سرپرست وزارت جهاد کشاورزی پیش بینی کرد:
دستیابی کشور به ضریب امنیت غذایی ۸۵ درصدی تا افق ۱۴۰۰
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی گفت: دستیابی کشور به ضریب امنیت غذایی ۸۵ درصد با اتکا به تولید داخل تا افق ۱۴۰۰ امکان پذیر است.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی گفت: دستیابی کشور به ضریب امنیت غذایی ۸۵ درصد با اتکا به تولید داخل تا افق ۱۴۰۰ امکان پذیر است.
وی با بیان این که آب مشکل جدی کشور است، از همه فعالان بخش کشاورزی خواست تا در برنامه ریزی ها به مساله آب توجه و به حل چالش آب کشور کمک کنند.
کشاورز تصریح کرد: حل چالش آب کشور از طریق خانواده کشاورزی میسر است.
وی گفت: در شرایط تحریم نباید از تولید غفلت شود و شعار ما تولید، تولید و تولید است.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی، دانش بنیان کردن کشاورزی را ضروری عنوان کرد و افزود: کشاورزی ما نیاز به انتقال دانش، تکنولوژی و علمی تر شدن و استفاده از ظرفیت های شرکتهای دانشبنیان دارد.
وی با تاکید بر این که گندم باید کماکان خودکفا بماند، اظهار کرد: ما باید ظرف سه تا چهار سال مشکل جو را حل کنیم و تولید پنبه در کشور نیز باید افزایش یابد.
کشاورز تصریح کرد: شکر را باید به رکورد سال ۹۶ بازگردانیم و تولید شیر در کشور نیز باید افزایش یابد و تولید گوشت مرغ و ماهی هم باید متناسب با نیاز، بیشتر شود.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی گفت: ما باید یک عزم جدی برای حل مشکل روغن داشته باشیم و باید ظرف دو سال آینده ضریب خوداتکایی در روغن را به بیش از ۲۸ درصد برسانیم.
وی، عدد پایین خودکفایی در تولید روغن و کنجاله را ننگ بزرگ بخش کشاورزی دانست و اظهار امیدواری کرد: با برنامه ریزی مناسب طی ۵ سال آینده به بیش از ۵۰ درصد خودکفایی در روغن برسیم.
کشاورز با اشاره به این که ظرفیت دیم در کشور نهفته بود و ما توانستیم این ظرفیت را کشف کنیم، یادآور شد: می توانیم دو میلیون تن گندم، ۸۰۰ هزار تن جو، ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تن دانه روغنی و دو تا سه میلیون تن علوفه از طریق کشت دیم تولید کنیم.
کشاورز با بیان این که دیمکار ما باید به درآمد پایدارتری برسد، بیان کرد: امیدواریم پهنه ۱۰ میلیون هکتاری دیم کشور نیز با اتکا به آب باران به پایداری برسد.
وی با اشاره به این که در تولید شیر و گوشت به علت وابستگی به یونجه که گیاهی آب بر است، مشکل داریم، خاطرنشان کرد: برنامه ای برای اصلاح مدل علوفه با تاکید بر علوفه های جدید در دو دامداری صنعتی در دو سال گذتشه انجام شده و قول می دهم با این پکیج و بدون نگرانی از تامین علوفه در داخل کشور، سالی ۴ درصد تولید شیر کشور افزایش یابد.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که ما در گذشته به خاک بی توجه بودیم، گفت: حاک ما فرسایش دارد و حاصلخیزی آن در حال افت و کیفیت آن در حال سقوط است اما امروز ما در زراعت، باغبانی و منابع طبیعی به تکنولوژی هایی دست یافته ایم که می توانیم وضعیت خاک را بهتر کنیم.
وی ادامه داد: اگر خاک ما آباد شود، آب نیز مدیریت خواهد شد و تولید نیز ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش می یابد.
کشاورز، تصریح کرد: کلید توسعه کشاورزی در آینده در گرو توجه خیلی بیشتر به خاک است.
وی با تاکید بر این که باید نسبت به حفظ خاک، جنگل ها و مراتع تلاش کنیم، گفت: صیانت از جنگل های شمال خط قرمز ماست و هیچ نظریه ای برای ورود به این جنگل ها در طی مدت احیای آن نباید مطرح شود.
کشاورز اضافه کرد: سایر جنگل ها و مراتع را نیز باید با مشارکت جوامع محلی احیا کنیم.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: در برابر تغییر کاربری های کشاورزی باید محکم ایستاد و شهر و مسکن و صنعت باید به اراضی نامرغوب هدایت شود.
وی اذعان کرد: حرکت خوبی در گلخانه ها آغاز شده است و باید با جدیت بیشتر ادامه یابد.
کشاورز با اشاره به این که بانک کشاورزی ابزار کمک به توسعه بخش کشاورزی است، اظهار کرد: این بانک و صندوق توسعه کشاورزی برای حمایت بیشتر از کشاورزان نیاز به تزریق سرمایه دارند.
وی گفت: کشور ما از نظر پدیده های اقلیمی ناخواسته مثل سیل، سرما و خشکسالی کشوری یونیک در دنیاست و نیاز به استقرار مدیریت ریسک به جای مدیریت بحران دارد زیرا مدیریت بحران مدیریت هزینه است.
کشاورز تصریح کرد: باید روش های حمایت از مدیریت ریسک مانند متنوع سازی بیمه را تقویت کنیم.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به این که طرح الگوی کشت ملی بعد از پنج سال مطالعه، آماده اجراست، اظهار کرد: خواستار همکاری کشاورزان در اجرای این طرح و همچنین مشارکت و حمایت مجلس و دولت برای ساختارسازی آمایش اصولی بخش کشاورزی از طریق الگوی کشت زراعی و باغی در کشور هستیم.