امروز : 22 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1402/12/21 - 10:14
  • تعداد بازدید : 405
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
عشایر زودتر از این تاریخ مقرر وارد مراتع همدان نشوند

زمان آغاز کوچ بهاره عشایر همدان ۱۵اردیبهشت 1403 تعیین شد

رئیس امور عشایر همدان گفت: زمان ورود عشایر به این استان ۱۵اردیبهشت 1403 تعیین شده و عشایر به هیچ عنوان زودتر از این تاریخ وارد مراتع همدان نشوند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، جعفر کاویانی‌دلشاد در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه مراتع استان همدان هنوز آمادگی ورود عشایر را ندارد، اظهار کرد: برخوردهای سختی با عشایری که تاریخ کوچ را رعایت نکنند، صورت خواهد گرفت.


وی با بیان اینکه با جدیت و برخورد قاطع از ورود عشایر دامدار به همدان جلوگیری خواهد شد، افزود: براساس قانون و تقویم کوچ، عشایر همدان تا ۱۵اردیبهشت اجازه کوچ ندارند و در صورتی‌ که اقدام به کوچ کنند حق باراندازی در جاشیه روستاها و شهرستان‌های میان‌بند را ندارند.


کاویانی‌دلشاد با بیان اینکه حضور زودهنگام عشایر به مراتع باعث از بین رفتن پوشش گیاهی و در نهایت کاهش علوفه مورد نیاز دام می شود، اضافه کرد: ۹۰هزار هکتار از مراتع استان معادل  ۹.۵درصد در اختیار عشایر قرار دارد.


رئیس امور عشایر استان همدان با اشاره به اینکه دام مازادی به مراتع واردند شوند جریمه می شوند، افزود: دام عشایری که وارد مراتع همدان می شوند بیش از ظرفیت پروانه چرا است و به آنان تأکید شده از ورود دام مازاد به مراتع خودداری کنند.


وی با بیان اینکه ۱۲۰۰خانوار عشایری از استان های لرستان و خوزستان منتظر اجازه ورود به مراتع استان همدان هستند، اظهار کرد: تعدادی از این عشایر پروانه چرا ندارند و تعجیل دارند تا هرچه زودتر وارد مراتع شوند.


کاویانی‌دلشاد از مسئولین لرستان درخواست کرد تا ۱۵اردیبهشت برای خروج عشایر از آن استان فشار وارد نکنند تا زمان حضور در میان‌بند رعایت شود.


 


عشایر از معابر اصلی و خیابان‌های مسیر کوچ عبور نکنند


رئیس امور عشایر همدان خطاب به عشایر استان گفت: در صورت لزوم به جابه‌جایی و کوچ پیاده دام،‌ از معابر اصلی و خیابان‌های شهرهای مسیر کوچ عبور نکنید و معابر را به عنوان ایل‌راه انتخاب ننمایید و تا حد امکان به صورت سواره از مسیر مناسب و آزادراه کوچ خور را انجام دهید.


وی افزود: در صورت ورود به معابر و داخل شهرها، عواقب ضبط و جریمه دام بنا به تأکید مسئولان استان لرستان بر عهده خود عشایر است و  با آنان برخورد قانونی خواهد شد.


کاویانی با بیان اینکه ۷۲سامانه عرفی در استان همدان برای استقرار عشایر وجود دارد، یادآور شد: ۹۰هزار هکتار از مراتع استان همدان در اختیار ۴۷۰هزار رأس دام عشایر است.


 


ضرورت ایجاد مجتمع‌های دامپروری برای عشایر  


رئیس امور عشایر همدان بر ضرورت ایجاد مجتمع‌های دامپروری برای دام مازاد عشایر تاکید کرد و گفت: به دنبال راه اندازی مجتمع‌های دامپروری در شهرستان‌های استان برای ساماندهی عشایر فاقد پروانه چرا هستیم چراکه اگر این اقدام صورت نگیرد درگیری با عشایر دارای دام مازاد همچنان ادامه خواهد داشت.


وی با بیان اینکه مطالعات راه اندازی مجتمع دامپروری در شهرستان ملایر صورت گرفته، ادامه داد: همچنین ایجاد دو مجتمع دامپروری در شهرستان های همدان و تویسرکان در دست مطالعه است که۱۰۰هزار رأس دام عشایر را می‌توانیم در این مجتمع‌ها ساماندهی کنیم.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب