مدیرکل دامپزشکی ایلام اعلام کرد:
دام عشایر ایلام عاری از وجود کنه و تب کریمه کنگو است
مدیرکل دامپزشکی ایلام گفت: شروع فصل گرم سال سبب افزایش حشره کنه در طبیعت میشود که این امر شیوع برخی بیماریها همچون تب کریمه کنگو را در پی دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل ازخبرگزاری فارس، پیرانی اظهار داشت: خوشبختانه تاکنون در استان ایلام چه امسال و چه در سالهای گذشته موردی از این بیماری مشاهده نشده است و دام عشایر و دامداران عاری استان از وجود کنه و تب کریمه کنگو هستند.
وی ادامه داد: از مردم تقاضا میشود گوشت مورد استفاده خود را از اماکن مجاز تهیه کنند و به هیچ عنوان گوشت را از مراکز غیر مجاز و بین راهی خریداری نکنند.
مدیرکل دامپزشکی ایلام گفت: پس از خرید، گوشت به مدت 24 ساعت و جگر به مدت 48 ساعت در یخچال نگهداری و سپس مصرف شود.
وی به لزوم سمپاشی جایگاه نگهداری دام توسط دامداران اشاره کرد و گفت: برای از بین بردن کنه ناقل بیماری سمپاشی اسطبلها و... ضروری است.
پیرانی بیان کرد: به افرادی که با دام و گوشت آن در ارتباط هستند توصیه میشود به هیچ وجه کنهها را با دست از روی بدن احشام جدا نکنند چرا که احتمال آلودگی به انواع بیمارهای مشترک وجود دارد.
وی به لزوم مراقبت بهداشتی در بین کادر درمانی مراکز بیمارستانی اشاره کرد و ابراز داشت: کادر درمانی بیمارستانها در صورت برخورد با بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو، نباید به خون و فرآوردههای خونی بیمار دست زده و مراقبتهای بهداشتی را مدنظر قرار دهند.
پیرانی یادآور شد: با توجه به اینکه قصابان مستقیم با دام در ارتباط هستند استفاده از دستکش برای آنها ضروری است زیرا تماس با گوشت آلوده میتواند سبب سرایت این بیماری به انسان شود.
مدیرکل دامپزشکی ایلام با اشاره به اینکه تب کریمه کنگو بیماری ویروسی خطرناکی است که باعث بروز خونریزی و زخمهای شدید در بدن میشود، گفت: این بیماری توسط گزش کنههای حامل ویروس که در فصول گرم سال فعالیت دارند به انسان سرایت میکند.
وی با تاکید بر اینکه سم پاشی بدن و جایگاه دام، مهمترین و نخستین گام برای پیشگیری از بروز این بیماری است، خاطرنشان کرد: افراد در صورت مشاهده هرگونه بیماری پس از گزش کنه یا در صورت تماس با خون و ترشحات دامی و مصرف گوشت در سریعترین زمان به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.
نظر دهید