برای کشت و توسعه گیاهان داروئی در مناطق عشایری ظرفیت بسیار خوبی هستند.



مدیران کل دفاتر ساماندهی و هماهنگی امور عشایر، عمران و امور زیربنائی، امور تعاونی ها و نظام بهره برداری، و دفتر بهسازی امور تولید سازمان امور عشایر در این نشست حضور داشتند و نثطه نظرات خود را در خصوص موضوع نشست مطرح کردند.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب