امروز : 02 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1399/03/22 - 19:17
  • تعداد بازدید : 1515
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
رئیس سازمان امور عشایر ایران:

زندگی عشایر منطبق با شرایط محیط زیستی است

رئیس سازمان امور عشایر ایران در دیدار با نماینده مردم سمنان گفت: زندگی و چرخه معیشت عشایری بسیار دقیق و تعریف شده و منطبق با شرایط زیست محیطی است.









به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی امور عشایر سمنان، رئیس سازمان امور عشایر ایران پنجشنبه 22 خرداد در سفر به سمنان با نماینده مردم سمنان، سرخه و مهدیشهر در مجلس دیدار و گفتگو کرد.





کرمعلی قندالی در این دیدار اظهار داشت: با همه خدماتی که  به عشایر ارائه شده اقرار می کنم که در مقابل ظرفیت های بالایی که در این جامعه وجود دارد باز هم سرانه عشایر از منابع ملی کشور بسیار ناچیز است.





وی با اشاره به نقش عشایر در تولید، گفت: 23 میلیون راس دام سبک کشور، 25 درصد تولید گوشت قرمز و 35 درصد تولید صنایع دستی کشور وابسته به توان تولیدی عشایر است و عشایر از ابعاد اجتماعی، فرهنگی و خصوصا امنیتی نیز نقش پررنگ و بارزی در کشور دارند.





رئیس سازمان امور عشایر ایران افزود: ظرفیت های ویژه و بسیار بالای جامعه عشایری را  باید از جنبه های مختلف به طور جامع دید تا بتوان مطالبات آنان را برآورده کرد.





قندالی با بیان اینکه فراکسیون عشایری مجلس دهم با 160 عضو قویترین فراکسیون عشایری ادوار مجلس بود، گفت: در این دوره در برنامه ششم توسعه در 25 حکم و ماده کلمه عشایر گنجانده شده که بخشی از جانب دولت و بخشی هم از جانب مجلس ارائه شد.





وی با بیان اینکه  بهره مندی عشایر از اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده از یادگارهای این دوره  مجلس شورای اسلامی است، ادامه داد: از دیگر کارهای با ارزشی که برای عشایر در مجلس انجام شد در خصوص اعتبارات بند (ه) تبصره 4 بود که در سال گذشته 253 میلیارد تومان و امسال نیز 135 میلیارد تومان با اذن مقام معظم رهبری عشایر از اعتبارات صندوق توسعه ملی بهره مند شدند که از برکات آن اجرای 413 پروژه و برخورداری 17 هزار خانوار عشایری از آب سالم و بهداشتی است.





قندالی افزود: بند ج تبصره 6 نیز از یادگارهای دیگر  مجلس دهم بود که با اضافه شدن واژه عشایر، 20 درصد از اعتبارات عوارض مشترکین شهری، به عشایر اختصاص یافت.





وی گفت:  از محل تبصره 2 بند ب ماده 52 قانون الحاق (2)  نیز سالانه یک درصد ورودی صندوق توسعه ملی به منظور اجرای طرح های زنجیره تولید به سازمان امور عشایر اختصاص یافت که سال گذشته 420 میلیارد تومان و امسال نیز 600 میلیارد تومان تسهیلات به عشایر اختصاص داده شده است.





رئیس سازمان امور عشایر ایران خاطرنشان کرد: عشایر مردمانی بسیار آگاه، فهیم، شجاع، نجیب و باصفا هستند که ما مسوولان باید از فرصتی که خداوند برای خدمت به آنان عطا کرده با دید نعمت نگاه کنیم و برای ارتقای سطح درآمد و بهبود معیشت آنان تلاش کنیم.





قندالی گفت: در کنار همه خدمات زیربنایی مانند آبرسانی، راه، سوخت رسانی، پروژه های عمرانی که به عشایر می دهیم، رویکرد مهم سازمان امور عشایر توانمندسازی عشایر در حوزه تولید است و توجه ویژه ای به طرح های زنجیره تولید گوشت قرمز، بومگردی عشایر، توسعه گیاهان دارویی و برندسازی تولیدات عشایر داریم.





وی گفت: از گذشته بعضی از عشایر مانند عشایر مهدیشهر، گرمسار، فیروزکوه و برخی دیگر از لحاظ در اختیار داشتن مراتع متضرر شدند که پیگیری های مستمر در خصوص احقاق حق آنان در جریان است که امیدواریم منتج به حصول نتیجه شود که نیازمند هماهنگی ها و تعاملات بین بخشی است.










نشست شورای اداری امور عشایر سمنان با حضور رئیس سازمان امور عشایر


 رئیس سازمان امور عشایر ایران و معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان همچنین در سفر به استان سمنان با حضور در شورای هماهنگی اداره کل امور عشایر استان سمنان ضمن تبریک هفته جهاد کشاورزی بیان داشت: باید از ظرفیت ها و فنون زنجیره تولید برای ارتقای بهره وری و رونق معیشت عشایر استفاده کنیم.




وی گفت: اولویت کاری در اعتبارات امسال به پروژه های نیمه تمام اختصاص دارد و لازم است مدیران استانی پس از پایان این پروژه ها، پروژه جدید تعریف کنند.



 قندالی ابراز داشت: در اجرای پروژه ها باید از ظرفیت های بومی و محلی استفاده کرد و با مشارکت دادن خود عشایر، به حفظ و نگهداری از طرح ها و تضمین سودآوری و بهره وری کمک کرد.



رئیس سازمان امور عشایر تاکید کرد: مدیران و مسوولان شهرستانی باید از ظرفیت های استانی و شهرستانی به خوبی در راستای بهره مندی جامعه عشایری کوشا بوده و از مسوولان استانی مطالبه گری داشته باشند و نباید تنها به اعتبارات ملی چشم داشته باشند.



وی ادامه داد: در سنوات گذشته اعتباراتی از سوی سازمان برای استانها به ویژه برای تامین تجهیزات آبرسانی و نوسازی ناوگان حمل و نقل در نظر گرفته شد و مقرر شده بود تا استانها نیز به همان میزان از منابع و اعتبارات استانی مطالبه گری داشته باشند که به جز سه یا چهار استان، مابقی استانها ضعیف عمل کردند.



قندالی با تاکید بر اینکه باید از تمام ظرفیت ها برای خدمت به عشایر استفاده کرد، خاطرنشان کرد: فرصت خدمت به عشایر یک نعمت است که خداوند در اختیار ما قرار داده و باید به بهترین نحو قدردان این نعمت باشیم.



وی اظهار داشت: باید خود را به روز نگه داریم و از تکنولوژی های روز استفاده کنیم چراکه دیگر مثل گذشته برای انجام خیلی از کارها نیاز به مراجعه حضوری و صرف هزینه های گزاف نداریم.



در ابتدای این نشست مدیرکل امور عشایر استان سمنان گزارشی از فعالیت ها و اقدامات صورت گرفته در مناطق عشایری استان را ارائه داد.


کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب