امروز : 02 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1399/04/02 - 13:26
  • تعداد بازدید : 1654
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
رئیس سازمان امور عشایر ایران:

عشایر با کمترین هزینه بیشترین راندمان و تولید را برای کشور دارند

رئیس سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت: عشایر با کمترین هزینه بیشترین راندمان و تولید را برای کشور دارند و بدون ادعا در اقصی نقاط کشور شبانه روز کار و تولید می کنند.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، نشست بررسی مشکلات و مسائل عشایر با حضور رئیس و مدیران سازمان امور عشایر ایران، مدیرکل امور سیاسی نهاد ریاست جمهوری، و نمایندگان وزارتخانه ها و دستگاه های اجرائی در سالن اجتماعات سازمان امور عشایر برگزار شد.



رئیس سازمان امور عشایر ایران در این نشست با اشاره به عنوان جدیدی که برای آموزش و پرورش عشایری تحت عنوان "دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایری" انتخاب شده، گفت: عدالت آموزشی یک لفظ عام است و باید در شهر و روستا هم باشد و پیشنهاد و تقاضا داریم در این عنوان جدید تجدیدنظر صورت گیرد.


کرمعلی قندالی تصریح کرد: خیلی از فرزندان عشایر از مرحله اول تحصیل نمی توانند به مرحله دوم و دبیرستان بروند و در کنکور و دانشگاه نیز این حضور کمتر می شود و لازم است کارها و تصمیماتی در این زمینه بگیریم.






زندگی عشایر یک زندگی مبتنی بر کار و تلاش است



رئیس سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت: عشایر با کمترین هزینه بیشترین راندمان و تولید را برای کشور دارند و بدون ادعا در اقصی نقاط کشور شبانه روز کار و تولید می کنند.



وی با بیان اینکه در زندگی عشایری یک لحظه توقف وجود ندارد و یک زندگی مبتنی بر کار و تلاش است، ادامه داد: هر تصمیمی بگیریم و هر کمکی بکنیم به مردمی کمک کرده ایم که دعای آنان به عینه بدرقه ما خواهد شد و این دعا، مصداق دعای واقعی است و نیازی هم نیست ما را بشناسند.






عشایر به حداقل ها قانع هستند



رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: برای ما در شهرها همه امکانات فراهم است اما برخی از این امکانات در زندگی عشایری خیلی دارای مفهوم نیست و آنان به حداقل ها نیاز دارند و قانع هستند که آبی و راهی برایشان تامین شود.



وی با تاکید بر اینکه حتما عشایر باید در یکی از قطب های استقرار خود یک سرپناه مناسب و مطمئن داشته باشند، اظهار داشت: در حوزه راه 66 هزار کیلومتر راه عشایری در کشور داریم که بیشتر این راهها راه دسترسی است و استانداردهای لازم را ندارد.



قندالی بیان کرد: عشایر در حوزه های فرهنگی، اجتماعی، امنیتی و اقتصادی دارای شاخص هایی هستند که همه ما باید با تجهیز منابع و امکانات، این زندگی را حفظ کنیم.






عشایر بهترین محیط بان و قرق بان هستند



رئیس سازمان امور عشایر ایران با تاکید بر اینکه عشایر بهترین محیط بان و قرق بان هستند، ادامه داد:  35 هزار هکتار منابع طبیعی در حوزه قلمرو عشایر است که آثاری از تخریب را در این قلمرو نمی بینیم.



وی تاکید کرد: عشایر اگر در جایی هیزمی را مصرف می کنند بر اساس نیازشان است و اگر ما بتوانیم امکانات را برای آنان فراهم کنیم یکی از موثرترین شیوه های زندگی که با حفظ محیط زیست و منابع طبیعی منطبق است همین زندگی عشایر است.



 






ارتباطات یکی از چالش های عشایر است



رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: موضوع ارتباطات یکی از چالش هایی است که در حوزه عشایر وجود دارد در صورتی که تلفن همراه برای عشایر یکی از موضوعات اساسی است که بیشتر از شهرها نیاز است و در حوزه آموزش و اطلاع رسانی به عشایر نیز دارای اهمیت است.



قندالی یادآور شد: جمعیت عشایری کشور یک میلیون و 200 هزار نفر است که با همین جمعیت 25 درصد گوشت قرمز سالم کشور را تولید می کنند و بخش زیادی از گوشت ها که در قصابی ها به مردم عرضه می شود حاصل تلاش عشایر است.



وی اضافه کرد: 28 درصد دام سبک کشور در اختیار عشایر است و 35 درصد صنایع دستی کشور را نیز عشایر تولید می کنند و در حوزه امنیتی نیز حدود 30 هزار سامانه عرفی عشایری در مناطقی وجود دارد که ما حضور نداریم ولی عشایر زندگی و تلاش را به آنجا می برند.






سهم عشایر از سرانه کشور ناچیز است



رئیس سازمان امور عشایر ایران ابراز داشت: اگر سرانه ای که در کل کشور هزینه می شود به کل جمعیت کشور تقسیم و سهم عشایر را مشخص کنیم، این سهم ناچیز است هر چند که اتفاقات خوبی هم در مناطق عشایری افتاده است.




وی یادآور شد: حکومت ها در ایران در دوره های تاریخی مختلف در اختیار عشایر بوده است و ما هم اگر به پیشنیه خود مراجعه کنیم اصالتمان به همین عشایر برمی گردد.



قندالی با تاکید بر اینکه باید بتوانیم از این نشستها یک خروجی بگیریم، اظهار داشت: همه ما در این جمعی که حضور داریم می توانیم با هم اندیشی کارهای زیادی که در شان و منزلت عشایر باشد را برای عشایر انجام دهیم.



به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، در ابتدای این نشست احمدی میرقائد مدیرکل دفتر ساماندهی و هماهنگی امور عشایر گزارشی از جمعیت، توانمندی های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و امنیتی عشایر و کاستی ها و مشکلاتی که در جامعه عشایری وجود دارد به حاضرین در نشست ارائه داد.



نمایندگان وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی کشور نیز در این نشست گزارشی از اقدامات دستگاه متبوع خود ارائه دادند و در پایان مقرر شد موضوعات اولویت دار در حوزه عشایری برای ارائه به رئیس جمهور تبیین و در صورت نیاز نشست های کارشناسی برگزار و گزارش آن به دفتر امور سیاسی نهاد ریاست جمهوری ارائه شود.


 



کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب