امروز : 08 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1398/02/15 - 08:58
  • تعداد بازدید : 586
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
با حضور همسر بنیانگذار تعلیمات عشایری

سردیس "محمد بهمن بیگی" در پایتخت رونمایی شد

طی مراسمی، خیابان 64 سید جمال الدین اسدآبادی در منطقه 6 تهران به نام "محمد بهمن بیگی" بنیانگذار آموزش عشایری در ایران نامگذاری و سردیس وی در ابتدای این خیابان رونمایی شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، مراسم رونمایی از سردیس " محمد بهمن بیگی" روز چهارشنبه 11 اردیبهشت ماه همزمان با روز معلم با حضور همسر مرحوم بهمن بیگی، شهردار منطقه 6، تعدادی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران و رئیس سازمان زیباسازی شهرداری تهران برگزار شد.


پس از این رونمایی، مراسم بزرگداشت "بهمن بیگی" به مناسبت روز معلم در ایوان شمس برگزار شد.


گفتنی است، اعضای شورای شهر تهران در یکصد و سی و یکمین جلسه علنی این شورا که در تاریخ ۱۹ اسفندماه برگزار گردید، تغییر نام خیابان ۶۴ یوسف‌آباد به نام "محمد بهمن‌بیگی"، پدر تعلیمات عشایری ایران را تصویب نمودند.


خیابان 64 یوسف‌آباد از انتهای خیابان ایرانشناسی در اتوبان ‌شیخ‌بهایی واقع در محله امیرآباد شروع و با گذر از اتوبان کردستان تا خیابان سید جمال‌الدین اسدآبادی در محله یوسف‌آباد ادامه می‌یابد.


این نامگذاری به‌وسيله شورای پنجم و با پیشنهاد علی اکبری و با حمایت سی تن از نماینده گان دیگر مجلس به شورای شهر تهران پیشنهاد و با کار کارشناسی در کمیته نامگذاری شورای شهر تهران تصویب شد.


در دو سال اخیر موضوع نامگذاری یکی از معابر شهرستان ممسنی به نام زنده یاد "بهمن بیگی" نیز مطرح شده و با وجود تصویب این طرح، هنوز اجرا نشده است.


محمد بهمن‌بیگی پدر تعلیمات عشایری در ایران، روز 26 بهمن 1298 خورشیدی در ایل قشقایی منطقه‌ای بین شهرهای خنج و فیروزآباد در استان فارس در حین کوچ به دنیا آمد و 11 اردیبهشت 1389 در شیراز از جهان کوچ کرد.


"عرف و عادت در عشایر فارس"، "بخارای من ایل من"، "اگر قره‌قاچ نبود" ، "به اجاقت قسم" و "طلای شهامت" از جمله تالیفات زنده یاد بهمن بیگی است.


بهمن بیگی در سخت‌ترین شرایط و با کمترین امکانات عمر خود را وقف باسوادکردن عشایر نمود و حاصل سال ها تلاش و مجاهدت وی باسواد کردن هزاران نفر از عشایر از جنوبی‌ترین تا شمالی‌ترین نقاط ایران عزیزمان بود و در سال ١٣٥٣  اولين جايزه سازمان فرهنگی يونسكو را‌ به دليل پيكار با بيسوادی را دریافت کرد.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب