آموزش "ساربانیار پلاس"به عشایر شتردار مغان
روند احیای شتر دوکوهانه مغان با حضور نمایندگان سازمان فائو بررسی شد
روند احیای شتر دوکوهانه مغان در راستای اجرای طرح صیانت و حمایت از این گونه کمیاب جانوری با حضور نمایندگانی از سازمان جهانی فائو در استان اردبیل برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، روند احیای شتر دوکوهانه مغان، با اجرای برنامه روز "مزرعه شتر دوکوهانه" در راستای اجرای طرح صیانت و حمایت از این گونه جانوری کمیاب با حضور نمایندگان سازمان جهانی ملل متحد (فائو) در استان اردبیل برگزار شد.
در این برنامه علمی و پژوهشی که با همکاری دانشگاه محقق اردبیلی و سازمان جهاد کشاورزی اردبیل در محل ایستگاه پرورش شتر دوکوهانه جعفرآباد بیلهسوار در دشت مغان برگزار شد، شرکتکنندگان با روند احیا و صیانت از این گونه شتر کمیاب و در حال انقراض آشنا شدند.
تشریج اقدامات صورت گرفته در پروژه آموزشی و احیایی سازمان فائو در صیانت از گونه درحال انقراض شتر دوکوهانه مغان برای عشایر دشت مغان، کارشناسان امور دام، متخصصان پرورش شتر و گردشگری کشاورزی و دام که از سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، قم و تهران حضور داشتند، در این برنامه انجام شد.
همچنین اقدامات احیا و صیانت از شتر دوکوهانه مغان طی ۲سال از جمله تشکیل و ساماندهی شترداران، اجرای برنامه آموزشی برای ارتقاء و انتقال دانش فنی تخصصی، خرید تجهیزات حمایتی برای تعاونی ها، ضرورت پرورش و صیانت از شتر دوکوهانه به عنوان ذخیره ژنتیکی ارزشمند، معرفی و جلب مشارکت مردمی برای تحقق این اهداف مورد ارزیابی تخصصی قرار گرفت.
بررسی قابلیت استان اردبیل در زمینه تولید محصولات دامی، برندهای شاخص استانی در حوزه دام (گوسفند مغانی، بز خلخالی و شتر دوکوهانه)، توجه به حفظ این نژادهای ارزشمند دامی، تسهیل دسترسی شترداران به جایگاه نگهداری شتر، تخصیص مراتع مناسب و بلامعارض برای چرای شتر، ضرورت مصرف نمک و نقش آن در پیشگیری از بیماریهای شتر و تاکید بر ساماندهی دفتر تعاونی شترداران از جمله موضوعات مطرح شده در این برنامه آموزشی بود.
آموزش "ساربانیار پلاس" به عشایر شتردار مغان
همچنین در روز "مزرعه شتر دوکوهانه"، دوره آموزشی آشنایی با پلیکیشن "ساربانیار پلاس" یرای عشایر شتردار اصلاندوز در دشت مغان برگزار شد.
"ساربانیار پلاس" باحمایت سازمان فائو و با هدف صیانت از شتر دو کوهانه این گونه جانور کمیاب و در حال انقراض، در ایران توسعه داده شده است.
نظر دهید