مدیرکل امور عشایر اردبیل:
عشایر 6 استان در جشنواره بین المللی کوچ عشایر اردبیل حضور دارند
مدیرکل امور عشایر اردبیل از حضور عشایر کرمانشاه، اردبیل، خراسان شمالی، گلستان، خوزستان و آذربایجان غربی در جشنواره بین المللی کوچ عشایر شاهسون خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، مدیرکل امور عشایر اردبیل اظهار کرد: نهمین جشنواره کوچ عشایر اردبیل 7 و 8 اردیبهشت ماه به مدت دوروز در جعفرآباد مغان به صورت بینالمللی برگزار می شود.
وی با بیان اینکه در این جشنواره بیش از ۱۲۰مهمان خارجی از ۲۳کشور جهان حضور خواهند داشت، افزود: سفرای کشورهای عضو اکو و کشورهای حوزه دریای خزر و دریای سیاه از جمله مهمانان شرکت کننده در جشنواره بین المللی کوچ عشایر اردبیل هستند.
طهماسپور اضافه کرد: در این جشنواره علاوه بر حضور ۳۲طایفه از عشایر استان اردبیل، عشایر استانهای خوزستان، کرمانساه، گلستان، خراسان شمالی و آذربایجان غربی با لباسهای محلی، غذاهای سنتی و صنایع دستی ویژه خودشان شرکت خواهند کرد و شاهد حضور عشایر عرب، کرد، لر، ترکمن و کرمانج در این رویداد بینالمللی خواهیم بود.
وی برپایی ۳۴ آلاچیق، اجرای آیینهای سنتی عشایر، اجرای موسیقی محلی، برگزاری بازیهای بومی و محلی، مسابقه کشتی محلی، نمایش اسب و انتخاب قوچ برتر و زیباترین شتر و جهاز شتر را از جمله برنامههای نهمین جشنواره کوچ عشایر شاهسون عنوان کرد.
انتخاب اردبیل در ۲۰۲۳به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو
مدیرکل امور عشایر استان اردبیل با اشاره به تقارن رویداد گردشگری اردبیل ۲۰۲۳ و جشنواره بین المللی کوچ عشایر، بیان داشت: تمامی دستگاههای اجرایی استان پای کار هستند تا این رویداد بین المللی به بهترین شکل ممکن برگزار شود و با توجه به اینکه اردبیل در سال ۲۰۲۳ به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو انتخاب شده، امیدواریم با برگزاری باشکوه جشنواره کوچ عشایر اردبیل، میزبان شایستهای برای مهمانان باشد.
جشنواره فرصتی برای معرفی توانمندیهای عشایر
مدیرکل امور عشایر استان اردبیل گفت: هدف اصلی از برگزاری این جشنواره معرفی توانمندیهای جامعه عشایری در حوزههای فرهنگی، اقتصادی و هنری و نشان دادن اصالت کوچ بهاره و پاییزه عشایر است که سعی خواهیم کرد در سطوح بینالمللی نیز این توانمندیها را معرفی کنیم.
طهماسپور افزود: برای برگزاری این رویداد با میراث فرهنگی، ورزش و جوانان، جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، بنیاد شاهسون و مجموعه بسیج هماهنگیهای لازم انجام شده است.
وی یادآور شد: جشنواره کوچ عشایر استان اردبیل در سال ۱۳۸۶ با همکاری میراث فرهنگی و گردشگری ثبت ملی شده و جزو آثار غیرملموس کشور است و تلاش می کنیم این جشنواره ثبت جهانی شود.
نظر دهید