مدیرکل امور عشایر کرمان:
زیرساخت های دولت الکترونیک در حوزه عشایر باید فراهم شود
مدیرکل امور عشایر کرمان گفت: نتوانسته ایم در حوزه زیرساخت های دولت الکترونیک برای عشایر کاری انجام دهیم، افزود: زیرساخت های دولت الکترونیک باید در حوزه عشایری فراهم شود تا عشایر نیز بتوانند بهره کافی رااز تکنولوژی ببرند البته انجام این کار مستلزم همکاری همه دستگاه ها است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ایرنا، دوره آموزشی ملی "آیین نامه ساماندهی عشایر، جایگاه، اثرات، اقدامات و ارزیابی عملکرد دستگاه های اجرایی" با حضور مدیرکل دفتر ساماندهی و هماهنگی سازمان امور عشایر و مسئولان ساماندهی و هماهنگی امور عشایر کشور17 و 18 آبان ماه در کرمان برگزر شد.
مدیرکل امور عشایر کرمان در این نشست گفت: یکی از موضوعاتی که دنبال می کنیم این است که به حقوق شهروندی عشایر نیز توجه شود و این حقوق به منزله این است که کمترین مراجعه افراد و جامعه هدف را به مراکز استان و شهرستان داشته باشند.
وی بیان داشت: جامعه عشایری نمونه بارز اقتصاد مقاومتی است که با کمترین توقعات و امکانات زندگی را میگذراند و آنچه مهم است این است که ما باید شرایطی را فراهم کنیم تا عشایر در مناطق ماندگار شوند.
مدیرکل امور عشایر کرمان در ادامه با اشاره به جمعیت سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفری استان کرمان افزود: کرمان با توجه به شرایط و ویژگی هایی که در حوزه معادن، کشاورزی، گردشگری و میراث فرهنگی و منابع انسانی دارد از ظرفیت عشایر هم بی نصیب نمانده است و امروز دومین استان عشایرنشین کشور محسوب می شود.
نیکزادی افزود: براساس سرشماری سال ۸۷ جمعیت عشایری استان کرمان در حدود ۲۲ هزار و ۵۰۰ خانوار عشایری و بیش از ۱۱۰ هزار نفر است که در ۵۶ درصد مساحت استان قلمرو دارند.
وی جامعه عشایری را به عنوان یک واقعیت اجتماعی، اقتصادی و ساختار تاریخی و بخشی از فرهنگ کشور عنوان کرد و گفت: توجه ویژه به این جامعه می تواند تاثیرپذیری مثبتی را نسبت به جوامع دیگر داشته باشد و چنانچه به این جامعه توجه نشود آسیب هایی را در حوزه های اجتماعی، اقتصادی و به ویژه امنیتی متوجه عشایر و سایر جوامع خواهد کرد.
نیکزادی افزود: در برنامه ششم توسعه در حدود ۱۷ بار از عشایر نام برده شده است و در قانون بودجه سال ۹۸ تبصره های مختلفی را به عشایر اختصاص دادند که این ظرفیت خوب و قانونی باعث شده جامعه عشایری در سطح استان ها و در سطح مدیران ملی شناخته شود.
مدیرکل امور عشایر کرمان اظهار داشت: به واسطه پرداخت تسهیلات در چند سال گذشته و با توجه به مسائل و مشکلاتی که بر اثر خشکسالی برای عشایر ایجاد شده بود، توانستیم در حوزه کسب و کار و توانمند نمودن عشایر اقدامات بسیار خوبی را انجام دهیم.
وی افزود: با پرداخت تسهیلات به بزرگان عشایر از اشتغال صیانت و با پرداخت تسهیلات به فرزندان عشایر ایجاد شغل کردیم و علیرغم اینکه مشکلاتی چون خشکسالی امان عشایر را بریده است اما با حمایت های انجام شده در مناطق عشایری ماندگار شده اند و فعالیت می کنند.
نیکزادی با اشاره به برگزاری ۲۰ جلسه شورای عشایری در شهرستان ها در سه ماهه اخیر گفت: به تمامی شهرستان ها اعلام شده که به طور میانگین هر ماه یک جلسه شورای عشایری را تشکیل دهند چرا که با تشکیل این جلسات بسیاری از مسائل و مشکلاتی مطرح و با همکاری فرمانداران و روسای ادارات پیگیری می شود و مسائل و مشکلاتی که از صلاحیت شهرستان خارج است در مرکز استان با حضور معاونین استان و مدیران کل پیگیری می شود.
نظر دهید