استاندار فارس خواستار شد:
سامانه ثبت عملکرد دستگاههای اجرایی نسبت به جامعه عشایری راه اندازی شود
استاندار فارس خواستار ایجاد و راه اندازی سامانهای برای ثبت عملکرد دستگاههای اجرایی در حوزه جامعه عشایری شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، استاندار فارس در شورای عشایری استان که با حضور سرپرست سازمان امور عشایر ایران که در شیراز برگزار شد، بر طراحی و راه اندازی سامانهای برای ثبت وظایف و عملکرد دستگاههای اجرایی مختلف نسبت به جامعه عشایری تاکید کرد.
محمدهادی ایمانیه ارائه گزارش عملکرد سه ماهه دستگاههای اجرایی درحوزه عشایر را خواستار شد و گفت: بسیج سازندگی به موضوع راهسازی برای عشایر فارس ورود پیدا کرده و برای تامین آب عشایر استان نیز نیاز است کامیون های حمل آب به مناطق عشایری افزایش یابد.
توجه به آموزش عشایر، ایجاد و ثبیت اشتغال در مناطق عشایری، توسعه گیاهان دارویی، توسعه گردشگری، توسعه صنایع دستی و بهبود وضعیت سوخترسانی در مناطق عشایری از دیگر مواردی بود که استاندار فارس بر آنها تاکید کرد.
کم آبی در مناطق عشایری فارس
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس نیز در این نشست به مسئله کمآبی عشایر اشاره کرد و گفت: یکی از راهکارهای این مسئله، تخصیص آب از سدها برای تامین آب مورد نیاز عشایر است.
جعفر قادری با بیان اینکه اگر این کار انجام شود، میتوان از صرف هزینه برای احداث چاه و یا سرمایه گذاری برای خط انتقال آب در مناطق عشایری جلوگیری کرد، به مسئله درآمدزایی عشایر نیز اشاره کرد و گفت: در یک سال گذشته بیش از یک میلیون پروانه برای کسب و کارهای مربوط به عشایر صادر شده که بیشتر این کسب و کارها خانگی هستند و با نوع زندگی عشایر تناسب دارند.
قادری همچنین خواستار راهاندازی صندوق تضمین عشایر، برای سهولت این قشر در زمینه دریافت تسهیلات برای راه اندازی کسب و کار شد.
یکی دیگر از نماینده شیراز و زرقان در مجلس نیز در شورای عشایری فارس به نقش عشایر در حراست از منابع طبیعی اشاره کرد و گفت: در گذشته مساحت جنگلها خیلی بیشتر از امروز بود در حالی که جنگلبانهای کمتری داشتیم، اما خیلی کمتر از امروز شاهد آتشسوزی در این مناطق بودیم، چون عشایر حضور داشتند و از این سرمایهها حفاظت میکردند.
علیرضا پاک فطرت افزود: به دلیل کمتوجهیهایی که در طول زمان به عشایر شده، امروز میبینیم که چقدر در حفاظت از جنگلها دچار مشکل هستیم در صورتی که باید متوجه باشیم که حفظ عشایر مساوی با حفظ منابع طبیعی و ارزشهای ایرانی و اسلامی است.
روحالله نجابت، دیگر نماینده شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی نیز به توجه ویژه مجلس و ریلگذاریهای انجام شده در سه سال اخیر برای بهبود وضعیت جامعه عشایری اشاره کرد.
همچنین نماینده مردم فیروزآباد، فراشبند و قیروکارزین نیز با اشاره به اینکه در مجلس فعلی، در وضع قوانین، تلاش زیادی برای کمک به عشایر شده، گفت: اختصاص ردیف اعتباری برای آبرسانی به مناطق عشایری از مواردی است که توسط نمایندگان در بودجه ۱۴٠۲ گنجانده شد.
مهدی فروردین به ضعف درحوزه آموزش و پرورش و کمبودهای مدارس عشایری اشاره کرد و افزود: اعتبارات استانی در این مورد کفاف نمیدهد و نیاز است در این زمینه تفاهمنامه ای سه جانبه میان سازمان امور عشایر ایران، وزارت آموزش و پرورش و سازمان تجهیز و نوسازی مدارس کشور منعقد شود.
نظر دهید