امروز : 29 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1400/03/13 - 20:53
  • تعداد بازدید : 371
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
رئیس سازمان امور عشایر ایران:

شورای عالی عشایر ظرفیت قانونی برای توسعه در مناطق عشایری است

رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: شورای عالی عشایر که از ۴۰ سال پیش را‌ه اندازی شده یک ظرفیت قانونی برای ارتقا شاخص‌های توسعه در مناطق عشایری است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، شاهپور علائی مقدم در شورای عشایری استان مازندران که به ریاست استاندار و با حضو رئیس فراکسیون عشایری مجلس و مدیران دستگاه های اجرایی استان برگزار شد، اظهار داشت: شورای عالی عشایر از ۴۰ سال پیش را‌ه اندازی شده و متناظر این شورا در استانها و شهرستان‌ها برای ارتقا شاخص‌های توسعه در مناطق عشایری تشکیل می‌شود.



وی به حمایت های دولت و مجلس طی پنج سال گذشته از سازمان امور عشایر اشاره کرد و بیان داشت: از سال ۹۵ ظرفیت‌های قانونی خوبی برای عشایر ایجاد کردیم به طوری که در برنامه ششم ۱۷ ظرفیت قانونی آورده شد و باعث تحول در شاخص‌های برخورداری در مناطق عشایری شد.



علائی مقدم با اشاره به اینکه آیین نامه ساماندهی عشایر به عنوان یک سند بسیار مهم برای هماهنگی بین دستگاه‌ها برای ارائه خدمات به عشایر تدوین شده است، افزود: عشایر علاوه بر نقش محوری که در تامین امنیت مرزها دارند، در پایداری و حفظ محیط زیست، تولیدات دامی و لبنی، تولید گوشت قرمز، صنایع دستی و گیاهان دارویی نیز نقش غیرقابل انکاری دارند.



 



توزیع ۲۰ هزار پنل خورشیدی در مناطق عشایری آغاز شده است



رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: توزیع ۲۰ هزار پنل خورشیدی در مناطق عشایری با همکاری وزارت نیرو آغاز شده و اولویت با عشایری است که در ییلاق و قشلاق دارای برق نباشند.



 وی با بیان اینکه عشایر ۴۰درصد فرش و ۳۵درصد صنایع دستی کشور را تولید می‌کنند که سهم ارزنده‌ای در تولیدات کشور است، گفت: عشایر به‌عنوان مرزداران پدافندغیرعامل هستند و تاکنون گزارشی از نیروهای اطلاعاتی مبنی بر اینکه بیگانگان از مرزها توسط عشایر نفوذ داده شده‌اند، نشده است.



وی تعداد خانوارهای عشایری کشور را ۲۴۶ هزار خانوار با جمعیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر اعلام کرد و افزود: عشایر در ۵۹ درصد از عرصه های کشور حضور دارند و از ۱۶۵ میلیون هکتار مساحت کشور ۱۵۰ میلیون هکتار عرصه کشاورزی است که ۸۴ میلیون هکتار آن مرتع است و ۳۴ میلیون هکتار از این مراتع در اختیار عشایر است.



 



خسارت شش هزار میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومانی خشکسالی به مراتع



رئیس سازمان امور عشایر گفت: خشکسالی ناشی از کاهش ۵۰ درصدی بارندگی در سال زراعی جاری، 6 هزار میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به مراتع عشایر خسارت وارد کرده و امسال علوفه یک میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار از مراتع درجه یک کشور به شدت تحت تاثیر خشکسالی قرار گرفته است.



وی متوسط بارندگی در کشور را ۲۵۶میلی متر اعلام کرد و گفت: تنها ۱۳۰ میلیارد مترمکعب آب کشور تجدید پذیر است و از آن جایی که سفره های آب زیرزمینی محدود است و خشکسالی نیز بسیار جدی است، تغییرات اقلیمی برای دامداران و عشایر کشور بسیار آسیب زا شده است.



علائی مقدم از اختصاص ۲۰۰میلیارد تومان کمک بلاعوض از محل مدیریت بحران برای جبران خشکسالی در مناطق عشایری خبر داد و افزود: 200 میلیارد تومان نیز تسهیلات کم بهره برای تامین علوفه دامی عشایر در نظر گرفته شده است.



وی همچنین از اختصاص ۳۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای تامین آب عشایر در بودجه سال جاری خبر داد و گفت: ۵۰۰ میلیارد تومان برای تجهیز مدارس عشایری و ۵۰۰ میلیارد تومان نیز از طرح های محرومیت زدایی برای جامعه عشایری کشور در نظر گرفته شده است.



 



دلالها و واسطه ها بیشترین سود را از دام عشایر می برند



رئیس سازمان امور عشایر ایران به نیاز ۸۸۰ هزار تنی کشور به گوشت قرمز در طول سال اشاره کرد و افزود: ۲۰۰ هزار تن گوشت قرمز کشور توسط عشایر تامین می شود، یعنی هر یک نفر عشایر گوشت 16 ایرانی را تولید می کند.



علائی مقدم تکمیل زنجیره گوشت قرمز تا سر سفره مردم را از مهم ترین برنامه های سازمان امور عشایر با هدف کوتاه کردن دست دلالان عنوان کرد و افزود: دلالها و واسطه ها بیشترین سود را از دام عشایر می برند و اگر از طریق تشکلهای عشایری کشتار، قطعه بندی و بسته بندی گوشت تولیدی عشایر را انجام دهیم، مردم طعم تولیدات عشایر را با قیمت مناسب می چشند.



وی با بیان این که اگر آب شرب انسان و دام عشایر تامین شود، عشایر بهترین تولید کنندگان در همه بخش ها هستند، گفت: شاخص برخورداری عشایر از آب شرب بهداشتی پیش از انقلاب 5درصد بود و تا سال ۹۸ به ۴۰ درصد رسید و  طی دو سال 98و 99 و با حمایت همه جانبه دولت شاخص برخورداری عشایر از آب بهداشتی با ۲۰ درصد افزایش به ۶۳ درصد رسیده است.



گفتنی است، رئیس سازمان امور عشایر ایران و رئیس فراکسیون عشایری مجلس در سفر به استان مازندران، ساختمان جدید امور عشایر استان را افتتاح کردند.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب